Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.
A bagel egy lengyel eredetű étel, amit a kelet-európai zsidók tettek népszerűvé az Egyesült Államokban, ahol a mai napig szívesen fogyasztják reggelire, szerencsére azonban mára szerte a világon hozzájuthatunk.A bagel tésztája jóval édesebb a kenyértésztánál, de ezt is kelesztik, plusz jellegzetessége pedig, hogy mielőtt még a sütőbe kerülne, cukros-szirupos vízben kifőzik. Más-más országokban különféleképpen édesítik: Amerikában juharsziruppal, míg nálunk, a Budapest Bägelben mézzel készül.Küllemét tekintve egy lyukas zsemlére hasonlít leginkább, amit szezámmag, illetve mák is boríthat. Ehetjük magában, vagy félbevágva lekvárral, szalámival, és még számtalan földi illetve vízi jóval.Talán sokak számára nem is akkora újdonság a bagel, hiszen a fiúk több mint egy éve nyitották meg első bagelezőjüket a Kecskeméti utcában. Azóta viszont - egészen pontosan június óta - aprócska üzletük már a Baross utcába költözött.
A design szuper, nagyon hangulatos és csalogató. Túl sok férőhely azonban sajnos nincs, de lévén, hogy ez valójában egy street food-dal foglalkozó vállalkozás, nem is céljuk, hogy órákig üljenek és cseverésszenek náluk az emberek.A teraszukon egy nagyjából 6 személyes asztal – ami egyébként egy csodálatos régi, kopott ajtóból készült - , és egy kisebb méretű pad kapott helyett. Így elkerülhetetlen, hogy ne üljünk le egy vadidegen mellé, ha helyben fogyasztanánk el a finomságokat, de ettől csak még barátságosabb a légkör. A terasz egyébként a lassan beköszöntő hideg időjárás mellett is maradni fog, de takarókkal és hősugárzókkal várják majd az bagelre éhes vendégeket.
Budapest Bägel
A menü standard, azonban a kínálat igen változatos, és külön figyelmet szenteltek a vegetáriánusok számára is. Ők a sült paprikás és padlizsános, illetve avokádós bagelek közül, míg az egyszerű „földi halandók” a szalámis, pármai sonkás, füstölt lazacos, sajtkrémes, kacsamelles és kacsamájas közül válogathatnak. A "húsos" bagelek a jövőben is maradnak, míg a vegetáriánus szendvicsek októbertől változni fognak.
Budapest Bagel
Ha valakinek netalán bizarrnak tűnnének az édeskés buciban a sós feltétek, édesen is fogyaszthatja náluk a bageleket. Ők az áfonyás, és a mogyoróvajas közül szemezgethetnek.
Az én választásom ottjártamkor a körtés-májasra esett, amiben madársaláta, kacsamájpástétom, balzsamecet, krémsajt és körte kapott helyet.
A máj kissé keserédes íze, nagyon jól harmonizált a körtével, és a balzsamecettel. Én nagyon kedvelem a sós ízeket keverni az édessel, és a körte tényleg finom puha és mézédes volt, habár én kissé sokallottam benne - szinte ez dominált benne a leginkább. Így egy-kettőt kikapva a szendvicsemből ettem tovább a bagelem, hogy kellően érezhessem a krémes májat és a krémsajtot.
A korai ebédem olyannyira telített el, hogy bevallom, a Baross utca 6. szám alól a Szabadság hídig kénytelen voltam magam mellett tolni a biciklimet, mert úgy éreztem, képtelen lennék ilyen jóllakottan tekerni.
Változatos, friss, az ár-értékarány szuper, és bőséges lakoma bármely napszakban! Tehát irány az egyetlen hely Budapesten, ahol kizárólag bagelt lehet kapni!
A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.
Mi történik, ha a magyar cukrászok kreativitása találkozik a Debic prémium alapanyagaival? Ünnepi csodák születnek! Az első hazai Karácsonyi fatörzs versenyen a cukrászszakma legjobbjai szálltak versenybe, hogy újragondolják a klasszikus francia ünnepi desszertet. A győztes édességeket ráadásul te is megkóstolhatod!
Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...
Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Rácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...