Diplomata torta recept

1 adag
426
kcal
Diplomata torta
Diplomata torta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diplomata torta minden ünnepek alkalmával elkészíthető, de nem csak akkor, magunkat is tudjuk kényeztetni vele! Nyáron-télen, babapiskótával, akkor csak a krémet kell elkészíteni! Egy kalács tepsibe babapiskótát lerakni, gyümölccsel megszórni, krémet rátenni, hűtőben 2-3 órát hagyni, kis tejszínhabbal díszíteni, és ehető is! A képen levő tortát egy keresztelőre készítettem!                 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
receptverseny: Hulala receptverseny
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes torta, torta tejszínes krémmel, piskóta tejszínes krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tortalap

  1. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 125 g cukorral.
  2. 5 tojássárgáját kikavarjuk 125 g cukorral, 8 evőkanál tejjel és 1 kk szalalkálival.
  3. A lisztet vegyítjük a pudingporral.
  4. A tojásfehérjés masszához töltjük a tojássárgás masszát és a lisztes pudingos keveréket (egy elég lágy tészta lesz, de nem kell megijedni). Kibélelt torta vagy hosszúkás tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 30-40 percig.

Tejszínhabos krém

  1. A zselatint feloldjuk a gyümölcslében (almakompót, barack, ananász), ne legyen vörös, ez fontos!
  2. A tojássárgáját kikavarjuk 100 g cukorral gőz fölött, míg elolvad a cukor, és egy tejföl állagú krém lesz.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 100 g cukorral, és gőz fölött tovább verjük, míg jó kemény hab lesz.
  4. A tejszínhabot is kemény habbá verjük (jó, ha hűtőben tartjuk egy pár órát, mielőtt dolgozunk vele).
  5. A zselatin addigra megszívta magát, megolvasztjuk (forró vízbe helyezzük a tálacskát).
  6. Most jön a vegyítés, a zselatint hozzáadjuk a tojássárgájához, azután az egészet a tojásfehérje masszához, és végül a tejszínhabot, óvatosan összekavarjuk az egészet, és a piskótára tesszük. 4 órára hűtőben hagyjuk megdermedni (a krémbe lehet cukrozott narancshéjat vagy citromhéjat tenni, de lehet gyümölcsös kompótból apróra vágni). Aki szereti vizesebben, a piskótát is meg lehet locsolni kompót levével.

Bevonat tejszínhabbal

  1. A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük gyümölccsel vagy cukorrózsával, ahogy a képen látható!
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 379
elküldve: 2
receptkönyben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

Hozzászólások (2)

niko80
niko80h, 2013-11-25 11:55

Csodaszép torta,és tetszik a krémrecept is!!!!!!!!Finom lehet!

nusikezdi
nusikezdih, 2013-11-25 16:53

Köszönöm szépen ! Csakugyan nagyon finom , ki lehet próbálni! A képen levő tortához másfél adag krém kellet ,mert egy keresztelőn többnek kellet osztani mind a leírt receptben .

426