Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.
A bagel egy lengyel eredetű étel, amit a kelet-európai zsidók tettek népszerűvé az Egyesült Államokban, ahol a mai napig szívesen fogyasztják reggelire, szerencsére azonban mára szerte a világon hozzájuthatunk.A bagel tésztája jóval édesebb a kenyértésztánál, de ezt is kelesztik, plusz jellegzetessége pedig, hogy mielőtt még a sütőbe kerülne, cukros-szirupos vízben kifőzik. Más-más országokban különféleképpen édesítik: Amerikában juharsziruppal, míg nálunk, a Budapest Bägelben mézzel készül.Küllemét tekintve egy lyukas zsemlére hasonlít leginkább, amit szezámmag, illetve mák is boríthat. Ehetjük magában, vagy félbevágva lekvárral, szalámival, és még számtalan földi illetve vízi jóval.Talán sokak számára nem is akkora újdonság a bagel, hiszen a fiúk több mint egy éve nyitották meg első bagelezőjüket a Kecskeméti utcában. Azóta viszont - egészen pontosan június óta - aprócska üzletük már a Baross utcába költözött.
A design szuper, nagyon hangulatos és csalogató. Túl sok férőhely azonban sajnos nincs, de lévén, hogy ez valójában egy street food-dal foglalkozó vállalkozás, nem is céljuk, hogy órákig üljenek és cseverésszenek náluk az emberek.A teraszukon egy nagyjából 6 személyes asztal – ami egyébként egy csodálatos régi, kopott ajtóból készült - , és egy kisebb méretű pad kapott helyett. Így elkerülhetetlen, hogy ne üljünk le egy vadidegen mellé, ha helyben fogyasztanánk el a finomságokat, de ettől csak még barátságosabb a légkör. A terasz egyébként a lassan beköszöntő hideg időjárás mellett is maradni fog, de takarókkal és hősugárzókkal várják majd az bagelre éhes vendégeket.
Budapest Bägel
A menü standard, azonban a kínálat igen változatos, és külön figyelmet szenteltek a vegetáriánusok számára is. Ők a sült paprikás és padlizsános, illetve avokádós bagelek közül, míg az egyszerű „földi halandók” a szalámis, pármai sonkás, füstölt lazacos, sajtkrémes, kacsamelles és kacsamájas közül válogathatnak. A "húsos" bagelek a jövőben is maradnak, míg a vegetáriánus szendvicsek októbertől változni fognak.
Budapest Bagel
Ha valakinek netalán bizarrnak tűnnének az édeskés buciban a sós feltétek, édesen is fogyaszthatja náluk a bageleket. Ők az áfonyás, és a mogyoróvajas közül szemezgethetnek.
Az én választásom ottjártamkor a körtés-májasra esett, amiben madársaláta, kacsamájpástétom, balzsamecet, krémsajt és körte kapott helyet.
A máj kissé keserédes íze, nagyon jól harmonizált a körtével, és a balzsamecettel. Én nagyon kedvelem a sós ízeket keverni az édessel, és a körte tényleg finom puha és mézédes volt, habár én kissé sokallottam benne - szinte ez dominált benne a leginkább. Így egy-kettőt kikapva a szendvicsemből ettem tovább a bagelem, hogy kellően érezhessem a krémes májat és a krémsajtot.
A korai ebédem olyannyira telített el, hogy bevallom, a Baross utca 6. szám alól a Szabadság hídig kénytelen voltam magam mellett tolni a biciklimet, mert úgy éreztem, képtelen lennék ilyen jóllakottan tekerni.
Változatos, friss, az ár-értékarány szuper, és bőséges lakoma bármely napszakban! Tehát irány az egyetlen hely Budapesten, ahol kizárólag bagelt lehet kapni!
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...