Epersaláta 2. - andalúz módra recept

Epersaláta 2. - andalúz módra
Epersaláta 2. - andalúz módra
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Andalúz főzőkurzuson jártunk, melyet Férjecske nyert a fúziós (halas-sonkás-lecsós-kuszkuszos-olajbogyós) receptjével. A két spanyol séf hamar elvarázsolt a közvetlenségével és kedvességével, nagyon hasonlóan gondolkodnak a főzésről, mint én, vagyis a főzés sikerének nem több, mint 50%-a a recept, a másik fele a szenvedély, szeretet, kreativitás :-). Ez a recept gyerekjáték, mégis benne van a szenvedély, a kreativitás és a gyönyörűség.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A spanyol séfek cherry-ecetet használtak, de megfelelő a balzsamecet is.
Illik hozzá egy kevés friss bazsalikom.
Ezt a csemegét érdemes elkészülést követően elfogyasztani.

alapanyagok

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

balzsamecetes eper borssal, epres saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg az epreket, és válasszuk le a szárrészt.
  2. Vágjuk függőlegesen ketté a szemeket, és tegyük tálba.
  3. Hintsük meg a cukorral, majd a balzsamecettel, keverjük össze, és szórjuk meg kevés tört borssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 542
elküldve: 2
receptkönyvben: 180
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptműves
Receptműves / Receptműves h, 2011-06-13 10:00

Kedves Boribon, köszönjük a kedves szavaidat, bár nem dobogósok lettünk "csak" az első 13 nyertes között jutottunk be a főzőkurzusra, de jól estek a szavaid :-) Szép napot és jó főzőcskézést, Memi

Boribon
Boribon / Boribon v, 2011-06-12 22:34

Kedves Memi, nagyon tetszik a halas receptetek! Van is hozza mindenem, ugyhogy hamarosan sorra is kerul. Bar a tobbi versenyzot nem lattam, en is nektek adtam volna az elso dijat:-))

44