Gyümölcslé

Leírás

Bármely gyümölcs húsából facsarással vagy préseléssel nyert ital. A lédús gyümölcsök, mint pl. a narancs vagy barack több gyümölcslevet adnak, hiszen szárazanyagtartalmuk alacsony. A frissen préselt gyümölcslé rendkívül egészséges, mivel megőrzi a gyümölcs vitaminjait. A dobozos változatokat általában hőkezelésnek vetik alá, ezért vitamintartalmuk jócskán csökken. A gyümölcslé lehet rostos vagy szűrt, attól függően, hogy a préselés után a belekerült rostokat, gyümölcshúst eltávolították-e belőle. A boltban kapható gyümölcslevek esetben mindaz, amelyiken nem tűntetik föl, hogy 100%-os, biztosan tartalmaz vizet és cukrot, esetleg ízesítőszereket, tartósítószert stb. A gyümölcslevek felhasználása rendkívül sokoldalú: koktélok, üdítők, bólék, levesek, mártások alapanyaga, készíthetünk vele süteményt, de használhatjuk húsételekhez is.

Gyümölcslé
46
Kalória
0.1g
Fehérje
11.3g
Szénhidrát
0.1g
Zsír
88.2g
Víz
-
Koleszterin
200mg
Élelmi rost
9.6g
Cukor

100 g Gyümölcslé

fehérjetartalom

0.1 g

zsírtartalom

0.067 g

szénhidráttartalom

11.3 g

víztartalom

88.24 g

gramm gyümölcslé?

Top ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Foszfor

7 mg

Magnézium

5 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.018 g

Kolin

1.8 mg

C vitamin

0.9 mg

Niacin - B3 vitamin

0.073 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.1 g

Zsír

telített zsírsav

0.022 g

egyszeresen telített zsírsav

0.006 g

többszörösen telített zsírsav

0.039 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.12 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.012 mg

Mangán

0.074 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

9.62 g

víz

88.24 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.021 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.017 mg

Niacin - B3 vitamin

0.073 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.049 mg

Kolin

1.8 mg

Lutein+zeaxantin

16 µg

E vitamin

0.01 mg

C vitamin

0.9 mg

B6 vitamin

0.018 g

121 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...