Mézes-mustáros sült sonka recept

Mézes-mustáros sült sonka
Mézes-mustáros sült sonka
125 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még két évvel ezelőtt, karácsonykor szerettem volna elkészíteni ezt a receptet, de akkor hiába kerestem, sehol nem kaptam egész sonkát. Sőt, az egyik hentes nevetve mondta, hogy majd jöjjek vissza húsvétkor, mert csak akkor tartanak. Hát így tettem, visszamentem.

Melegen és hidegen is egyaránt kiváló, sőt a sonkát előre is megfőzhetjük, és akkor másnap fél óra alatt elkészül.

hozzávalók / 12 adag

A főzővízhez

A tűzdeléshez

A mustáros mázhoz

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns fűszerezésű sonka, főtt sonka fűszeresen
Szólj hozzá!

elkészítés

A főzővízhez

  1. A sonkát egy edénybe tesszük, felöntjük a ciderrel és annyi vízzel, ami pont ellepi.
  2. A főzővizet narancshéjjal, reszelt gyömbérrel és csillagánizzsal fűszerezzük, hozzáadjuk a megtisztított és félbevágott hagymát, majd közepes lángon 1,5 órán át főzzük.
  3. Ha a sonka megfőtt, akkor kivesszük a léből, konyhai törlőpapírral szárazra töröljük. Lefejtjük róla a bőr, de a hájas részt eszünk ágában se legyen eltávolítani!
  4. A sonka felületét óvatosan, rácsosan beirdaljuk. A metszéspontokba beletűzdelünk egy-egy egész szegfűszeget.

A mustáros mázhoz

  1. A mázhoz minden hozzávalót összekeverünk, és közepes lángon nagyjából a felére beforraljuk.
  2. Ha elkészült a máz, akkor megkenjük vele a főtt sonkát, majd 25 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 217
elküldve: 12
receptkönyvben: 493
elkészítve: 33/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
257 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gkriszti
gkriszti szo, 2017-04-15 10:34

Kedves IzHUSZAR!

Ket kerdesem lenne, az egyik, hogy a sonkat a szokasos modon elotte beaztatod hideg vizbe? Ha ige, mennyi idore? A masik, hogy van valami otleted, hogy a csillaganizst mivel lehetne helyettesiteni? Koszonom a segitsegedet! Kriszti

quiriska
quiriska szo, 2015-04-04 18:37

Köszönöm a választ. Kaptam végül, és már kész is! :) Isteni!!!

Szezsenn
Szezsenn cs, 2015-04-02 11:53

Csak én nem tudom, hogy mi az a cider? Hiába kerestem rá, nem segített.

206