Víz, part, tojás és nádi hegedű

Nyáron az ember a vízpart mellé vágyik. Hát vedd te is arra az irányt, de vigyél magaddal tojást, és dobd be a szabad tűzbe: nagyjából így kész is a remek tojáspörkölt!

Azt hiszem nem mondok semmi újdonságot azzal, hogy ha kijelentem NYÁR van, így nagy betűkkel, mert a hátamon végiggördülő izzadság-cseppek se arról tanúskodnak, hogy a hőmérséklet moderált lenne. Ilyen melegben pedig a legtöbben mire vágynak? Vízre, vízpartra, vízisíre, a lényeg, hogy legyen benne víz. Ezzel ritkán én is így vagyok, de legtöbbször ha tehetem, a hegyeket választom - de azért, mert nyilván ott is van víz, sőt!Ellenben legutóbb egy csodálatos helyen voltunk, ahol így egyik pillanatról a másikra, évekkel ezelőtt megállt az idő. Annyira csendes környék volt a tópart, a nádasban felsejlő nádi hegedűt leszámítva, hogy igazából perceken belül valóra vált Lovasi csodálatos szövege, melyben a csend és a zaj is egyszerre idegesítette. A belső zajom, próbálta átvenni az uralmat a környék csendessége felett, de ezt gyorsan legyőztem főzéssel, és a két fa közé kifeszített nyugágyba fetrengésse a víz fölött.

Sült tojáspörkölt recept

Ilyen környezetben, akármennyire is imádok főzni, de próbáltam minél egyszerűbb ételt csinálni, hogy többet tudjak foglalkozni a lélek-simogatással.

Ezért egy tojáspörköletet dobtam össze, amivel nem kell sokat szüttyögni, mondhatnám azt is, hogy magától elkészül, de sajnos még attól messze járunk.Viszont az okosság az egészben az, hogy a tojásokat nem főztem - ugye szabadban az körülményesebb -, hanem míg készült a pörkölt alap, addig a tűzbe dobáltam - rakosgattam szépen, óvatosan - a tojásokat, és a héjukban megsütöttem. A rendszer működik és bámulatosan egyszerű, nem mellékesen pedig bomba finom az így elkészült tojás!

Tehát itt a hétvége, húzzatok ki a szabadba, és ha nem akarjátok túltolni a kötelező szociális köröket, akkor ne a szabadstrandra menjetek, hanem keressetek valami eldugottabb helyet, ahol engedjetek ki a gőzt a fejetekből, mint Feuerstein a Szaffiban! Ja és azért egy ilyen tojáspörköltet dobjatok a tűzre, komolyan nagyjából magától elkészül, nem kamu, csak a valódit mondom, mint Zana bácsi!

RECEPTÉRT KLIKK IDE

És ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!