Csillagjegy-menü Nyilasoknak

Ha Nyilas vagy, nem mész a szomszédba, ha különleges, egzotikus ételekre fáj a fogad! Veled nemcsak az élet, az evés és a főzés is olyan, mint egy végtelen, világkörüli út!

Adagban nagy

Ha november 23-a és december 22-e között van a születésnapod, hihetetlenül optimista és életszerető ember vagy. Éppen ezért hatalmas adag ételt főzöl mindig a családodnak és a barátaidnak, hiszen fel sem merül benned a gondolat, hogy nem birkóznak meg a kihívással. Te magad is rajongsz a „megmászhatatlan hegycsúcsokért”, ezért sosem készítesz egyszerű ételeket, mindig nagyon magasra teszed a mércét.

Csillagjegyek és kedvenc pizzáik >>

Sütiajánló minden csillagjegynek! >>

Hivatásos ízutazó

Szeretsz utazni, szeretsz enni, de még jobban szereted, ha összekötheted a kellemeset a még kellemesebbel. Vidéki és külföldi útjaid során mindig beszerzel valami otthon nem kapható szakácskönyvet, konyhai eszközt vagy kuriózumnak számító hozzávalót, és amint hazaérsz, azonnal el is dicsekedsz új szerzeményeiddel, vagyis alkotsz belőlük néhány lenyűgöző, pikáns és fűszeres fogást.

{ GALÉRIA = title:Csillagjegy-men%C3%BC%20Nyilasoknak, 1,2,3,4,5,6 }

Imádod a világkonyha remekeit, minél egzotikusabb egy recept, annál lelkesebben fogsz hozzá. Egyik nap kínait készítesz, másik nap franciát, harmadnap mexikóit, a lényeg, hogy legalább képzeletben és a konyhában járhasd a világot.

Csillagjegy-menü Skorpióknak >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!