Formabontó túró rudi recept

Formabontó túró rudi
Formabontó túró rudi
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (97)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy megpróbáljam reprodukálni itthon a "piros pöttyöst". Végre a tettek mezejére léptem: "apró", formabeli eltéréssel ugyan, de megszülettek a konyhámban az első saját készítésű túró rudik.

hozzávalók / 4 adag

A csokimázhoz

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

Túró rudi házilag, házi készítésű túró rudi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük.
  2. Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a citromhéjat. Habtejszínnel lazítjuk.
  3. Nyolc kis golyót gömbölygetünk a túrós masszából. Tányérra tesszük és 15 percre a mélyhűtőbe dugjuk.
  4. Közben elkészítjük a csokimázat: a darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a cukrot, a kakaót, és végül a tejet.
  5. Mikor langyos a csokimáz, óvatosan beleforgatjuk a mélyhűtőből kivett, megdermedt túrógombócokat. Tiszta tányérra helyezzük, és jól lehűtve kínáljuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 307 195
elküldve: 129
receptkönyvben: 5 173
elkészítve: 98/175
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (97)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilumilu
szilumilu p, 2015-02-13 11:52

Lehet hülyeséget kérdezek, de főzőtejszín vagy habtejszín kell bele? Nekem ez sosem egyértelmű, soha nem írják le. Mert nem mindegy :)

ppppaaaa
ppppaaaa h, 2014-02-10 09:05

Elkészült és nagyon finom lett, de még gyakorolni kell, hogy tökéletesre sikerüljön. A tojást kihagytam belőle, a tejszínből pedig egy picit többet tettem bele, mint kellett volna, ezért nagyon laza lett a töltelék.
A csokimázból pedig a vajat hagytam ki és több tejet tettem hozzá, ezáltal híg lett.

dadimami
dadimami k, 2013-12-10 20:59

Elismerésem a recept iránti töretlen érdeklődés miatt. Én most akadtam rá az elmentett receptjeim között, át is tettem az elkészítendők közé.
Miután nem rúd formájú ne legyen rudi, lehetene a neve Turó Duci.

kukori00
kukori00 h, 2013-03-18 12:52

Kedves Petra! Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom. Ezek után már biztos, hogy nem veszek több bolti túró rudit!Üdv, Kinga.

boribakter
boribakter / boribakter p, 2012-09-21 20:16

Ez valami mennyei! Most saját készítésű csokiszósszal leöntve, az nem fogta meg annyira, de legközelebb kipróbáljuk az eredetit, de így is nagy erőfeszítés kibírni, hogy reggelre is maradjon... :D

Melody96
Melody96 h, 2012-08-27 08:06

A nagy sietségben véletlen kihagytam a csokimázból a kakaóport, amitől kicsit kesernyésebb, de még így is isteni finomom lett, a húgaim imádták:)

evacili
evacili sze, 2012-08-08 13:20

Nagyon jól néz ki, én is megcsinálom. A hozzászólásokat olvasva, én a túrót mindig krumplinyomón nyomom át,könnyű vele dolgozni, a szitán való áttörés nem igazán megy.

Chocaholic
Chococat / Chocaholic sze, 2011-12-14 16:09

Kedves Petra!
Isteni a recepted!!!!! Barcsak ez alapjan keszulne az osszes tobbi, boltban kaphato turorudi!
Koszi, hogy megosztottad.
Chocaholic

Sándor Mihályné
Sándor Mihályné cs, 2012-02-09 12:28

Nagyon finom ez kis recept, én húsdarálóval szoktam a túrót ledarálni így finom krémes lessz.
A csokimázat probáljátok ki egy fél narancslével, 1/2 kg túróból szoktam készíteni,de sosem elég.
Üdv: Marcsi

SzilvaMagHaz
Szilvamag / SzilvaMagHaz v, 2011-12-11 00:23

De jó ötlet! Bár én a tojássárgáját mindenképpen kihagyom, mert szeretem ha nyersen van az édességben a tojás! A túrókrém elkészítéséhez egy javaslat: a habtejszínben keverj el egy kis zselatint, majd verd kemény habbá, és ebbe forgasd bele az ízesített túrót. Így egy kicsit lazább a krém, de mégis jól összeáll. Illetve egy picit több lesz :)

Lara90
Lara90 szo, 2011-12-10 13:21

Köszönet a receptért, ma készítettem el és nagyon-nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! :)

suzika
suzika cs, 2011-12-08 21:05

a gőz feletti csoki olvasztást,hogy kell csinálni,mert nem igazán tudom ! :D

petra
Petra / petra cs, 2011-12-08 23:18

Egy lábasban vizet forralsz, ráültetsz a lábasra egy rozsdamentes tálat úgy, hogy ne érjen a vízbe az alja. Beleteszed az összetördelt csokit, és kevergetve felolvasztod.

rigokatalin
Quastné Rigó Kata / rigokatalin h, 2011-12-05 14:31

Ma megcsináltam. Nem volt semmi...... kicsit át is kellett írni a receptet, de ez természetes :) Nagyon kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá a párom. Köszönöm, nagyon mutatós, elegáns, csini édesség !!

Poulpe
Poulpe cs, 2011-11-10 18:38

szia!
nagyon érdekel a recepted, csak nem tudom eldönteni, hogy holland kakaópor, vagy valamilyen édes cukrozott kakaópor.

petra
Petra / petra h, 2011-11-14 08:39

Bubekk,
Nagyon csinosak lettek, és a szívek a tetején, jó ötlet!
Üdv
Petra

Biankapurple
Biankapurple / Biankapurple v, 2011-08-28 17:09

  Most készítettem el, dupla adagot:) Gömbölyűek, finomak, és bár néhányon apró foltokban kilátszik a túró, így is nagyon jól néznek ki. Sosem csináltam még csokimázas sütit, épp ezért nagyon óvatosan forgattam őket, talán ezért is sikerültek. Köszönöm a receptet!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi v, 2011-07-03 17:19

Kedves Petra! Minden recepted szuper volt, amiket eddig láttam. Ez a bolti túróval viszont tényleg túl híg, még citromlé és tejszín nélkül is. Megcsináltam, és elmondhatom, hogy ronda lett, de nem sokáig nézegettük, mert nagyon finom. Legközelebb kihagyom a tojás sárgáját is, és talán egy kis citromos joghurtba felfőzött zselatinnal dúsítom. Kíváncsi vagyok úgy milyen lesz. De a kekszmorzsát is csak most láttam a hozzászólásokban, az se rossz.

haborgo
haborgo / haborgo sze, 2011-06-15 18:28

A citromot én is minimálisra csökkentettem és mivel olvastam a többiektől a forgatás problémáját, már eleve hurkapálcikákat dugtam a golyókba fagyasztás előtt... Ja és fél cseresznyét

picimissy
Picimissy / picimissy k, 2011-04-05 16:06

Valóban nagyon finom, köszönet érte!! Ez lett a kedvenc desszertem:) Bár én is bénáztam a bevonással..nekem is túl folyós volt a golyó, de végül úgy oldottam meg, hogy miután kicsit csúnyácskán bevontam a csokimázzal, beleforgattam darált mandulába, vagy kókuszreszelékbe:) Bár így már kicsit vesztett a túrórudi jellegen, de mutatós lett!! Ajánlom ezt a módszert többi esetlen társam figyelmébe:) Viszont én sem adom fel, majd kísérletezek másféle túróval, hátha jobban sikerül legközelebb a bevonás.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2011-02-28 15:01

Nagyszerű! A gyerekeink odavannak a túró rudiért minden mennyiségben és formában. Köszönjük a receptet.

focze973
focze973 p, 2011-02-18 09:20

 Olvasgatom itt,hogy gond van a csokibevonásnál.Van egy jó tippem:szurjátok fel fogvájora,huspálcára,dermedés után kilehet huzogatni,ha partira készítitek kis zászlocskák,meg olyan koktélpálcikával is feldobhatjátok,s a kezetek sem lesz csupa csoki.A citromlé helyett pedig a reszelt héját tegyétek bele,színre sem utolsó,s így nem lesz annyira lágy a massza.

monikamp
monikamp v, 2011-01-30 21:42

Sziasztok!
Kipróbáltam én is, nagyon finom lett, csak a csokimázat nem sikerült szépen rátennem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2011-01-27 15:28

Szia Petra!

Vettem eperízű bevonót azzal fogom kipróbálni már előre tudom, hogy profi lesz sőt fehércsokis bevonóval is megcsinálom a feltöltött képpel kedvet kaptam gyerekkori kedvencünk elkészítéséhez.

petra
Petra / petra k, 2011-01-18 15:11

el is hagyható akár,
én a palacsinta túrótöltelékébe is szoktam tojássárgát keverni, ezért egyértelmű volt, hogy ebbe is teszek:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2011-01-17 11:28

A tojássárgája mért szükséges bele? El lehet hagyni esetleg?
Köszömöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2011-01-17 11:24

Nagyon sokszor csináltam már meg ezt, mindenkinek nagyon ízlett. A túró nekem is nagyon híg szokott lenni, pedig habtejszínt és citromlénke is csak a felét rakom bele, így úgy szoktam csinálni hogy 3 órára a mélyhűtőbe hagyom így jó kemények lesznek és könnyű beleforgatni a csokimázba.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2010-12-16 17:58

Kedves Petra!
Hűlnek a drága "golyók" (nem mind sikerült annak kicsit olvadtak).Megkóstoltam a krémet és a csokit külön-külön így nagyon jók!Remélem együtt is finom lesz!:D Nekem is voltak problémáim a bevonással de a végére teljesen belejöttem!:)
Szerintem nem most csináltam utoljára ilyet.
Majd megírom a konkrét végeredményt!:)
Nagyon jó recept, köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-12-01 15:37

Köszi a receptet!
A szitán valóban nem megy át, én is villával törtem meg a túrót. Dupla adag túróból csináltam, a zacskós oké-t vettem, félzsírosat. Negyed citrom levét tettem bele, nem egész két evőkanál porcukrot, egész citrom héját. Két kis kávétejszínt. Mixer géppel összekevertem, és lisztes kézzel gyúrtam a golyókat, ami nagyon könnyen ment. (előtte nem is raktam hűtőbe a masszát) Most van bent a hűtőben, mert megyek étcsokiért a boltba. :) Névnapi ajándéknak készül. :) Remélem a csokis rész is jól fog sikerülni...
Kati

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2010-11-12 20:27

El is készült! És jóó lett, a csokimáz ugyan egy kissé túl margarinos lett, de a végére besűrűsödött, úgyhogy az első kör golyócskákra csöpögtettem még egy kicsit. Egy nagy kilós húsvéti nyuszinak a negyede bánta, de a Rudikért megérte :)
A második adag pedig erdei vegyes gyümölcsös lekvárral készült, rúd alakokban, nyami, most hűl, amíg hazaér a férjem, és aztán szerintem nem élik túl az éjszakát :)
Köszi még egyszer a receptet, ja, és a csokiba nem tudtam tenni kakaót, mert nem volt itthon, de ez nem baj, a habtejszín nekem sem kellett, és citromom sem volt, úgyhogy vagy két evőkanál citromlével pótoltam.
Üdv, jó sütögetést!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2010-11-12 19:15

Sziasztok, most készítem a fincsi Túró Rudikat :)
Remélem jól sikerülnek, azt nem értem, minek kell a túrót áttörni előtte szitán, egyszerűen nem megy át rajta :) de jó, kinek hogy, én villával megtörtem egész jól.
Már csak a csokimáz melegszik, bízom benne, hogy sikerül, mert még nem igazán jött össze pl. tortákon...
Köszi a receptet!
Móni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2010-11-05 21:35

Kedves Petra!
Miután láttam milyen bősz kommenteléseket váltott ki a recept, én is nekiveselkedtem, bár mindjárt rögtön 75 deka túróból, mert a mi családi léptékünknél negyed kiló túró csak akkor kerül elő ha valakinek borogatás kell a szeme alá :-)))
A túró először nekem is egy picit szétesőnek tűnt, de a mélyhűtős csücsülés jót tett neki: mikor kivettem még újra is formázhattam picit hogy még szebb gömböcök legyenek. Mivel nincs túl nagy rutinom ilyen bon-bon forma édességekben, a csokiba forgatással gondjaim támadtak, ám nekem az jött be, hogy egy villára raktam és egy kiskanál segítségével vontam be a csokimázzal: TÖKÉLETESEK lettek. Szerintem egy kis kreatív helyzetkezeléssel tökéletes kis túrópöttyöket lehet csinálni. Úgyhogy köszönet Neked (és az összes fehértányérosnak) a receptért. A browniedat a múltkor még melegen elkezdtük enni...ellenállhatatlan volt... Bár nem szívesen lennék a férjed-fiad-lányod-spanod, mert egyetlen súbertnorbi meg véresalexa sem tudná lemozgatni rólam a kalóriákat :-))

narno
narno cs, 2010-11-04 15:00

Kedves Petra!

Nagyon szépen köszönöm mindazok nevében ezt a receptet akik elkészítették vagy el fogják készíteni. Én elkészítettem kicsi módosítással rögtön dupla adaggal!Tejszín helyett kevés tejet adtam hozzá és raktam a töltelékbe 2 cs. vanília cukrot. A golyókat beraktam a mélyhűtőbe és kevés dermedés után megtöltöttem nutellával majd vissza a mélyhűtőbe. Felolvasztottam gőz fölött 200 g étcsokoládét tettem bele kb. 6 ek olajat és a golyókat fogpiszkálóra szúrva megmártottam a csokoládéba majd beleállítottam hungarocelbe. Amikor megdermed(ez kb. fél perc volt) raktam is tányérra!Szerintem szépek lettek!Gondoltam megosztom Veletek is!Nagyon örülök a receptednek!Remélem az íze is isteni, bár a férjem szerint az!:)És hogy az előző fehér tányéros rosszalló hozzászólására reagáljak!Nem vagyok cukrász, nem vagyok profi fotós,de nekem is van fehér tányérom!:):):):):):):):):):)Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2010-07-26 19:14

Kedves Rossettini! Hat ez biztos hihetetlennek tunik, de nekem peldaul sokszor tovabb tart
egy jo kep elkeszitese, mint maga a recept! A feher tanyert illetoen csak annyit, hogy legtobbszor
azon mutat a legjobban minden etel, ha profi fenykepeszek kepeit megnezed etelekrol, ok is azt
hasznaljak a leggyakrabban, lehet, hogy ezert tunik profinak az itteni etelek kepe. Szerintem
mindenki megprobal a leheto legjobb kepet kesziteni a receptjerol, mert akkor fogjak minel tobben
megnezni es elobb-utobb ki is probalni! Kellemes sutes-fozest mindenkinek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2010-07-16 13:36

Kedves Petra! Nagyon tetszenek a receptjeid,de sajnos már nem lehet lapozni ,hogy a következő receptet is meglehessen nézni. Nem tudod miért van ez??? Mert régen volt lapozó ,hogy sorba lehessen nézegetni,de már nincs.

petra
Petra / petra h, 2010-07-19 12:39

kedves Ildi,
Valóban egy jó ideje nem él már a lapozó funkciónk, mindig vissza kell menned az előző állapotra és onnan klikk a megnézni óhajtott receptre!
További kellemes böngészést a receptek közt, és jó sütés-főzést!

330