Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulled pork szendvics

Pulled pork szendvics
Pulled pork szendvics
300 perc / előkészület: 60 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pulled porkból készült szendvics, ami - szerintem - kenterbe ver minden hamburgert. A szokásos káposztasaláta helyett én most egy brokkolis répasalival tálaltam, de ez nem szentírás, bármit tehettek bele. 15 szendvics biztosan kijön belőle, de akár több is. Ha a hús és a saláta készen van, két perc alatt elkészül, bátran ajánlom bármilyen nyári kerti bulira. Akkor érdemes elkészíteni, ha előtte pulled pork-ot sütöttünk, és van egy kis maradékunk. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

hozzávalók / 12 adag

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

húsos szendvics, sertéshúsos szendvics, szendvics pulled porkból
Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A bbq szószhoz

  1. Az összes hozzávalót egy kis lábasba tesszük, elkeverjük, és kis lángon, letakarva kb. 40 percig rotyogtatjuk. Ha sűrű, elzárjuk alatt a gázt.
  2. Ha a hússzálak kihűltek, összekeverjük a szósszal. Lényeg, hogy jó totyakos legyen!

A salátához

  1. A répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.
  2. A brokkolit, ha nem sikerült csokorban árult bébi verziót kapni, szintén jól megmossuk, rózsákra szedjük, és vékonyra vagdossuk.
  3. A szószhoz a joghurtot, fűszereket és mézet összeöntjük, majd leöntjük vele a salit, és hűtőbe tesszük fogyasztásig.

A tálaláshoz

  1. A hamburgerzsömléket félbe vágjuk, kicsit meggrillezzük őket. Pakolunk bőven a barbeque szószos lapockából, majd a salátából, és a tetejével lezárjuk.
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 67 469
elküldve: 11
receptkönyvben: 835
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
491 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-08-17 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

TomikAliz27
KicsiLizi27 / TomikAliz27 Thu, 2017-01-26 15:40

Nem nyerő... ráadásul minden elismerésem aki 15 zsemlébe beletuszkol 2 kiló húst...gyakorlatilag ehetetlen lesz, szanaszét esik stb...
Az íze sem jött be. Ízlések és pofonok...

Nensy
Nensy Sat, 2015-06-13 13:49

Drága Nóra! Ismeretlenül is nagy rajongód vagyok :-). Mindenképpen meg szeretném osztani tapasztalataimat, már csak azért is, mert úgy tűnik eddig én voltam a legbátrabb, és vágtam bele ebbe a nem minden napi étel elkészítésébe. Abszolút ragaszkodtam mindenhez, amit, és ahogyan leírtál. Mindent beszereztem amire szükség volt. Egy helyen csaltam csak, - a hagymát nem voltam hajlandó reszelni, nekem iszonyatosan csípi a szemem ott aprítóval dolgoztam. Első megpróbáltatás ott ért, amikor szembesültem azzal, hogy oké megpiritjuk az oldalakat, de hogy forgassam? Kisebb atlétikai testtartásokkal megoldottam. Hú! Na indulás a sütő. Csodás illatok, már akkor olyan volt az illata, mintha készen lenne. 5 óra kellett, a végeredményhez. Nem volt baj, nagyon élveztem. Viszont itt ért egy ici-pici csalódás. Az elején tapasztalt illatok eltüntek. Őszintén kicsit az íze sem adta vissza az elején pozitív várakozásra okot adó kezdetet. Eltüntek az "illatízek". De persze nem hagytam magam, és elszántan folytattam. A nagy teszt természetesen a másnapi ballagási kerti parti volt. Hát nagyobb ovációra számítottam. Azt hittem ütősebb lesz. Félre értés ne essék. Nagyon finom, izgalmas ízvilág, de nem annyira ahogy elvártam tőle. Mindenkinek izlett, kettőt, másfelet mindenki megevett, (azért csak ennyit, mert egyébként meglepően laktató) de mi arra jutottunk, hogy a hamburgert nem múlja felül. Persze ez volt nálunk. Kiváncsian várom és figyelni fogom a többiek tapasztalatát. Ha még lesz más is ilyen bátor kalandor és belevág :-D.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-10-02 09:20

Kedves Nóri,
nagyon tetszik a recept, feltétlenül ki fogom próbálni!
Azt szeretném megkérdezni, miért legyen csontos a lapocka. Itthon nemigen láttam még, persze biztosan be lehet szerezni.
Köszönöm:
Éva

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-10-02 17:54

Kedves Éva,
Nem kötelező, csak így jobb az íze. Mivel jó sokáig sül, az összes kis mellékíz számít, a csonté is. :) Rendes hentesnél biztosan lehet találni!
Jó sütgetést!
Üdvözlettel,
Nóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-10-03 10:40

Köszönöm szépen.

Zsoofici
Zsófici / Zsoofici Wed, 2014-08-06 14:25

Hú de jól hangzik :) Ilyet, na jó hasonlót fogok csomagolni az utazáshoz :) Kösziiii!

858
sertéslapocka 2.5 kg
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 0.5 kis fej
melaszos nádcukor 2 ek
2 ek
bors 1 tk
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
cayenne bors 2 kk
sertészsír 2 ek
barna sör 7 dl
marha alaplé 2.5 dl
ketchup 300 ml
almaecet 80 ml
nádcukor 5 ek
vöröshagyma 40 g
worcestershire-szósz 1 ek
1 kávéskanál
bors 1 tk
víz 2 dl
brokkoli 1 db
sárgarépa 3 közepes db
görög joghurt 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1.5 ek
citromlé 1 ek
hamburger zsemle 15 db