Előzzük meg a betegséget búzafűlével!

Zöld energiaforrás. Hogy mi ez? Hát a búzafű! Gyümölcsprés segítségével ivólevet készíthetünk belőle. Rendszeres napi fogyasztása egészségmegőrző hatású. (x)

Rákmegelőzés búzafűlével

Tudományos vizsgálatok igazolják a búza fiatal hajtásainak rendkívül magas tápanyagtartalmát. Ivóléként integrálva táplálkozásunkba a búzafű sejtszinten lúgosítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert a kórokozók ellen, ugyanakkor nem tartalmazza a búzamag savképző, nyákosító gluténjét. A búzafűben lévő igen magas antioxidáns-tartalom felkeltette a rákkutatók és a civilizációs betegségek ellen küzdő alternatív gyógyászok érdeklődését is.

A búzafűlé készítése

Mivel nem vagyunk kérődzők, hogy egész nap a mezőn legelésszünk, leginkább az vált be, hogy a tápanyagok leghatékonyabb felszívódása érdekében a búzafűből levet préseljünk ki. Legjobb, ha ehhez speciális búzafűprést használunk, amelynek alacsonyabb a fordulatszáma, hogy az oxidációt elkerüljük. Kezdőknek ajánlatos egy almát is kipréselni vele, hogy a fű ízét kissé édesítsük, amíg hozzászokunk. A búzafűlevet 10 percen belül igyuk meg, lehetőleg éhgyomorra és kis kortyokban, hogy a szervezetünk az összetevőket egymás után magához vehesse. Kis adaggal kezdjük, hogy elkerüljük a túl erős méregtelenítést. Néhány hét után a mennyiséget növelhetjük, és rendszeresen profitálhatunk a búzafű salaktalanító, vitalizáló hatásából.

A búzafűlé gazdag összetétele

A búzafű rendkívül gazdag klorofillban, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben. Néhány grammnyi búzafű tápértékben háttérbe szorít több kilogramm biozöldséget.

100 g búzafű...

  • 60-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs;
  • 50-szer több E-vitamint, mint a spenót;
  • 30-szor több B1-vitamint, mint a tehéntej;
  • 11-szer több kalciumot, mint a nyers tej;
  • 5-ször több vasat, mint a spenót;
  • 5-ször több magnéziumot, mint a banán.

Nem hagyható figyelmen kívül a búzafű magas fehérjetartalma sem, ami megmagyarázza a legelésző vadállatok izomtömegét. Összehasonlításképp a búzafű kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a tyúktojás, és nyolcszor annyit, mint a tehéntej. Ez a növényi fehérje ráadásul számunkra ideális összetételben tartalmazza az esszenciális aminosavakat.

Búzafű nevelése otthon

A búzafű gyógyító potenciáljára való tekintettel jól tesszük, ha megörvendeztetjük magunkat ezzel a zöld energiaforrással. Akinek kedve van, maga is egyszerűen nevelhet búzafüvet. Ehhez például egy cserépalátétet töltsünk meg kb. 5 cm-nyi biovirágfölddel. Az alátétnek legyenek lyukak az alján, ami lehetővé teszi a megfelelő szellőzést, és hogy a fölösleges víz távozni tudjon. Szórjunk bio minőségű búzamagot a földre. Legjobb, ha a magokat két nappal előtte egy pohárban csíráztatjuk, és már kis gyökerük van. A magokat szobahőmérsékleten takarjuk le egy nedves kendővel, és naponta 1-2-szer nedvesítsük be egy szórófejes flakonnal. Ha a fű eléri a 10-15 cm-es magasságot, talajközelben vágjuk le egy ollóval. Ezt a füvet légmentes edényben a hűtőszekrényben 5 napig tarthatjuk el. (x)

Tudj meg többet az Eujuicers termékeiről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!