Kagyló tengerész módra recept

Kagyló tengerész módra
Kagyló tengerész módra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes kagylótál az Electrolux konyhájából.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha olyan ételt keres, ami jól mutat az asztalon, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kagyló francia módra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsünk 500 ml vizet a sütő víztartályába.
  2. Mossuk meg alaposan a kagylókat hideg vízben, kétszer, háromszor. Dobjuk ki a kinyílt kagylókat, és azokat is, melyek úsznak a víz felszínén. Ezek már nem jók.
  3. Húzzuk ki a kagyló zárt héjai közül kiálló szakállát, majd ütögessük le a héjra tapadt kagylócskákat egy késsel. Öblítsük le újra a kagylókat, hogy eltávolítsunk minden apró héjmaradékot.
  4. Tegyük a kagylókat egy tűzálló edénybe, és szórjuk rá a felaprított fokhagymát, a hagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Szórjuk meg borssal, és öntsük rá a fehérbort, illetve a tejszínt is.
  5. Tegyük a kagylókat a sütőbe, a 2. polcszintre, és állítsuk be a Vital programot 96 °C-ra.
  6. Pároljuk 20-30 percig (amíg a kagylók kinyílnak).
  7. Tálaljuk a kagylót a grilltálcán előmelegített tálban vagy tányérokon.
  • sütési hőfok: 96°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 566
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Electrolux

Mióta szakács: 2013.11.29.
20 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

346