Habcsók recept

Habcsók
Habcsók
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta nyugtalanított, hogy nem készítettem még habcsókot. Ebben benne volt az is, hogy anyukám mindig haragudott rá: neki ugyanis mindig szétfolyt. Én ezzel a problémával nem szembesültem, úgyhogy sikerélménnyel távoztam a konyhából:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan el lehet készíteni, ha nagyon vágyunk egy kis édességre, és nincs kedvünk sokat mosogatni:) Lehet bele egy evőkanál kakaóport keverni, és a tetejére tejszínhabot púpozni.


alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tojásfehérjéket felverjük.
  3. Belekeverjük a cukor felét.
  4. Tovább verjük.
  5. Belekeverjük a maradék cukrot, míg sűrűn folyó masszát nem kapunk.
  6. Megtöltünk vele egy habzsákot, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
  7. A sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd további 10 percre kikapcsoljuk a sütőt, és szárítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 90 612
elküldve: 8
receptkönyben: 467
elkészítve: 18/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Noncsiga

Mióta szakács: 2009.05.05.
5 recept

Hozzászólások (32)

ilidy
ilidycs, 2014-02-27 18:42

Köszi a receptet nagyon jól sikerült,a gyerekek kanalazták a tepsibe, furi formák lettek belőle.:)

marcsisz
marcsiszk, 2014-02-25 11:46

Sziasztok!Milyen állagúnak kell lennie pontosan,mert én több receptet próbáltam eddig sikertelenül,ez nagyon jól néz ki,szerintem jól sikerült,kívül száraz,ha beleharapunk töredezik a belseje kicsit összébb esett és puhább!Valami
ilyesminek kell lennie? :)
Köszi!

2B
2Bv, 2014-01-26 21:55

Szuper lett. Felébe kevertünk egy kis kakaóport:-), úgy is jó.

hintagalopp
hintagaloppcs, 2013-12-26 20:11

Sziasztok, én 10 percig is vertem, addig lassan, de egyre keményedett a hab. Ha a tojás friss, nem lehet felverni a habját. De ha fehérjéket feltörés után hagyod állni szobahőmérsékleten, akkor veszít a nedvességtartalmából, könnyebb felverni. Remélem, segíthettem. Nekem most sülnek, kakaót, kókuszt és gyümi turmixot is kevertem bele 3 külön adagban. Alacsony fokon sütöm, meglátjuk meddig...

ihorvath66
ihorvath66szo, 2012-11-03 20:40

NAGYON finom lett.A formája kicsit béna, de attol még tök fincsíííííííí!

(ihorvath66 fia, Marci ;D)

kl
klcs, 2012-04-19 00:15

Én is elkészítettem és tényleg nagyon sokáig kell verni, egy idő után meguntam és tettem bele még több porcukrot hogy ne legyen olyan híg meg egy kis curkozatlan kakaóport. :DD Finom lett de laposak lettek mert picit szétfolyt.

enczne
encznecs, 2012-04-12 17:09

Én most készítettem el, és tökéletes lett! Kb. 5-8 percig vertem, de közben persze néztem, ha fejre állítom a tálat folyik-e, mert akkor jó, ha nem mozdul. Utána ha tényleg max 150 fokon sütjük, akkor biztosan sikerül. Köszi a receptet! :-)

Sanett21
Sanett21p, 2012-04-06 17:56

Nekem sem sikerült.... egy híg masszát kaptam amit nem tudtam a végén felhasználni. Pedig jó lett volna a megmaradt fehérjéből valamit alkotni... Talán legközelebb....

Briga73
Briga73v, 2012-02-26 17:35

nem tudom mit rontottam el de leírtakat ugyan így csínáltam :(

ildor80
ildor80v, 2012-01-22 19:03

Szia!
És mégis mennyi ideig kell keverni a habot mert nekem is szétfolyt és tuti hogy azért mert nem kevertem elég sokáig, azt hiszem egy kicsit már türelmetlen voltam. :)

sz.wiolka
sz.wiolkak, 2011-12-27 22:48

Köszi szépen a receptet,isteni lett,csak némi kis módosítással:a hőfokot nem 180-ra állítottam,mert mikor úgy csináltam,kívül barna lett,belül meg ragadós.Nekem a 120-130 fok jött be,kb 20 percet volt úgy a sütőben,aztán lekapcsoltam,és hagytam,míg eszembe nem jutott,hogy kivegyem :) Így szép fehér maradt,és belül is tökéletesen olyan lett,amilyennek kellett.Mikor nem tudtam rá figyelni,akkor 100 fokra raktam,úgy volt fél órát kb,aztán kapcsoltam le.Már nem is számolom,hány tepsivel csináltam 1 hét alatt :)

sz.wiolka
sz.wiolkak, 2011-12-27 22:51

Ja,és azt elfelejtettem:az alacsony hőfokú sütőben sem folyt szét,olyan maradt,mint mikor beraktam,csak picit megnőtt.Szerintem akinek elfolyt,ott az állagával volt a gond.Mivel nem minden tojás egyforma,lehet,hogy nagyobbakat sikerült kifogni,és kellett volna még egy kis cukor bele,vagy nem kevertétek elég ideig.

csillucic
csillucicsze, 2011-06-01 14:59

 Ja, egyébként én is másik kaja után raktam be, remélem ha csak simán szeretném majd sütni nem fog elfolyni. Gondolom jól elő kell melegíteni a sütőt.

csillucic
csillucicsze, 2011-06-01 14:59

 Ja, egyébként én is másik kaja után raktam be, remélem ha csak simán szeretném majd sütni nem fog elfolyni. Gondolom jól elő kell melegíteni a sütőt.

csillucic
csillucicsze, 2011-06-01 14:57

 Szia Noncsiga!

Maradt 2 tojásfehérjém a tartárból meg amúgy is kiváncsi voltam,úgyhogy megcsináltam. Én nem habzsákoztam csak kiskanállal raktam kis halmokat. Nagyon szép "kócoskák" lettek. A közepe kicsit puhább maradt, mert megijedtem ahogy elkezdett barnulni. Aztán rájöttem, hogy ez valószínű h természetes. Nagyon finomak lettek, karácsonyra is csinálok a fára! :-)

Bóbita8
Bóbita8p, 2011-05-20 16:07

a) Mint mindig, amikor marad egy kis tojásfehérje más sütésből (ma éppen juhtúrós pogi - 3 kg. Holnap buli lesz!) előbb-utóbb habcsókká alakul. Ma egy kis koffeinmentes nescafe-t kevertem bele, így gyerek is eheti, meg fő a változatosság
b) nekem akkor szokott (régen :) ) elfolyni és ragadni, ha hirtelen sütöm magas hőfokon, ezért mindig más kaja sütése után rakom be a kikapcsolt sütőbe, és ott hagyom, amíg teljesen ki nem hűl, akár 2-3 órát is. Azalatt szépen kiszárad, könnyű lesz és ropogós.

tilitingiling
tilitingilingv, 2011-04-17 14:11

nekem sem sikerült, mert szintén laposak lettek és ragacsosak :( de ehetőek, ha ez a cél :D

Noncsiga
Noncsigap, 2011-03-04 15:35

Nagyon örülök:)
Szerintem a porcukor szükséges a jó állaghoz, de ha valaki próbálta már kristálycukorral, akkor megírhatja a tapasztalatot.

adri1993
adri1993v, 2011-02-27 16:38

Hello annyi kérdésem lenne h porcukor helyett lehet-e kristyálycukrot alkalmazni?
köszi

cafika
cafikaszo, 2010-11-06 14:52

szia Noncsiga,
sajnos nekem sem sikerült.laposak lettek, és ragacsosak :(
üdv. Cafika

Noncsiga
Noncsigaszo, 2010-11-20 20:54

Szerintem az volt a probléma, hogy nem verted elég ideig. Tényleg sokáig kell, türelem! Akkor jó, amikor nem terül el, ha sütőpapírra teszed. Noncsiga

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
107