Sokkoló képsorok egy állati hulladékokat ledaráló üzemből

A Nébih egy engedély nélkül működő, vágóhidakról származó hulladékokat ledaráló kisüzemre bukkant. Figyelem! A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület, hegyekben álló vágóhídi hulladék, patkánytetem – többek közt ez a látvány fogadta a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakembereit, amikor rajtaütöttek egy illegális állatihulladék-feldolgozó üzemen. A telepen több tonna, sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök.

A szakemberek egy Pest megyei tanyán találtak rá az engedély nélkül, megdöbbentő körülmények között dolgozó üzemre. Az udvaron és a koszos, omladozó, elhanyagolt épületben hegyekben állt a különböző vágóhidakról származó pulykaláb, comb és mellcsont. Ezeket darálta le az üzemeltető egy rozsdás, takarítatlan berendezésen, és elmondása szerint sertésekkel etette fel, valamint kutyásoknak értékesítette.

A fedetlen, szabadban tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. Az udvaron patkánytetemet is találtak az ellenőrök. A több tonna hulladék elszállítását és megsemmisítését a KÜI azonnal elrendelte. A bírság megállapítása folyamatban van.

(via Nébih)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek