Óvári szelet recept

Óvári szelet
Óvári szelet
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legjobb, ha házisonkát használunk hozzá, mert a csirkemell száraz sütve, de gépsonkával is készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, rizi-bizivel, vagy salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sajtos szelet, sajtos-gombás szelet

elkészítés

  1. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd olívaolajban hirtelen átsütjük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletre vágott gombát, sóval, borssal, kevés gyömbérrel és petrezselyemmel fűszerezzük.
  3. A elősütött csirkemellet tűzálló tálba fektetjük, minden egyes hússzeletre evőkanálnyi párolt gombát teszünk, betakarjuk egy-egy szelet sonkával, a maradék gombát a levével együtt és a szalonnát a hússzeletek mellé rakjuk. 
  4. Sütőben (kb. 180 fokon) fél órán át sütjük, majd beborítjuk a húsokat a sajtszeletekkel, visszarakjuk a sütőbe, míg a sajt ráolvad és kicsit megpirul.

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 859
elküldve: 5
receptkönyben: 331
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (4)

seszti
sesztik, 2012-02-14 17:31

Én gépsonkát és rendes házi sonkát is tettem rá, hogy ne legyen nagyon száraz. Nem is lett:) A jénai tálba, amiben sütöttem, a husi köré dobáltam császárszalonna-darabokat, almaszeleteket meg egy felnegyedelt vöröshagymát ( igyekeztem elhasználni a maradékokat:) ) Isteni lett és omlós, nem száradt ki. A csirkemellet én egy kis kakukkfűvel is fűszereztem, mivel imádom és nagyon passzol a csirkéhez:)

SzKriszti
SzKrisztics, 2009-09-10 18:01

Én is szoktam gombás rizzsel tálalni, bár nem a hagymás- gombás ragut keverem a riszhez, köszönöm a tippet, biztos finom úgy is, üdv. Kriszti

Noncsiga
Noncsigah, 2009-09-07 16:29

Ilyent apukám is szokott készíteni, csak sertéscombból. Nagyon finom. Ő még több gombás tölteléket készít, azt keveri a rizshez, köretként.

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
665