r
Nosalty Logó

Sütés nélküli erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nettino
Sütés nélküli erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurtos torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-joghurtos réteg

Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék

Gyümölcszselé

Tejszínhab

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-joghurtos réteg

Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék

Gyümölcszselé

Tejszínhab

Összesen 4189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-joghurtos réteg

Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék

Gyümölcszselé

Tejszínhab

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2085.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 4189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Mascarponés-joghurtos réteg

Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék

Gyümölcszselé

Tejszínhab

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kekszes alap összetevőit jól dolgozzuk össze és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk bele.
  2. Míg elkészítjük a krémet, tegyük hűtőbe.
  3. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és zselatinfixszel géppel keverjük össze.
  4. Adjuk hozzá a mascarponét, ezzel is jól összedolgozzuk.
  5. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a gyümölcszselé, és addig szépen meg is keményszik a krém.
  6. A fagyasztott gyümölcsöket egy szitába tesszük előzőleg, hogy a levét fel tudjuk fogni egy tálba, ezt használjuk a zseléhez.
  7. A zselé elkészítésének módjának megfelelően járjunk el, a zacskón található felhasználási útmutató alapján. (Én ehhez a recepthez piros, por állagút használtam. A zacskó tartalmát csapott ek. cukorral és a kicsöpögött gyümölcslével összekeverve felfőztem, 1 percig forraltam, kb. 10 percig hűlt felhasználás előtt, néha kevertem.)
  8. Hulalához egy habfixálót keverjünk hozzá, és géppel verjük kemény habbá.

Mascarponés-joghurtos réteg

  1. A kekszes alapra egy vékony réteget kenünk a mascarponés-joghurtos krémből.
  2. A következő rétegként vékonyan a kihűlő félben lévő zseléből csepegtetünk rá.
  3. Újra a mascarponés krém következik, és újabb réteg zselé, de ide már tegyünk a kiolvadt, lecsöpögött gyümölcsből is, kb. 3/4-t, hogy maradjon díszíteni.
  4. Rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot.
  5. A maradék zselét a közepére öntjük, és a díszítésre szánt gyümölcsöt tetszőlegesen rászórjuk.
  6. Tegyük hűtőbe 5-6 órára.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 37131
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nettino 4 recept

Egy nem túl édes, kissé fanyar, de nagyon finom sütit akartam készíteni az ünnepi, hosszú és tömény menüsor után. Mivel vad is volt az ételek között, jött az ötlet, hogy erdei gyümölcsös legyen.

Hozzávalók

Kekszes alap

Mascarponés-joghurtos réteg

Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék

Gyümölcszselé

Tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek