Házi francia krémes recept

1 adag
521
kcal
Házi francia krémes
Házi francia krémes
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha épp nincs a kéznél hájas tészta, akkor hajtogatott leveles tésztát is használhatunk a recepthez.

hozzávalók / 12 adag

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

francia krémes házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük.
  2. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krémünk már kihűlt, összekeverjük a kettőt.
  4. Egy magas falú tepsit alufóliával kibélelünk, és az egyik tésztalapot az aljára tesszük.
  5. Rásimítjuk a krémet, majd a tetejére a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A másik lapot éles késsel felkockázzuk, mielőtt a tejszínhab tetejére sorakoztatjuk.
  7. Hűvös helyen, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 145 383
elküldve: 11
receptkönyben: 1 217
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (41)

KisEdi
KisEdics, 2012-10-25 10:27

De ez mitől Francia? Annak édes a teteje, ez csak sima krémes, nem?

nemtalalt
nemtalaltsze, 2012-04-11 10:48

Kedves Zederta!
Én már többedszerre készítettem, mondhatom sok sikerrel! A helyi cukrászdánkban van (majdnem) ilyen finom krémes. Ha a teteje is meglenne... :-)))
Nagyon köszönöm a receptet!
További legjobbakat! :-)

Venorika76
Venorika76k, 2012-03-27 20:31

Kedves Zederta!
Elkészítettem a receptedet,nagyon finom lett.Egyedüli problémám a krémbe kerülő édesítőszerrel volt.Kicsit fura íze lett tőle a krémnek, szerintem sokkat tettem bele.De ettől fügetlennül jó lett és többször el fogom készítenni.Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!üdv:venorika

nemtalalt
nemtalaltsze, 2012-04-11 10:50

Kedves Veronika 76!
Én annyi kanál cukorral készítettem, amennyi le van írva. Ha nem szükséges, hogy édesítőszerrel dolgozz, nyugodtan használhatod a kimért mennyiséget cukorból. Sok sikert! :-)

zederta
zedertacs, 2012-03-29 04:57

kedves Veronika!
én is nagyon kellemes Húsvétot kivánok Neked!
ami meg az édesitőszereket illeti, sajna nem egyformán édesek, igy lehet, hogy szükség van némi kisérletező hajlamra a használatukhoz. érdemes megnézni, hogy mi az átváltási arány a cukorhoz képest, és annak megfelelően adagolni.
üdv,
toma

Reßarbara
Reßarbarah, 2011-12-19 16:45

Kedves Zederta! Ez a krémes mekkora adag? Milyen méretű tepsibe/tálba raktad?

zebster
zebsterp, 2011-12-16 20:24

Kriszti, ezt meg kell próbálnom.

Adnál tanácso(ka)t?

Nekem mindent helyettesítenem kell, próbálj segíteni, ha tudsz.
A hájas tészta helyett az arab/görög süteményekhez használt (philo) tán megfelel (réteshez pompás).
Meg tudnád mondani, hogy egy "cs" (csomag?) pudingporhoz mennyi tej kéne, ha pudingot akarnál csinálni? Ebbõl kiderülhet a mennyiség. Ugyanez a bajom az "édesítõszer"-rel is. Mennyi cukor?
Gondolom a tejszín-édesítõszer-habfixáló helyettesíthetõ felvert tejszínhabbal.
Köszi
(Megérted a problémámat, ha egyszer Te is Montrealban élõ férfi leszel...)

Jung-Balint Eva
Jung-Balint Evacs, 2012-03-08 22:07

Szia! Nem tudom, hogy megcsinaltad-e mar a sutit, arra lennek kivancsi, hogy hogy sikerult :) En Vancouverben elek es nekem nem mindig sikerulnek ugy a sutik ahogy kene, mert itt minden alapanyag mas. En talatam itt nalunk a boltban fagyasztott leveles tesztat, szerintem az is jo hozza :)

zederta
zedertav, 2012-03-11 15:05

kedves Eva,
a fagyasztott leveles teszta tokeletesen megfelel ehhez a sutihez. sodord ki amilyen vekonyra csak tudod, es kicsit erdemes villaval megszurkalni, mielott a sutobe tenned.
a suto legyen nagyon forro, igy elegendo par perc a suteshez.
udv,
toma

kryszty5
kryszty5k, 2011-08-02 13:16

Féltem elkészíteni ,de nekiálltam. Nagyon finom lett! Végre egy jó krémest is tudok készíteni.Köszönöm a receptet. krysty5

zederta
zedertap, 2011-08-05 02:33

szia Kriszti! örülök, hogy egy újabb sütivel bővült a repertoárod!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

gavloimrene
gavloimreneh, 2011-05-16 16:04

hát elkészült!!!!!!!!!! nemcsak isteni finom de szép is és kevés munka van vele köszönöm szépen!!!!!!!! Ilimamami.....

zederta
zedertacs, 2011-05-19 19:50

kedves Gavlo Imréné!
nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
üdv,
toma

gavloimrene
gavloimreneszo, 2011-05-14 14:45

kedves Beatrix! nekem is most hül a krém, imádom ezt a sütit!!! Ha jó lesz a családomnak is elkészítem. Köszönettel Ilimami!!!

Beatrix567
Beatrix567v, 2011-04-17 08:12

Isteni ez a recept, nagyon sokszor elkészítettem, nem lehet vele betelni. Legutóbb ketté osztottam, és fele vaníliás volt, fele csokis. Csokis pudingot tettem bele, és ugyanúgy készítettem el, mint a vaníliásat. Isteni lett, próbáljátok ki. Azóta is hálás vagyok ezért a receptért, köszönöm.

zederta
zedertav, 2011-04-17 09:03

kedves Beatrix! köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Dömi
Dömiszo, 2011-01-22 13:53

A hét evőkanál édesítőszer mennyi porcukornak felel meg? :-)
Amúgy nagyon guszta a süti, csak azt nem értem a receptben, hogy lesz az édesítőszerből porcukor ? :-))

zederta
zedertav, 2011-01-23 10:07

kedves Dömi!
szerintem mindegyik adagolása változó, érdemes megnézni a csomagoláson.
üdv,
toma

nemtalalt
nemtalalth, 2010-12-27 14:00

Kedves ze(n)derta!

Köszönöm ezt a receptet! Férjemnek a francia krémes a kedvence. Már többször meg is csináltam neki ezt a sütit. Mindenkinek tetszik!!! :-)))
Másodjára én már úgy csináltam, hogy az alsó és a felső leveles tészta lapokat is előre felkockáztam, és úgy kentem rájuk a krémet.
De tényleg nagyon finom!

Köszi!

Kriszta

zederta
zedertah, 2010-12-27 22:03

kedves Kriszta!
örülök, hogy tetszik a recept és elnyerte a család tetszeset is ;-)
kellemes utolsó hetet és nagyon boldog új évet kívánok Neked!
üdv,
toma

zederta
zedertav, 2010-11-07 21:06

kedves Apple!
úgy, biza! szerintem magas is volt, de ha nem, akkor most már tényleg magas... de nagyon-nagyon finom! ;-)
üdv,
toma

zederta
zedertav, 2010-10-31 19:11

kedves Beatrix!
nagyon örülök, hogy ízlett a recept.
üdv,
toma

blueberry
blueberryv, 2010-09-26 15:12

ma fogom sutni ezt a fantasztikus házi francia krémes sutit, késobb írok, hogy sikerult:))

zederta
zedertav, 2010-09-26 16:50

kedves Bluberry!
mindenképp számolj be róla, hogy sikerült.
üdv,
blackberry

zederta
zedertaszo, 2010-03-13 21:58

kedves Kmelike!
hát igen. a karamellatető lemaradt ;-)
üdv,
toma

Franc24
Franc24p, 2009-04-03 07:41

Viszont kívánok neked és Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!

Roxika1
Roxika1szo, 2010-04-17 16:40

  Franciakrémes változat.
50 dkg. liszt,1 tejföl, 20 dkg ráma margarin, 4 tojássárgája.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát, 5 dkg. vajjal megkenjük és összehajtogatjuk mint a hájas tésztát. Egy órát állni hagyjuk. 4 lapra elegendő. A tésztát kisütjük, villával megszurkáljuk ha hólyagosodik. A tésztát csak egyszer lehet kinyújtani. Ha nem akarjuk felhasználni mind a 4 lapot, cipóként lefagyaszthatjuk.
Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaniliapuding, 2 evőkanál liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaniliás cukor.Ezt megfőzzük, ha kihült 15 dkg.porcukrot,10 dkg.margarinnal kikeverünk és a főzött krémhez adjuk kihülés után.Hab: 500 ml tejszín, 1 csomag vaniliás cukor,4 kanál cukor, habfixáló. Megtöltjük a llapokat, tetejére csoki bevonó, de nem szükséges.

zederta
zedertav, 2010-04-18 09:45

kedves Roxi!
köszönöm szépen a receptet! Te nem publikálsz ezen az oldalon? mert ezt biztosan mindenki szívesen látná ;-)
üdv,
toma

zederta
zedertacs, 2009-04-02 22:27

sok sikert hozzá Franc24! kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
toma

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
521