Őszibarackos torta recept

1 adag
420
kcal
Őszibarackos torta
Őszibarackos torta
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Katától, körmeim ápolójától hallottam a receptet éppen anyukám szülinapján.
A recept amolyan 'nőklapjás' volt: piskótalap, arra őszibarackkal kevert puding, arra krémlikőrben áztatott háztartási keksz, arra csokibevonó.
Az őszibarackkal súlyosbított puding jól hangzott, kicsit áttupíroztam az egészet és elkészítettem anyukámnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

ajánlat

Friss barackkal még jobb lesz!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibarackos költemény diós piskótalapon, diós piskótatorta őszibarackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:
 
  1. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd pár kanalanként a darált diót.
  3. Vajazott, lisztezett formába öntjük. Forró sütőbe tesszük, és takarékon megsütjük.
  4. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A tortaforma karimáját letöröljük és sütőpapír csíkot helyezünk a karima belsejébe.
  6. A diós piskótát rummal meglocsoljuk. A krémet melegen a piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
  7. A tejszínhabot a tetejére kenjük, majd arra reszeljük a csokoládét.
 
A krém elkészítése:
 
  1. Az őszibarackot falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Kevés hideg őszibaracklevet adunk hozzá.
  3. A többi őszibaracklevet felforraljuk és állandó keverés közben hozzáadjuk a cukorral és őszilével kevert pudingport.
  4. Pár percig keverjük, majd hozzákeverjük a darabolt őszibarackot is.
  5. Melegen a piskótára öntjük, elsimítjuk.
 
A tejszínhab elkészítése:
 
  1. A cukorral kemény habot verünk a tejszínből.
  2. Hozzáadjuk a habfixet és a rumot.
  3. A kihűlt krémre simítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 51 794
elküldve: 12
receptkönyben: 798
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (19)

bezsu17
bezsu17szo, 2014-07-12 15:34

Megsütöttem és nagyon finom lett. Én tettem a krémhez pluszban még fél csomag pudingport,így 3 óra pihentetés után szépen tudtam szeletelni. És mivel barackszezon kezdődik,friss őszibarackot daraboltam a krémbe. Nagyon finom,köszi a receptet.

szilvana
szilvanav, 2014-03-02 07:54

Köszönöm a receptet, nagy sikert aratott a torta! Nagyon finom!

CakeBoss
CakeBossv, 2012-04-08 22:38

Ez a sütemény valami fantasztikusan finom.
Szülinapra csináltam meg tegnap este és mindenkinek nagyon ízlett,főleg a szülinaposnak.
Még biztos sokszor elkészítem még.
Köszönöm a receptet.

hamiska
hamiskap, 2011-10-14 13:24

Megsütöttem a tortát én is, és egyszerűen elképesztően ízlett mindenkinek. Annyit változtattam rajta, hogy én kettévágtam a piskótát és a krémet a két lap közé kentem és több tejszínhab lett a tetején. Köszönöm a receptet, tényleg nagyon-nagyon finom, érdemes mindenkinek megsütni.

jucus60
jucus60v, 2011-09-04 11:01

Én is elkészítettem, fincsi lett! Köszi Ildikó a receptet.

Adite
Aditek, 2011-04-26 13:22

Szuper recept, köszi!! Csak annyit változtattam rajta, hogy egy liter baracklé és három puding helyett, 6,4 dl barackbefőttből maradt édes lével és kukoricakeményítővel, vaníliaaromával dolgoztam. Praktikus okok miatt csupán, mert a Te változatod az igazi;) köszi még1x.

bevuk
bevukk, 2010-12-07 13:54

Lehet, hogy hülyeség, de az őszibaracklén a dobozosat érted?

Zuzz
Zuzzh, 2010-10-18 07:47

Elkészítettem, fantasztikus íze van, azt hiszem a dió és a barack együttest eddig még nem próbáltam.

Viszont túl mohó voltam és több barackot tettem a pudingba, amitől sajnos szeleteléskor szétcsúszott a torta, de attól még nagyszerű születésnapi meglepetés volt :)

Köszönöm a receptet.

Csilli
Csilliv, 2010-07-18 12:50

Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam, egyrészt december 3-án hajnali 3-kor elfolyott a magzatvizem, azóta meg elfelejtkeztem róla a kis csemetém mellett.
Köszi: Csilli

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóv, 2010-01-17 21:07

Az elismerést köszönjük Szilvia, nem egyedül enyém az érdem, mint írtam is.
Most látom azonban, hogy Csillinek nem válaszoltam, valahogy elkerülte a figyelmemet a kérdése.
Most pótolom a hiányt, bár lehet, már rég késő: 20 perc 160 fok.
Bocs: Ildikó

Szilvia39
Szilvia39v, 2010-01-17 18:45

Minden elismerésem a recept kitalálójának, vagy köszönet annak aki rátalált és megosztotta velünk.Az egész családnak nagyon ízlett!Tényleg nem tartott sokáig,igaz én nem torta formában sütöttem meg,hanem jénaiban./20cm x 30 cm/.Köszönöm.Szilvia

Csilli
Csillisze, 2009-12-02 15:56

Szia!
Hány fokon és meddig kell sütni?
Köszi: Csilli

eszter7818
eszter7818v, 2009-10-25 07:06

Megsütöttem a tortát és le a kalappal:))) nagyon finom és látványos is egyben :)) kb.10 percig volt belöle:)) Nekem csak 2-3 órát állt a hűtöben és tökéletes lett,gondolom ez függ a barackos krém sűrűségétől.

corolla
corollah, 2009-08-24 08:22

Megsütöttem a tortát és fantasztikus lett!!!!Csak azt rontottam el, hogy délelőtt készítettem és már délután levettem róla a tortakarimát.Na ezt nem kellett volna!Legalább egy éjszakát állnia kell a hűtőben.Egy kicsit szétfolyt, de azért megettük.Anyósomnak is nagyon ízlett!Köszönöm

Legfrissebb cikkek

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót kedden Budapesten nevezték meg.
Mi az a sous vide?
Mi az a sous vide?
Mostanában egyre többet hallunk a sous vide-olásról. Mi ez, és miért jó? Most elmondjuk.
Készíts hógömböt ajándékba!
Készíts hógömböt ajándékba!
A hógömbök igazi karácsonyi kedvességek, amelyek pillanatok alatt a gyerekkorba repítenek mindannyiunkat. Idén ajándékozzunk szeretteinknek egy csepp időutazást!  
420