Lenmagliszt

Leírás

A len magjából az olaj kipréselése után őrléssel nyert lisztféle. A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. Lenmaglisztet elsősorban kenyérsütésre használnak, de terápiás céllal, esetleg tejtermékekkel fogyasztva orvosolhatóak vele bizonyos gyomorbántalmak

Lenmagliszt
275
Kalória
25g
Fehérje
2g
Szénhidrát
18g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
38g
Élelmi rost
2g
Cukor

100 g Lenmagliszt

fehérjetartalom

25 g

zsírtartalom

16 g

szénhidráttartalom

2 g

víztartalom

0 g

gramm lenmagliszt?

Top ásványi anyagok

Magnézium

550 mg

Kalcium

375 mg

Vas

8 mg

Cink

6 mg

Top vitaminok

Kolin

112 mg

Niacin - B3 vitamin

4 mg

Tiamin - B1 vitamin

2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

25 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

egyszeresen telített zsírsav

3 g

többszörösen telített zsírsav

12 g

ásványi anyagok

Kalcium

375 mg

Vas

8 mg

Magnézium

550 mg

Cink

6 mg

Mangán

3 mg

Szelén

35 µg

szénhidrát

rost

38 g

cukor

2 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

2 mg

Niacin - B3 vitamin

4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1 mg

Folsav

122 µg

Kolin

112 mg

98 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...