Könnyed, verítékmentes kirándulás a Mátrában, sült céklás-diós pirítóssal és borral

Mátrai kirándulásom most is - mint mindig - komoly fáradtsággal ért véget, ezért volt jó a végén összedobni egy gyors, sült céklás-gomolyás uzsonnát. (x)

Számomra a Mátra gyönyörű kihívás évről évre, köszönhetően annak, hogy a legtöbb teljesítménytúra és terepfutóverseny a környéken zajlik. Az egész vidéket imádom, mert minden évszakban gyönyörű, és vannak részei, amelyek még a kihívások közt is kimagaslóak, például a Muzsla-csúcs megfutása vagy a Kékestető elérése a Pisztrángos-tó felől.

Pirítós sült gomolyával és céklával

Az utóbbi időben viszont a sportlehetőségek mellett a környék gasztronómiája is elkezdett vonzani. Több kedvenc boromat is a környéknek köszönhetem, plusz van most már itt kedvenc éttermem is, így ennek örömére már nemcsak futni és túrázni járok vissza ide, hanem belemerülni végre az evés élvezetébe is!

A Mátra és környéke híres - többek közt - kiváló gomolyasajtjairól, így adott volt a helyzet: ha már arra kirándulgatok, akkor egy pazar bor mellé ebből a sajtkülönlegességből csinálok valami kis harapnivalót.

Az évszaknak pedig szerettem volna megfelelni, ezért sütöttem egy kis céklát is, és dióval megszórtam a kész ételt.

Ez a fenséges minilakoma pillanatok alatt elkészül, és igazán jól tud esni egy kirándulós hétvégén. Főleg, ha zsákunkban akad még egy kis finom mátrai bor is mellé... na akkor teljes lesz a boldogság!Nincs is más dolgotok, csak annyi, hogy amint az időtök engedi, bedobáljátok a hozzávalókat a táskátokba, és bebarangoljátok a mátrai vidéket. Viszont tényleg nyissatok egy palack bort is mellé!RECEPTÉRT KLIKK IDE

Kattints ide, és ismerj meg még több hazai úti célt!

A Szabadtűz korábbi epizódja:

Parázs hangulat Etyek szőlősorai között - avagy sült karaj szőlőmártással és kecskesajttal

Címlapról ajánljuk

További cikkek