hozzászólások (7)

leírás

A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű, krémes állagú, elefántcsont színű magja. Európában mi az olasz változatát ismerjük, azonban létezik kínai vagy koreai fenyőmag is, melyet az ázsiai piacokon árulnak. Az olasz fenyőmag hosszúkásabb, finomabb és drágább. A fenyőmag magas árát magyarázza, hogy a tobozokból a magok kinyerése nem egyszerű feladat: gyakran kézzel kell kipiszkálni azokat, ha még a hő hatására sem pattognak ki a pikkelylevelekből. A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé. Az olasz pesto alapanyaga.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, fénytől védett helyen.

Fenyőmag alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (7)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Fenyomag
        Fenyomag sze, 2013-09-04 13:36

        Sziasztok!
        Én olaszországban élek és aránylag jó áron tudok fenyőmagot illetve más olasz jellegzetesség beszerzésében is szívesen segítek!
        bodmas kukac gmail pont com

        inf3rno
        inf3rno / inf3rno cs, 2011-07-21 16:54

        Jaja, a kínai fenyők magja olyan, hogy alapból szintén édes, viszont másnap, meg harmadnap, meg valakinél több hétig is keserű szájízt okoz.. Volt hozzá szerencsém, ez olyan dolog, hogy az ember megjegyzi egy életre...

        Rolando
        Rolando / Rolando p, 2011-04-08 07:32

        Sziasztok!

        Olvastam a "régi" problémátokat!
        Németországban lakom (még egy ideig), és természetesen nem probléma a fenyőmag vásárlása. Kiváló és finom édes!
        Ha valakinek gond lenne a beszerzése, szívesen segítek a baján.

        szurosp
        Mr and Mrs Smith / szurosp p, 2010-04-30 16:29

        Kedves demonche! A kínai fenyőmag sem keserű alapból (jó, nem egy nagy szám, kicsi és semmi különös) de szerintem meg kell nézni a szavatosságot, mert az avas fenyőmag bizony lehet keserű. Megmondom őszintén, mi sok helyen szoktunk nézelődni, de sehol sem láttunk más országban termesztettet, csak legközelebb Bécsben, Intersparban, ott volt pakisztáni, szép, hosszúszemű, és finom, édeskésebb ízű. Örömmel veszem én is, ha valaki véletlenül tudna itthon is a kínain kívül fenyőmagot! Üdv: Mrs Smith

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó p, 2010-04-30 08:13

        Az lenne a kérdésem, Budapesten hol tudok olasz fenyőmagot venni, mert a kínaitól sajnos elég sokáig mindent keserűnek éreztem:-(