Őszibarackos torta recept

Őszibarackos torta
Őszibarackos torta
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Katától, körmeim ápolójától hallottam a receptet éppen anyukám szülinapján.
A recept amolyan 'nőklapjás' volt: piskótalap, arra őszibarackkal kevert puding, arra krémlikőrben áztatott háztartási keksz, arra csokibevonó.
Az őszibarackkal súlyosbított puding jól hangzott, kicsit áttupíroztam az egészet és elkészítettem anyukámnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

ajánlat

Friss barackkal még jobb lesz!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

őszibarackos költemény diós piskótalapon, diós piskótatorta őszibarackkal

elkészítés

A tészta elkészítése:
 
  1. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd pár kanalanként a darált diót.
  3. Vajazott, lisztezett formába öntjük. Forró sütőbe tesszük, és takarékon megsütjük.
  4. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A tortaforma karimáját letöröljük és sütőpapír csíkot helyezünk a karima belsejébe.
  6. A diós piskótát rummal meglocsoljuk. A krémet melegen a piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
  7. A tejszínhabot a tetejére kenjük, majd arra reszeljük a csokoládét.
 
A krém elkészítése:
 
  1. Az őszibarackot falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Kevés hideg őszibaracklevet adunk hozzá.
  3. A többi őszibaracklevet felforraljuk és állandó keverés közben hozzáadjuk a cukorral és őszilével kevert pudingport.
  4. Pár percig keverjük, majd hozzákeverjük a darabolt őszibarackot is.
  5. Melegen a piskótára öntjük, elsimítjuk.
 
A tejszínhab elkészítése:
 
  1. A cukorral kemény habot verünk a tejszínből.
  2. Hozzáadjuk a habfixet és a rumot.
  3. A kihűlt krémre simítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 967
elküldve: 11
receptkönyben: 783
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (18)

szilvana
szilvanav, 2014-03-02 08:54

Köszönöm a receptet, nagy sikert aratott a torta! Nagyon finom!

CakeBoss
CakeBossv, 2012-04-08 23:38

Ez a sütemény valami fantasztikusan finom.
Szülinapra csináltam meg tegnap este és mindenkinek nagyon ízlett,főleg a szülinaposnak.
Még biztos sokszor elkészítem még.
Köszönöm a receptet.

hamiska
hamiskap, 2011-10-14 14:24

Megsütöttem a tortát én is, és egyszerűen elképesztően ízlett mindenkinek. Annyit változtattam rajta, hogy én kettévágtam a piskótát és a krémet a két lap közé kentem és több tejszínhab lett a tetején. Köszönöm a receptet, tényleg nagyon-nagyon finom, érdemes mindenkinek megsütni.

jucus60
jucus60v, 2011-09-04 12:01

Én is elkészítettem, fincsi lett! Köszi Ildikó a receptet.

Adite
Aditek, 2011-04-26 14:22

Szuper recept, köszi!! Csak annyit változtattam rajta, hogy egy liter baracklé és három puding helyett, 6,4 dl barackbefőttből maradt édes lével és kukoricakeményítővel, vaníliaaromával dolgoztam. Praktikus okok miatt csupán, mert a Te változatod az igazi;) köszi még1x.

bevuk
bevukk, 2010-12-07 14:54

Lehet, hogy hülyeség, de az őszibaracklén a dobozosat érted?

Zuzz
Zuzzh, 2010-10-18 08:47

Elkészítettem, fantasztikus íze van, azt hiszem a dió és a barack együttest eddig még nem próbáltam.

Viszont túl mohó voltam és több barackot tettem a pudingba, amitől sajnos szeleteléskor szétcsúszott a torta, de attól még nagyszerű születésnapi meglepetés volt :)

Köszönöm a receptet.

Csilli
Csilliv, 2010-07-18 13:50

Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam, egyrészt december 3-án hajnali 3-kor elfolyott a magzatvizem, azóta meg elfelejtkeztem róla a kis csemetém mellett.
Köszi: Csilli

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóv, 2010-01-17 22:07

Az elismerést köszönjük Szilvia, nem egyedül enyém az érdem, mint írtam is.
Most látom azonban, hogy Csillinek nem válaszoltam, valahogy elkerülte a figyelmemet a kérdése.
Most pótolom a hiányt, bár lehet, már rég késő: 20 perc 160 fok.
Bocs: Ildikó

Szilvia39
Szilvia39v, 2010-01-17 19:45

Minden elismerésem a recept kitalálójának, vagy köszönet annak aki rátalált és megosztotta velünk.Az egész családnak nagyon ízlett!Tényleg nem tartott sokáig,igaz én nem torta formában sütöttem meg,hanem jénaiban./20cm x 30 cm/.Köszönöm.Szilvia

Csilli
Csillisze, 2009-12-02 16:56

Szia!
Hány fokon és meddig kell sütni?
Köszi: Csilli

eszter7818
eszter7818v, 2009-10-25 08:06

Megsütöttem a tortát és le a kalappal:))) nagyon finom és látványos is egyben :)) kb.10 percig volt belöle:)) Nekem csak 2-3 órát állt a hűtöben és tökéletes lett,gondolom ez függ a barackos krém sűrűségétől.

corolla
corollah, 2009-08-24 09:22

Megsütöttem a tortát és fantasztikus lett!!!!Csak azt rontottam el, hogy délelőtt készítettem és már délután levettem róla a tortakarimát.Na ezt nem kellett volna!Legalább egy éjszakát állnia kell a hűtőben.Egy kicsit szétfolyt, de azért megettük.Anyósomnak is nagyon ízlett!Köszönöm

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
420