Ínycsiklandó anyák napi meglepetés!

Garantáljuk, hogy ezek az isteni, epres tortácskák olyan könnyen elkészíthetőek, hogy a kezdő szakácspalántáknak is játszi könnyedséggel sikerül. Próbáld ki!

Az első vasárnapi emlékek...

Emlékszem az első anyák napi reggelimre, amivel anyukámat leptem meg – nyolcéves voltam, megpróbáltam mindenféle finomságot összehozni és tálcán felszogálni. Ha jól emlékszem, volt rántotta, pirítós, lekvár, gyümölcssaláta, kávé és tea, virág és ének. Az, hogy szegényt felébresztettem a csörömpöléssel, csak a kezdet volt. A konyha teljes rombadöntése, a pirítós megégetése, a rántotta nyersen felszolgálása pedig a végkifejlet. Ennek ellenére hatalmas hősnek képzeltem magam, de így visszagondolva, ő volt a Hős, hogy mindent megevett, amit elé tettem. Hogy ez mással ne forduljon elő, mutatunk egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb epres meglepetést.

Epres-túrós tortácskák recept

Hozzávalók

  • 40 + 10 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 1 cs zselatin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl joghurt
  • 0,5-1 dl víz
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • fél ek citromlé

Epres tortácskák készítése lépésről lépésre

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megpucoljuk és apró darabokra vágjuk.
  2. A túrót, a cukrot és a joghurtot hozzáadjuk, az egészet összedolgozzuk.
  3. A zselatint vízbe tesszük, és kis lángon felmelegítjük – de nem forraljuk! A túrós masszához keverjük.
  4. Egy 12 darabos muffinformát kibélelünk folpack-kal, és belekanalazzuk  a krémet úgy, hogy a forma 3/4-ig érjen, majd hűtőbe tesszük.
  5. A kekszet magdaráljuk, a vajat felolvasztjuk és jól összekeverjük. Ha a krém kicsit megdermedt, kivesszük és a formák tetejére egyengetjük a morzsát, majd kanál hátával óvatosan lenyomkodjuk.
  6. Visszatesszük a hűtőbe dermedni kb. egy órára.
  7. A maradék 10 dkg epret összeturmixoljuk, teszünk hozzá egy kanál porcukrot és citromlevet.
  8. Ha letelt a dermedési idő, akkor kivesszük a formát  a hűtőből, és a folpack segítségével kifordítjuk a tortácskákat.
  9. A tetejükre kanalazzuk az epervelőt és azonnal fogyasztjuk.

Recept elemnthető itt >>

Tipp:  Egy kis konyhai előtanulmánnyal bárki el tudja készíteni – ha kell, apu, tesó, barát, helyenként besegíthet!

Még több sütés nélküli sütemény recept itt >>

Még több epres recept itt >>

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!