Mascarpone házilag recept

Mascarpone házilag
Mascarpone házilag
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a házi mascarpone könnyen elkészíthető, és nálunk gyorsan fogy, gyakran készítem, és szinte mindig van a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: édes krém
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi krémsajt, házi mascarponekrém, mascarponekrém házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőrizzük.
  2. Hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd ugyanezen a hőfokon 5 percet főzzük.
  3. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd egy textilpelenkával duplán bélelt szűrőbe öntjük, és a hűtőbe tesszük legalább 8 órára. Ha tehetjük, közben egyszer keverjük meg.
  4. Ha lecsöpögött a savó (előfordul, hogy az összeset felszívja a textil), akkor jól zárható üvegbe kanalazzuk. Hűtve 2 hétig is eláll.
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 74 288
elküldve: 35
receptkönyvben: 1 452
elkészítve: 44/44
Facebookon megjelent: 2

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato k, 2015-04-14 17:35

Amit lehet mindent itthon készítek szinte.De ezt minek?100Ft-al többért készen megveszem és tényleg finom is.Nem értem!

márti1218
márti1218 k, 2015-02-24 21:18

Szia!
Én házi tejből /1,5 liter/ készítek joghurtot oly módon,hogy a tejet felforralom,kézmelegre hűtöm,elkeverek benne 3 evőkanál élő joghurtot és meleg helyre teszem.Pár óra alatt kész,olyan állagú,mint az aludttej.Ezután szűrőbe teszem egy napig hagyom lecsepegni.Nagyon finom és kb.fél kiló lesz belőle.Talán ez a legolcsóbb változat.

Coook
Coook / Coook k, 2014-11-18 22:28

ezt valamiért csak most láttam, elnézést. nagyjából addig, ami a tejszín eltarthatósági ideje, kicsit tovább, mert ez azért inkább a zsíros rész, ami tovább áll el.

vcsuka
pussycat / vcsuka cs, 2014-05-29 12:57

Szia Cook! Elkeszitettem a mascarponet, nekem 25 dkg lett, de itt nalunk meg igy is feleannyiba kerul mint amit a supermarketben veszek.
Nagyon koszonom, hogy feltetted,
Udvozlettel: Veronika

Coook
Coook / Coook sze, 2014-05-28 21:02

Sziasztok! kb 30 dkg lesz belőle, picivel több. Ez mondjuk azt jelenti, hogy nem lényegesen, de valamivel olcsóbb, mint a bolti, és sokkal egészségesebb. Meg persze attól is függ, ki mennyiért talál tejszínt :-)
Kedves Kristálykonyha, a citromlé az a sav, ami szétválasztja a savót, vagyis a vizet a zsírtól.
Kedves horvathreka, a savót, bár tényleg nem lesz sok, tedd turmixba gyümölccsel!

vcsuka
pussycat / vcsuka sze, 2014-05-28 15:22

Kedves Cook! Nekem is lenne egy kerdesem, hogy kb. hany gramm mascarpone lesz 500 ml tejszinbol?
Koszonom szepen,
Veronika

horvathreka
horvathreka / horvathreka sze, 2014-05-28 15:17

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a fenti hozzávaló mennyiségből mennyi lesz maga a mascarpone? Hány deka? Ha maradt lecsöpögve savó, azt felhasználod valamire? Mert gondolom nem lehetetlen... :)
Köszi előre is, R

Szilviaa
Szilviaa sze, 2014-06-04 07:28

Szia!
Savót házi kiflik, zsemlék készítésénél fel tudod használni. Limara péksége oldalon találsz hozzá recepteket is.:)

polixeny
polixeny sze, 2014-05-28 14:45

Kedves Cook!

Szeretném megkérdezni, hogy laktózmentes tejszínből esetleg elkészítetted-e már, illetve véleményed szerint lehetséges-e laktózmentes tejszínből is elkészíteni?
Köszi előre is válaszod! :)

365