Diplomata torta recept

1 adag
426
kcal
Diplomata torta
Diplomata torta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diplomata torta minden ünnepek alkalmával elkészíthető, de nem csak akkor, magunkat is tudjuk kényeztetni vele! Nyáron-télen, babapiskótával, akkor csak a krémet kell elkészíteni! Egy kalács tepsibe babapiskótát lerakni, gyümölccsel megszórni, krémet rátenni, hűtőben 2-3 órát hagyni, kis tejszínhabbal díszíteni, és ehető is! A képen levő tortát egy keresztelőre készítettem!                 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, torta tejszínes krémmel, piskóta tejszínes krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tortalap

  1. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 125 g cukorral.
  2. 5 tojássárgáját kikavarjuk 125 g cukorral, 8 evőkanál tejjel és 1 kk szalalkálival.
  3. A lisztet vegyítjük a pudingporral.
  4. A tojásfehérjés masszához töltjük a tojássárgás masszát és a lisztes pudingos keveréket (egy elég lágy tészta lesz, de nem kell megijedni). Kibélelt torta vagy hosszúkás tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 30-40 percig.

Tejszínhabos krém

  1. A zselatint feloldjuk a gyümölcslében (almakompót, barack, ananász), ne legyen vörös, ez fontos!
  2. A tojássárgáját kikavarjuk 100 g cukorral gőz fölött, míg elolvad a cukor, és egy tejföl állagú krém lesz.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 100 g cukorral, és gőz fölött tovább verjük, míg jó kemény hab lesz.
  4. A tejszínhabot is kemény habbá verjük (jó, ha hűtőben tartjuk egy pár órát, mielőtt dolgozunk vele).
  5. A zselatin addigra megszívta magát, megolvasztjuk (forró vízbe helyezzük a tálacskát).
  6. Most jön a vegyítés, a zselatint hozzáadjuk a tojássárgájához, azután az egészet a tojásfehérje masszához, és végül a tejszínhabot, óvatosan összekavarjuk az egészet, és a piskótára tesszük. 4 órára hűtőben hagyjuk megdermedni (a krémbe lehet cukrozott narancshéjat vagy citromhéjat tenni, de lehet gyümölcsös kompótból apróra vágni). Aki szereti vizesebben, a piskótát is meg lehet locsolni kompót levével.

Bevonat tejszínhabbal

  1. A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük gyümölccsel vagy cukorrózsával, ahogy a képen látható!
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 779
elküldve: 3
receptkönyben: 18
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

Hozzászólások (2)

niko80
niko80h, 2013-11-25 10:55

Csodaszép torta,és tetszik a krémrecept is!!!!!!!!Finom lehet!

nusikezdi
nusikezdih, 2013-11-25 15:53

Köszönöm szépen ! Csakugyan nagyon finom , ki lehet próbálni! A képen levő tortához másfél adag krém kellet ,mert egy keresztelőn többnek kellet osztani mind a leírt receptben .

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
426