Pizzagolyó recept

Pizzagolyó
Pizzagolyó
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minap bedobtak egy szórólapot a postaládánkba, pizzagolyót ajánlva. Rendeltünk, és a golyó jött, látott és győzött. Most én is elkészítettem, és férjem szerint jobb lett, mint az eredeti. (Még szép...)
A mártogatós szósz a golyóba sütött hozzávalókhoz illően lehet többféle: klasszkus pizzaszószhoz hasonló, fokhagymás, tejfölös-zöldfűszeres, sőt a szórólapon szerepelt egy édes töltésű pizza is, ehhez vanilíasodót kínáltak.
A fenti adagból 28 db golyó készült.

hozzávalók / 2 adag

A pizzatésztához

A feltéthez

A mártogatáshoz

ajánlat

Könnyű vörösbort, vagy rozét kínáljunk mellé.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

pizzatekercsek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pizzatésztát két adagra osztjuk.
  2. Nagyon vékony, keskeny és hosszú téglalapot sodrunk belőle.
  3. A pizzafeltétnek valókat apró kockára vágjuk, a bacont, előpirítjuk és kiszedjük a zsírból.
  4. A lapokat megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.
  5. Ízlés szerint megszórjuk a feltéttel, nem túl vastagon!
  6. A hosszanti oldalánál kezdve szorosan feltekerjük a megrakott tésztát.
  7. A tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük, és az egyik felén összecsípjük a tésztát, ez kerül alulra a sütőlapon.
  8. A golyókat sütőlapra rakjuk, forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Közben a mártogatós hozzávalóit összekeverjük, a kisült golyókat ezzel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 83 811
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 636
elkészítve: 27/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept
hirdetés

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

j.erus
j.erus h, 2014-12-29 18:19

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy okoz-e problémát a golyócskáknak, ha az összeállítás és a kisütés között eltelik egy-két óra? Előfordulhat, hogy túl fognak kelni? Frissen szeretném készíteni, de a beosztásom sajnos nem engedi másképp. Köszi a választ.

vttm
Büszkeszósz / vttm h, 2014-12-29 18:36

1-2 órára nyugodtan tedd be a hűtőbe, akkor nem fog túlkelni. Ha több óra, vagy akár egy éjszaka telik el a sütésig, akkor kicsit kevesebb élesztővel készíteném, és betöltés előtt kevesebb ideig pihentetném a tésztát.

Fahééj
Fahééj p, 2013-06-28 15:23

Nagyon-nagyon-nagyon isteniiii*-* köszönöm a receptet!
Üdv.: Fahééj

Kerigirl
Keri / Kerigirl k, 2013-01-22 19:21

Sziasztok:)
Egy kérdésem lenne:száraz lesz?!!!vagy minek kell hozzá mártogatós?!!!!

vttm
Büszkeszósz / vttm k, 2013-01-22 21:00

Nem lesz száraz, puha és szaftos a sok sajttól. De mivel nincsen benne semmilyen szósz, mint a klasszikus pizzán, ezért sokkal jobb, ha belemártogathatod egy finom, fűszeres szószba. Vagyis azért kell a mártogatós, hogy még finomabb legyen :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty h, 2012-01-16 21:00

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Hasibecker
Hasibecker v, 2012-01-15 18:49

Én a muffinsütőben való sütést így csinálnám: A kinyújtott pizzatésztát kör alakúra kiszaggatni, azt beletenni a kivajazott muffinsütőbe a tölteléket belehalmozni, sütni így a töltelék nem tud kifolyni. A szagatásból megmaradt darabokat is lehet hasznosítani úgy, hogy újból összegyúrni, tölteni és a muffinsütőben kisütni.

Majcso
Majcso h, 2011-09-05 15:25

Szeretném holnap elkészíteni ezt a receptet, de elég kezdő vagyok még. Mit jelent az, hogy összecsípjük a tésztát? Oké, hogy két részre vesszük a tésztát, de mi lesz a másik felével?
Bocsi a buta kérdésekért :)

szépróza
szépróza / szépróza v, 2011-07-17 11:52

köszi a választ. nem használtam formát, de legközelebb fogok, m nem saját, hanem spáros tésztával dolgoztam, ami nem igazán akart hű lenni önmagához, így szétestek a golyók.
de az ízben nem volt hiba...

vttm
Büszkeszósz / vttm sze, 2011-07-13 16:10

Biztosan összetartja, de én nem egészen értem ezt a muffinformát. Először is sokkal kisebb golyók, mint egy muffin - esetleg 24-es muffinméretet el tudok képzelni -, másodszor is nem kell neki semmi, hogy "összetartsa", nem esik szét úgy sem. Sima sütőlap, sütőpapírral vagy szilikon lappal, oszt' csókolom :)

szépróza
szépróza / szépróza sze, 2011-07-13 16:02

mit szólnátok, ha csak muffinpapírban sütném, forma nélkül? az is egyben tartaná, nem?
ipari mennyiséget szeretnék csinálni egy jeles alkalomra, azért kérdezem, m macerás lenne a muffinsütőt X-szer elmosni....

köszi a választ!

Szivicsoki
Szivicsoki h, 2011-01-24 20:43

Nagyon tetszik a recept, holnap én is kipróbálom, köszönöm, hogy megosztottad :-).

vitamin51
vitamin51 szo, 2010-11-13 11:14

Sziasztok, fantasztikus ahogy jár a nők agya:-) Én is Pécsett ettem először pizzagolyót látva a szórólapukat. Nagyon izlett, végre nem a hagyományos pizza, sokkal ehetőbb volt és jók voltak a mártogatós választékok is. Ugyan úgy ahogy Ti is, én is azon töprengtem, hogy hát ez nem lehet nagy kunszt, biztos otthon is el lehet készíteni. Mindent úgy csinálok ahogy Ti, egyetlen kivétellel, nem tepsibe, hanem maffin formában sütöm ki, így tuti egyben marad, illetve nem laposodik el és sosem ragad le annyira, hogy kaparni kellene, nem teszek alá papírt sem, csak ki kenem oliva olajjal.
Ma ez lesz az ebéd, egy jó kis babgulyás mellé :-)

khmargit
Bloemcake / khmargit szo, 2010-06-12 23:44

Sziasztok!

Én is szoktam készíteni, nagyon hasonló a történetünk Edittel :D Mi is kaptuk a szórólapot, rendeltünk, nagyon megtetszett, nekiálltam kísérletezni és sikerült :D
Annyi különbséggel készítem, hogy én kiolajozott tepsibe rakom, (némelyik kicsit leragad, de könnyen feljön) rakok bele kukoricát is és ezersziget szószt készítek hozzá. Mindenképp ki fogom próbálni ezt a szószt is!

zsuzso100
zsuzso100 / zsuzso100 p, 2009-12-11 16:58

Most sül, de félek, hogy leragad, sütőpapírt raktam alá, de mikor odébb akartam mozgatni, már leragadt, próbáltam alá lisztet szórni, és az utána következőket összecsippentés után kis lisztbe mártani.

vttm
Büszkeszósz / vttm cs, 2009-10-01 14:36

Köszönöm, bár az ötlet nem az enyém, csak kölcsönvettem. Tényleg nehéz abbahagyni, nekünk sokkal inkább bejött, mint a pizza :)

gaba
Gabci Apó / gaba cs, 2009-10-01 14:20

Kedves Edit!

Ez a pizzagolyó dolog nagyon rendben van:-) Gratula az ötlethez. Szerintem ez az étel amt sose lehet abbahagyni.

miki76
Bloemcake / miki76 v, 2010-03-28 18:58

Szia!
Ügyes az otthoni próbálkozás, de javaslom, süsd magasabb hőmérsékleten, akár 250fokon, rövidebb ideig. Ha szerencséd van, kívül ropogós, belül omlós lesz, és nem forr ki túlzottan a sajt.
Próbáld ki.
Üdv.,
M.

1541