Emberes adag szaftos hús, jó sörrel kísérve: Céltorony Grill & BBQ

Duna-part, füstölgő BBQ, sercenő grill és minőségi kísérők. Felmentünk a Céltoronyba, ahol a kiváló ételek mellett a vendéglátás szeretete kapott el minket.

Annak ellenére, hogy mi egy esős délutánon ugrottunk el a Céltoronyba, belépve mégis elárasztott minket a nyugalmas és barátságos csónakház hangulata. És a nyugalom itt különösen fontos, hiszen a jó BBQ-hoz az is kell.

A műfaj kezdi végre megvetni a lábát itthon is, és már nem csak az előre bekevert üveges szószok jutnak eszünkbe a BBQ szó láttán, és talán tisztul a fejekben, hogy nem összekeverendő a grillel sem. A Céltorony az egyik élharcosa és képviselője a hazai mozgalomnak, sokat köszönhet nekik a szakma. Ehhez mérten profin is űzik a műfajt: lassan, alacsony hőfokon szaftosra sült húsok friss és minőségi alapanyagokból. A mi legnagyobb kedvencünk talán a tortillalapok között sajttal összesütött pulled pork volt, ami pont annyira isteni, mint amilyennek hangzik.

De a céltornyosok a grillért is rajonganak, sőt, ezzel kezdődött minden, úgyhogy rendszerint a parázs felett sistereg a steak vagy egy adag hamburgerhús, netán kolbászok, de ne feledkezzünk meg a tandoori amfóránkban nyárson sült, ízesre pácolt húsokról sem. A kézműves grillételekhez kézműves sör dukál, ráadásul “saját márkás”, dedikált címkével, csapolva is.

Sokszor kitelepüléseken sütnek-főznek, máskor viszont egy-egy céges rendezvény avagy születésnapi brigád tölti meg a helyet.

Ha omlós húsokra, minőségi italokra, laza környezetre vágysz, irány a Céltorony, mert itt tényleg szeretnek vendégül látni!

Céltorony Grill & BBQ

Céltorony Grill & BBQ a Facebookon

Kontakt:1138 Budapest, Meder utca 12.hello@celtorony.hu+36309198979

Nyitvatartás:K-CS: 12.00-22.00P-SZ: 12.00-23.00

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!