Házi francia krémes recept

1 adag
521
kcal
Házi francia krémes
Házi francia krémes
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha épp nincs a kéznél hájas tészta, akkor hajtogatott leveles tésztát is használhatunk a recepthez.

hozzávalók / 12 adag

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

francia krémes házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük.
  2. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krémünk már kihűlt, összekeverjük a kettőt.
  4. Egy magas falú tepsit alufóliával kibélelünk, és az egyik tésztalapot az aljára tesszük.
  5. Rásimítjuk a krémet, majd a tetejére a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A másik lapot éles késsel felkockázzuk, mielőtt a tejszínhab tetejére sorakoztatjuk.
  7. Hűvös helyen, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 145 835
elküldve: 11
receptkönyben: 1 219
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (41)

KisEdi
KisEdics, 2012-10-25 09:27

De ez mitől Francia? Annak édes a teteje, ez csak sima krémes, nem?

nemtalalt
nemtalaltsze, 2012-04-11 09:48

Kedves Zederta!
Én már többedszerre készítettem, mondhatom sok sikerrel! A helyi cukrászdánkban van (majdnem) ilyen finom krémes. Ha a teteje is meglenne... :-)))
Nagyon köszönöm a receptet!
További legjobbakat! :-)

Venorika76
Venorika76k, 2012-03-27 19:31

Kedves Zederta!
Elkészítettem a receptedet,nagyon finom lett.Egyedüli problémám a krémbe kerülő édesítőszerrel volt.Kicsit fura íze lett tőle a krémnek, szerintem sokkat tettem bele.De ettől fügetlennül jó lett és többször el fogom készítenni.Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!üdv:venorika

nemtalalt
nemtalaltsze, 2012-04-11 09:50

Kedves Veronika 76!
Én annyi kanál cukorral készítettem, amennyi le van írva. Ha nem szükséges, hogy édesítőszerrel dolgozz, nyugodtan használhatod a kimért mennyiséget cukorból. Sok sikert! :-)

zederta
zedertacs, 2012-03-29 03:57

kedves Veronika!
én is nagyon kellemes Húsvétot kivánok Neked!
ami meg az édesitőszereket illeti, sajna nem egyformán édesek, igy lehet, hogy szükség van némi kisérletező hajlamra a használatukhoz. érdemes megnézni, hogy mi az átváltási arány a cukorhoz képest, és annak megfelelően adagolni.
üdv,
toma

Reßarbara
Reßarbarah, 2011-12-19 15:45

Kedves Zederta! Ez a krémes mekkora adag? Milyen méretű tepsibe/tálba raktad?

zebster
zebsterp, 2011-12-16 19:24

Kriszti, ezt meg kell próbálnom.

Adnál tanácso(ka)t?

Nekem mindent helyettesítenem kell, próbálj segíteni, ha tudsz.
A hájas tészta helyett az arab/görög süteményekhez használt (philo) tán megfelel (réteshez pompás).
Meg tudnád mondani, hogy egy "cs" (csomag?) pudingporhoz mennyi tej kéne, ha pudingot akarnál csinálni? Ebbõl kiderülhet a mennyiség. Ugyanez a bajom az "édesítõszer"-rel is. Mennyi cukor?
Gondolom a tejszín-édesítõszer-habfixáló helyettesíthetõ felvert tejszínhabbal.
Köszi
(Megérted a problémámat, ha egyszer Te is Montrealban élõ férfi leszel...)

Jung-Balint Eva
Jung-Balint Evacs, 2012-03-08 21:07

Szia! Nem tudom, hogy megcsinaltad-e mar a sutit, arra lennek kivancsi, hogy hogy sikerult :) En Vancouverben elek es nekem nem mindig sikerulnek ugy a sutik ahogy kene, mert itt minden alapanyag mas. En talatam itt nalunk a boltban fagyasztott leveles tesztat, szerintem az is jo hozza :)

zederta
zedertav, 2012-03-11 14:05

kedves Eva,
a fagyasztott leveles teszta tokeletesen megfelel ehhez a sutihez. sodord ki amilyen vekonyra csak tudod, es kicsit erdemes villaval megszurkalni, mielott a sutobe tenned.
a suto legyen nagyon forro, igy elegendo par perc a suteshez.
udv,
toma

kryszty5
kryszty5k, 2011-08-02 12:16

Féltem elkészíteni ,de nekiálltam. Nagyon finom lett! Végre egy jó krémest is tudok készíteni.Köszönöm a receptet. krysty5

zederta
zedertap, 2011-08-05 01:33

szia Kriszti! örülök, hogy egy újabb sütivel bővült a repertoárod!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

gavloimrene
gavloimreneh, 2011-05-16 15:04

hát elkészült!!!!!!!!!! nemcsak isteni finom de szép is és kevés munka van vele köszönöm szépen!!!!!!!! Ilimamami.....

zederta
zedertacs, 2011-05-19 18:50

kedves Gavlo Imréné!
nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
üdv,
toma

gavloimrene
gavloimreneszo, 2011-05-14 13:45

kedves Beatrix! nekem is most hül a krém, imádom ezt a sütit!!! Ha jó lesz a családomnak is elkészítem. Köszönettel Ilimami!!!

Beatrix567
Beatrix567v, 2011-04-17 07:12

Isteni ez a recept, nagyon sokszor elkészítettem, nem lehet vele betelni. Legutóbb ketté osztottam, és fele vaníliás volt, fele csokis. Csokis pudingot tettem bele, és ugyanúgy készítettem el, mint a vaníliásat. Isteni lett, próbáljátok ki. Azóta is hálás vagyok ezért a receptért, köszönöm.

zederta
zedertav, 2011-04-17 08:03

kedves Beatrix! köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Dömi
Dömiszo, 2011-01-22 12:53

A hét evőkanál édesítőszer mennyi porcukornak felel meg? :-)
Amúgy nagyon guszta a süti, csak azt nem értem a receptben, hogy lesz az édesítőszerből porcukor ? :-))

zederta
zedertav, 2011-01-23 09:07

kedves Dömi!
szerintem mindegyik adagolása változó, érdemes megnézni a csomagoláson.
üdv,
toma

nemtalalt
nemtalalth, 2010-12-27 13:00

Kedves ze(n)derta!

Köszönöm ezt a receptet! Férjemnek a francia krémes a kedvence. Már többször meg is csináltam neki ezt a sütit. Mindenkinek tetszik!!! :-)))
Másodjára én már úgy csináltam, hogy az alsó és a felső leveles tészta lapokat is előre felkockáztam, és úgy kentem rájuk a krémet.
De tényleg nagyon finom!

Köszi!

Kriszta

zederta
zedertah, 2010-12-27 21:03

kedves Kriszta!
örülök, hogy tetszik a recept és elnyerte a család tetszeset is ;-)
kellemes utolsó hetet és nagyon boldog új évet kívánok Neked!
üdv,
toma

zederta
zedertav, 2010-11-07 20:06

kedves Apple!
úgy, biza! szerintem magas is volt, de ha nem, akkor most már tényleg magas... de nagyon-nagyon finom! ;-)
üdv,
toma

zederta
zedertav, 2010-10-31 18:11

kedves Beatrix!
nagyon örülök, hogy ízlett a recept.
üdv,
toma

blueberry
blueberryv, 2010-09-26 14:12

ma fogom sutni ezt a fantasztikus házi francia krémes sutit, késobb írok, hogy sikerult:))

zederta
zedertav, 2010-09-26 15:50

kedves Bluberry!
mindenképp számolj be róla, hogy sikerült.
üdv,
blackberry

zederta
zedertaszo, 2010-03-13 20:58

kedves Kmelike!
hát igen. a karamellatető lemaradt ;-)
üdv,
toma

Franc24
Franc24p, 2009-04-03 06:41

Viszont kívánok neked és Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!

Roxika1
Roxika1szo, 2010-04-17 15:40

  Franciakrémes változat.
50 dkg. liszt,1 tejföl, 20 dkg ráma margarin, 4 tojássárgája.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát, 5 dkg. vajjal megkenjük és összehajtogatjuk mint a hájas tésztát. Egy órát állni hagyjuk. 4 lapra elegendő. A tésztát kisütjük, villával megszurkáljuk ha hólyagosodik. A tésztát csak egyszer lehet kinyújtani. Ha nem akarjuk felhasználni mind a 4 lapot, cipóként lefagyaszthatjuk.
Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaniliapuding, 2 evőkanál liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaniliás cukor.Ezt megfőzzük, ha kihült 15 dkg.porcukrot,10 dkg.margarinnal kikeverünk és a főzött krémhez adjuk kihülés után.Hab: 500 ml tejszín, 1 csomag vaniliás cukor,4 kanál cukor, habfixáló. Megtöltjük a llapokat, tetejére csoki bevonó, de nem szükséges.

zederta
zedertav, 2010-04-18 08:45

kedves Roxi!
köszönöm szépen a receptet! Te nem publikálsz ezen az oldalon? mert ezt biztosan mindenki szívesen látná ;-)
üdv,
toma

zederta
zedertacs, 2009-04-02 21:27

sok sikert hozzá Franc24! kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
toma

521