6 diétás tipp lábadozóknak

Láz, fájdalom, rosszkedv, fáradtság, hidegrázás. Ha nem úsztad meg az influenzát, akkor tudod, miről beszélek. Gyorsabb lehet a felépülésed, ha követed az alábbi diétás tanácsokat.

A beteg emberre étvágytalanság jellemző, még az is előfordul, hogy örülünk az így leolvadt kilóknak, bár személy szerint tudok ennél hatékonyabb és kevésbé megterhelő fogyókúrás módszereket is. A betegség során szervezetünk a tartalékokhoz fordul, hiszen a kórokozók elleni küzdelem nagyon sok energiát igényel (gondoljunk akár csak a lázhoz szükséges hő termelésére). Ha már túl vagyunk a nehezén, próbálkozzunk az alábbiakkal energiaszintünk mielőbbi visszanyeréséhez.

Az influenza megelőzhető! >>

Együnk gyakran keveset, napi 4-5-ször, de akár hatszor is. Fontos, hogy 1-1 étkezéssel ne terheljük túl a fáradt szervezetet.

A szervezet regenerálódásához is energiára van szükség, ennek legjobb forrásai lehetnek a szénhidrátok, ezek közül is inkább az összetettek, mint gabonafélék, -pelyhek, kenyerek, tésztafélék, burgonya, zöldségek, hüvelyesek. Egyszerre ne együnk sokat, de minden étkezésnél fogyasszunk belőlük.

Fehérjepótlásra is szükség lehet, együnk húst, halat, válasszuk az emésztőrendszert kevésbé megterhelő, zsírszegény húsfajtákat, mint a csirke-, a pulykamell, a sertéscomb, a karaj, a marhalapocka, a borjú vagy a vadhús.

Általánosságban is igaz, hogy ebben az időszakban kerüljük a nehéz, zsíros, magyaros ételeket, csipegessünk inkább a könnyedebb mediterrán konyha kínálatából.

Mediterrán tippek az egészségért >>

Elmaradhatatlanok természetesen a vitaminok és ásványi anyagok, amelyeket elsősorban friss gyümölcsökből, zöldségekből nyerhetünk. Együnk napi 50-70 dkg gyümölcsöt, zöldséget, amelyeket fogyasztás előtt természetesen alaposan megtisztítunk.

Fontos a megfelelő folyadékbevitel is, igyunk sok vizet, 100%-os gyümölcsleveket, gyümölcsturmixokat, teát.

Turbózd fel magad csodaturmixokkal! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...