r
Nosalty Logó

"Bolánói" rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kataa
"Bolánói" rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1987 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 331 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9426.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    6242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1987 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, ez levet fog engedni. Addig kevergetjük, míg elfő a leve.
  3. Hozzákeverjük az összenyomott fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a bolognai és a milánói alapot, valamint 8 dl vizet. Jól elkeverjük az egészet. Forrástól számított 5-6 perc múlva el is készült.
  5. A tésztát közben kifőzzük, a vízbe tehetünk egy kevés olajat, hogy ne álljon össze.
  6. Mély jénaiba tesszük a tésztát, ráöntjük a darált húsos szószt, majd az egészet összekeverjük.
  7. A tetejére felkarikázott paradicsomot és reszelt sajtot helyezünk. Pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 133685
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a tészta a bolognai spagetti és a milánói makaróni keresztezéséből született. Én nem szeretem a sűrített paradicsomot, ezért választottam a poros megoldást. A 8 dl víz soknak tűnhet, de ha valaki a szaftos tésztákat szereti, akkor ennyi kell bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek