r
Nosalty Logó

Gibanica

NS
Gibanica
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

450
Kalória
17.8g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
86.4g
Víz
156.9g
Koleszterin
-
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7847.8 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    2810 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 3606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. Margarinnal, vagy zsírral kikenünk egy kb 26X40 cm-es tepsit. (Lehet kisebb is, akkor is jó eredményt kapunk, csak kissé magasabbak lesznek majd a szeletek.)
  2. A fetasajtot és a túrót egy keverőtálba tesszük, villával összetörjük, és elkavarjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.
  3. Egy másik tálba felütjük a tojásokat, beletesszük a sót, és 1ek olajat, majd kissé felverjük. Amint kész, hozzáöntjük a túróhoz, és jól átkavarjuk az egészet.
  4. Az egy dl tejet egy kis tálban elkeverjük az egy dl olajjal - ezt fogjuk majd használni a réteslapok megkenésére.
  5. A sütőt előmelegítjük 170°C fokosra. (légkeverésesben 150°C fok)
  6. Egy nedves, nem szöszölős konyharuhát ráterítünk a munkafelületre, és ráhelyezzük az első réteslapot. Megkenjük kézzel, vagy kenőtollal az olajos tejjel, és belerakjuk a tepsibe. Azokat a széleket, melyek túllógnak a tepsin, nyugodt lélekkel ráhajtjuk. Még két db réteslappal megismételjük ugyanezt - kenegetés, majd tepsibe be. Így három lap lesz a süti alja.
  7. Ezután hat db réteslapot darabokra tépegetünk, ne túl kicsire és ne is túl nagyra, s felváltva a túrós töltelékkel a tepsibe belerakjuk. A réteslapokat összegyűrögetve, csomókba rajuk le, a tölteléket pedig közé, alá és ráhelyezzük a tépett, gyűrött réteslapdarabkáknak. Így majd a süteményben szabálytalanul lesz tésztás, és túros rész, mikor hogy találkozunk majd velük.
  8. Amikor ezzel megvagyunk, a maradék három réteslapot egyesével megkenegetjük a tejes olajos keverékkel, és rárakjuk az egész tetejére, beborítva a töltelékes részt. Majd mikor az utolsó réteslapot is leraktuk, annak a tetejét is megkenjük az olajos tejjel, s a sütőbe betolva, kb. 50 percig sütjük. A teteje szép piros legyen.
  9. Amikor kész, még langyosan nagyobb kockákra vágjuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26X40

Ezt a finomságot egyszer újvidéki barátainknál ettük a csevap után, jókat beszélgettünk, és sörözgettünk közben. A fiúk nagyon kedvelték, mert végre egy sós "desszert".

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...