Kávé, bor és disznótor - programajánló

A héten a különféle italok kerülnek majd a középpontba. Báloznak a borok, fesztiváloznak a pálinkák, és persze a kávék és a koktélok sem maradnak el.

Debreceni Toros Pálinkafesztivál, Debrecen - február 21-23.

Téltemetés - Debreceni maskarádé

Első alkalommal kerül megrendezésre Debrecenben a Toros Pálinkafesztivál. A nyáron Debrecen és környéke már bebizonyította, hogy van igény az ehhez hasonló rendezvényekre, ezért is találták ki a szervezők, hogy terjeszkednek, és elviszik Debrecen szívébe a Kossuth térre a Toros Pálinkafesztivál hangulatát. Energiát és időt nem sajnálva, legjobb tudásuk és az évek alatt gyűjtött tapasztalataik alapján a lehető legszínvonalasabb szórakoztató programokkal tarkított Toros Pálinkafesztiválra várják a látogatókat.

Kattints a részletekért!

KávéBár Bazár, Budapest - február 22-23.

Az italvilág színe-java megjelenik a KávéBár Bazáron

Február 22-23-án immár ötödik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is a belvárosi, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával harminc kiállító több mint száz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatják végig. Az évről évre fejlődő kiállítás és show nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programot kínál.

Kattints a részletekért!

Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál, Baja - február 22.

Disznóságok a főtéren

Disznótornak, lakodalomnak télen van az ideje. A sok munkával, élcelődéssel és örömmel járó disznóvágást igyekeznek közösségi élménnyé varázsolni Baja főterén februárban. A jószágokat persze nem hajtják ki a város közepére, de hurka és kolbász bőven készül házi receptúrák alapján. A helyi és a környékbeli húsipari cégek, vállalkozások, amatőr baráti társaságok, valamint a kistérség egyes településeinek csapatai sütik az egyedi fűszerezésű és fantázianevű hurkát, illetve kolbászt. A tradicionális bácskai hurka különlegessége pedig az, hogy rizzsel készül. A több száz kiló finomság biztosan nem megy kárba: az illatok után ízekre vágyó népes vendégsereg fogyasztja majd el a főtéren készült disznótoros ínyencségeket, miközben a színpadon néptánccsoportok követik egymást.

Kattints a részletekért!

Magyar Borok Bálja, Budapest - február 22.

Magas minőségű magyar borok, hozzájuk illő környezetben.

Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja. A hagyományoknak megfelelően az eseménynek idén is a Boscolo Budapest ad otthont. A Magyar Borok Báljának első évada 2006-ban volt, azóta töretlen lelkesedéssel, egyre magasabb színvonalon rendezik meg ezt az exkluzív eseményt. Budapest egyik legnagyobb presztízsű bálja azért különleges, mert nemcsak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplőinek megjelenése emeli fényét, hanem a legjobb magyar borok készítői is. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be. Mégpedig ott, ahol a bor helye van: a terített asztalnál.

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!