Habcsók recept

Habcsók
Habcsók
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta nyugtalanított, hogy nem készítettem még habcsókot. Ebben benne volt az is, hogy anyukám mindig haragudott rá: neki ugyanis mindig szétfolyt. Én ezzel a problémával nem szembesültem, úgyhogy sikerélménnyel távoztam a konyhából:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan el lehet készíteni, ha nagyon vágyunk egy kis édességre, és nincs kedvünk sokat mosogatni:) Lehet bele egy evőkanál kakaóport keverni, és a tetejére tejszínhabot púpozni.


alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tojásfehérjéket felverjük.
  3. Belekeverjük a cukor felét.
  4. Tovább verjük.
  5. Belekeverjük a maradék cukrot, míg sűrűn folyó masszát nem kapunk.
  6. Megtöltünk vele egy habzsákot, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
  7. A sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd további 10 percre kikapcsoljuk a sütőt, és szárítjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 96 713
elküldve: 9
receptkönyben: 486
elkészítve: 22/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Noncsiga

Mióta szakács: 2009.05.05.
5 recept

Hozzászólások (33)

veroni24
veroni24sze, 2014-07-23 23:47

Nagyon klassz lett! 3 fehérjém maradt, úgyhogy 15 dkg porcukorral csináltam. Tényleg kitartóan kell felverni! 150 foknál nem érdemes melegebbre állítani, mert akkor megrepedezik a teteje. Bár úgy is nagyon mutatós. :-)
A holnapi fagyihoz készítettem, de alig maradt, mert a gyerekek rájártak. Hiába mondtam, hogy elég, csak kikönyörögtek mindig egy "most már tényleg ez az utolsó" darabot. :-D

ilidy
ilidycs, 2014-02-27 18:42

Köszi a receptet nagyon jól sikerült,a gyerekek kanalazták a tepsibe, furi formák lettek belőle.:)

marcsisz
marcsiszk, 2014-02-25 11:46

Sziasztok!Milyen állagúnak kell lennie pontosan,mert én több receptet próbáltam eddig sikertelenül,ez nagyon jól néz ki,szerintem jól sikerült,kívül száraz,ha beleharapunk töredezik a belseje kicsit összébb esett és puhább!Valami
ilyesminek kell lennie? :)
Köszi!

2B
2Bv, 2014-01-26 21:55

Szuper lett. Felébe kevertünk egy kis kakaóport:-), úgy is jó.

hintagalopp
hintagaloppcs, 2013-12-26 20:11

Sziasztok, én 10 percig is vertem, addig lassan, de egyre keményedett a hab. Ha a tojás friss, nem lehet felverni a habját. De ha fehérjéket feltörés után hagyod állni szobahőmérsékleten, akkor veszít a nedvességtartalmából, könnyebb felverni. Remélem, segíthettem. Nekem most sülnek, kakaót, kókuszt és gyümi turmixot is kevertem bele 3 külön adagban. Alacsony fokon sütöm, meglátjuk meddig...

ihorvath66
ihorvath66szo, 2012-11-03 20:40

NAGYON finom lett.A formája kicsit béna, de attol még tök fincsíííííííí!

(ihorvath66 fia, Marci ;D)

kl
klcs, 2012-04-19 00:15

Én is elkészítettem és tényleg nagyon sokáig kell verni, egy idő után meguntam és tettem bele még több porcukrot hogy ne legyen olyan híg meg egy kis curkozatlan kakaóport. :DD Finom lett de laposak lettek mert picit szétfolyt.

enczne
encznecs, 2012-04-12 17:09

Én most készítettem el, és tökéletes lett! Kb. 5-8 percig vertem, de közben persze néztem, ha fejre állítom a tálat folyik-e, mert akkor jó, ha nem mozdul. Utána ha tényleg max 150 fokon sütjük, akkor biztosan sikerül. Köszi a receptet! :-)

Sanett21
Sanett21p, 2012-04-06 17:56

Nekem sem sikerült.... egy híg masszát kaptam amit nem tudtam a végén felhasználni. Pedig jó lett volna a megmaradt fehérjéből valamit alkotni... Talán legközelebb....

Briga73
Briga73v, 2012-02-26 17:35

nem tudom mit rontottam el de leírtakat ugyan így csínáltam :(

ildor80
ildor80v, 2012-01-22 19:03

Szia!
És mégis mennyi ideig kell keverni a habot mert nekem is szétfolyt és tuti hogy azért mert nem kevertem elég sokáig, azt hiszem egy kicsit már türelmetlen voltam. :)

sz.wiolka
sz.wiolkak, 2011-12-27 22:48

Köszi szépen a receptet,isteni lett,csak némi kis módosítással:a hőfokot nem 180-ra állítottam,mert mikor úgy csináltam,kívül barna lett,belül meg ragadós.Nekem a 120-130 fok jött be,kb 20 percet volt úgy a sütőben,aztán lekapcsoltam,és hagytam,míg eszembe nem jutott,hogy kivegyem :) Így szép fehér maradt,és belül is tökéletesen olyan lett,amilyennek kellett.Mikor nem tudtam rá figyelni,akkor 100 fokra raktam,úgy volt fél órát kb,aztán kapcsoltam le.Már nem is számolom,hány tepsivel csináltam 1 hét alatt :)

sz.wiolka
sz.wiolkak, 2011-12-27 22:51

Ja,és azt elfelejtettem:az alacsony hőfokú sütőben sem folyt szét,olyan maradt,mint mikor beraktam,csak picit megnőtt.Szerintem akinek elfolyt,ott az állagával volt a gond.Mivel nem minden tojás egyforma,lehet,hogy nagyobbakat sikerült kifogni,és kellett volna még egy kis cukor bele,vagy nem kevertétek elég ideig.

csillucic
csillucicsze, 2011-06-01 14:59

 Ja, egyébként én is másik kaja után raktam be, remélem ha csak simán szeretném majd sütni nem fog elfolyni. Gondolom jól elő kell melegíteni a sütőt.

csillucic
csillucicsze, 2011-06-01 14:59

 Ja, egyébként én is másik kaja után raktam be, remélem ha csak simán szeretném majd sütni nem fog elfolyni. Gondolom jól elő kell melegíteni a sütőt.

csillucic
csillucicsze, 2011-06-01 14:57

 Szia Noncsiga!

Maradt 2 tojásfehérjém a tartárból meg amúgy is kiváncsi voltam,úgyhogy megcsináltam. Én nem habzsákoztam csak kiskanállal raktam kis halmokat. Nagyon szép "kócoskák" lettek. A közepe kicsit puhább maradt, mert megijedtem ahogy elkezdett barnulni. Aztán rájöttem, hogy ez valószínű h természetes. Nagyon finomak lettek, karácsonyra is csinálok a fára! :-)

Bóbita8
Bóbita8p, 2011-05-20 16:07

a) Mint mindig, amikor marad egy kis tojásfehérje más sütésből (ma éppen juhtúrós pogi - 3 kg. Holnap buli lesz!) előbb-utóbb habcsókká alakul. Ma egy kis koffeinmentes nescafe-t kevertem bele, így gyerek is eheti, meg fő a változatosság
b) nekem akkor szokott (régen :) ) elfolyni és ragadni, ha hirtelen sütöm magas hőfokon, ezért mindig más kaja sütése után rakom be a kikapcsolt sütőbe, és ott hagyom, amíg teljesen ki nem hűl, akár 2-3 órát is. Azalatt szépen kiszárad, könnyű lesz és ropogós.

tilitingiling
tilitingilingv, 2011-04-17 14:11

nekem sem sikerült, mert szintén laposak lettek és ragacsosak :( de ehetőek, ha ez a cél :D

Noncsiga
Noncsigap, 2011-03-04 15:35

Nagyon örülök:)
Szerintem a porcukor szükséges a jó állaghoz, de ha valaki próbálta már kristálycukorral, akkor megírhatja a tapasztalatot.

adri1993
adri1993v, 2011-02-27 16:38

Hello annyi kérdésem lenne h porcukor helyett lehet-e kristyálycukrot alkalmazni?
köszi

cafika
cafikaszo, 2010-11-06 14:52

szia Noncsiga,
sajnos nekem sem sikerült.laposak lettek, és ragacsosak :(
üdv. Cafika

Noncsiga
Noncsigaszo, 2010-11-20 20:54

Szerintem az volt a probléma, hogy nem verted elég ideig. Tényleg sokáig kell, türelem! Akkor jó, amikor nem terül el, ha sütőpapírra teszed. Noncsiga

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
107