Vaddisznószűz

Vaddisznószűz

Leírás

A szűzpecsenye – éppúgy, mint a házi sertés esetében -, a vaddisznóhús legnemesebb része, ugyanakkor a vadhús íze markánsabb és zamatosabb. A szűzpecsenye a rövidkarajon helyezkedik el hosszában. Egészben vagy érmékre vágva is megsüthetjük, de aprópecsenyének is kiváló, számtalan étel készíthető belőle. A vaddisznószűz sütésekor ügyeljünk arra, hogy nehogy túlsüssük, mert akkor a hús kiszárad. A vaddisznó húsának jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes előre bepácolni vörösboros, fűszeres páclébe, de tekintettel arra, hogy a vaddisznó húsa kifejezetten izmos, a szűzpecsenye elősütést vagy párolást is igényelhet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vaddisznószűz

fehérjetartalom

21.51 g

zsírtartalom

2.77 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72.54 g

Hány kalória

gramm

vaddisznószűz?

Top ásványi anyagok

Foszfor

120 mg

Kalcium

12 mg

Szelén

9.8 µg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

4 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.39 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.51 g

Zsír

telített zsírsav

0.99 g

egyszeresen telített zsírsav

1.3 g

többszörösen telített zsírsav

0.48 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Foszfor

120 mg

Szelén

9.8 µg

szénhidrát

víz

72.54 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.39 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg

Niacin - B3 vitamin

4 mg

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek