Őszibarackos torta recept

1 adag
420
kcal
Őszibarackos torta
Őszibarackos torta
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Katától, körmeim ápolójától hallottam a receptet éppen anyukám szülinapján.
A recept amolyan 'nőklapjás' volt: piskótalap, arra őszibarackkal kevert puding, arra krémlikőrben áztatott háztartási keksz, arra csokibevonó.
Az őszibarackkal súlyosbított puding jól hangzott, kicsit áttupíroztam az egészet és elkészítettem anyukámnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

ezt olvastad már?

ajánlat

Friss barackkal még jobb lesz!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

őszibarackos költemény diós piskótalapon, diós piskótatorta őszibarackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:
 
  1. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd pár kanalanként a darált diót.
  3. Vajazott, lisztezett formába öntjük. Forró sütőbe tesszük, és takarékon megsütjük.
  4. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A tortaforma karimáját letöröljük és sütőpapír csíkot helyezünk a karima belsejébe.
  6. A diós piskótát rummal meglocsoljuk. A krémet melegen a piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
  7. A tejszínhabot a tetejére kenjük, majd arra reszeljük a csokoládét.
 
A krém elkészítése:
 
  1. Az őszibarackot falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Kevés hideg őszibaracklevet adunk hozzá.
  3. A többi őszibaracklevet felforraljuk és állandó keverés közben hozzáadjuk a cukorral és őszilével kevert pudingport.
  4. Pár percig keverjük, majd hozzákeverjük a darabolt őszibarackot is.
  5. Melegen a piskótára öntjük, elsimítjuk.
 
A tejszínhab elkészítése:
 
  1. A cukorral kemény habot verünk a tejszínből.
  2. Hozzáadjuk a habfixet és a rumot.
  3. A kihűlt krémre simítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 51 729
elküldve: 12
receptkönyben: 798
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (19)

bezsu17
bezsu17szo, 2014-07-12 16:34

Megsütöttem és nagyon finom lett. Én tettem a krémhez pluszban még fél csomag pudingport,így 3 óra pihentetés után szépen tudtam szeletelni. És mivel barackszezon kezdődik,friss őszibarackot daraboltam a krémbe. Nagyon finom,köszi a receptet.

szilvana
szilvanav, 2014-03-02 08:54

Köszönöm a receptet, nagy sikert aratott a torta! Nagyon finom!

CakeBoss
CakeBossv, 2012-04-08 23:38

Ez a sütemény valami fantasztikusan finom.
Szülinapra csináltam meg tegnap este és mindenkinek nagyon ízlett,főleg a szülinaposnak.
Még biztos sokszor elkészítem még.
Köszönöm a receptet.

hamiska
hamiskap, 2011-10-14 14:24

Megsütöttem a tortát én is, és egyszerűen elképesztően ízlett mindenkinek. Annyit változtattam rajta, hogy én kettévágtam a piskótát és a krémet a két lap közé kentem és több tejszínhab lett a tetején. Köszönöm a receptet, tényleg nagyon-nagyon finom, érdemes mindenkinek megsütni.

jucus60
jucus60v, 2011-09-04 12:01

Én is elkészítettem, fincsi lett! Köszi Ildikó a receptet.

Adite
Aditek, 2011-04-26 14:22

Szuper recept, köszi!! Csak annyit változtattam rajta, hogy egy liter baracklé és három puding helyett, 6,4 dl barackbefőttből maradt édes lével és kukoricakeményítővel, vaníliaaromával dolgoztam. Praktikus okok miatt csupán, mert a Te változatod az igazi;) köszi még1x.

bevuk
bevukk, 2010-12-07 14:54

Lehet, hogy hülyeség, de az őszibaracklén a dobozosat érted?

Zuzz
Zuzzh, 2010-10-18 08:47

Elkészítettem, fantasztikus íze van, azt hiszem a dió és a barack együttest eddig még nem próbáltam.

Viszont túl mohó voltam és több barackot tettem a pudingba, amitől sajnos szeleteléskor szétcsúszott a torta, de attól még nagyszerű születésnapi meglepetés volt :)

Köszönöm a receptet.

Csilli
Csilliv, 2010-07-18 13:50

Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam, egyrészt december 3-án hajnali 3-kor elfolyott a magzatvizem, azóta meg elfelejtkeztem róla a kis csemetém mellett.
Köszi: Csilli

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóv, 2010-01-17 22:07

Az elismerést köszönjük Szilvia, nem egyedül enyém az érdem, mint írtam is.
Most látom azonban, hogy Csillinek nem válaszoltam, valahogy elkerülte a figyelmemet a kérdése.
Most pótolom a hiányt, bár lehet, már rég késő: 20 perc 160 fok.
Bocs: Ildikó

Szilvia39
Szilvia39v, 2010-01-17 19:45

Minden elismerésem a recept kitalálójának, vagy köszönet annak aki rátalált és megosztotta velünk.Az egész családnak nagyon ízlett!Tényleg nem tartott sokáig,igaz én nem torta formában sütöttem meg,hanem jénaiban./20cm x 30 cm/.Köszönöm.Szilvia

Csilli
Csillisze, 2009-12-02 16:56

Szia!
Hány fokon és meddig kell sütni?
Köszi: Csilli

eszter7818
eszter7818v, 2009-10-25 08:06

Megsütöttem a tortát és le a kalappal:))) nagyon finom és látványos is egyben :)) kb.10 percig volt belöle:)) Nekem csak 2-3 órát állt a hűtöben és tökéletes lett,gondolom ez függ a barackos krém sűrűségétől.

corolla
corollah, 2009-08-24 09:22

Megsütöttem a tortát és fantasztikus lett!!!!Csak azt rontottam el, hogy délelőtt készítettem és már délután levettem róla a tortakarimát.Na ezt nem kellett volna!Legalább egy éjszakát állnia kell a hűtőben.Egy kicsit szétfolyt, de azért megettük.Anyósomnak is nagyon ízlett!Köszönöm

Legfrissebb cikkek

Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
Takarékoskodjunk még a gázszámlával, és a hőfokszabályzó tekergetése helyett inkább a sütőt izzítsuk be estére!
420