r
Nosalty Logó

Töltött leveles tészták

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Töltött leveles tészták
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A csirkemelles töltelékhez

A csirkemájas töltelékhez

A tonhalas töltelékhez

Összesen 933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A csirkemelles töltelékhez

A csirkemájas töltelékhez

A tonhalas töltelékhez

Összesen 3725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A csirkemelles töltelékhez

A csirkemájas töltelékhez

A tonhalas töltelékhez

Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2027.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8108.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1580 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    3580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6151 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    919 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6112 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    1442 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 3725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csirkemelles töltelékhez

A csirkemájas töltelékhez

A tonhalas töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tonhalas töltelék: A hagymákat apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalat, majd a paradicsomszószt és a lecsöpögtetett kukoricát. Borsozzuk ízlés szerint. Kb. 5 percig dinszteljük és hozzáadjuk az erős pistát. Jól elkeverjük és félrerakjuk hűlni.
  2. Csirkemájas töltelék: A hagymákat apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és kb. 1 cm-es kockákra vágott csirkemájat. Pár percig dinszteljük és ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel és majoránnával. Félretesszük hűlni.
  3. Csirkemelles töltelék: A hagymákat apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, citromborsozzuk. Belerakjuk az apróra vágott sonkát. Ha jól átsült, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 5 db kicsi mozzarellát. Átforraljuk és félretesszük hűlni.
  4. A leveles tésztát elvágjuk 6 egyenlő részre. Egyesével kinyújtjuk őket kb. 15x30 cm-esre és elfelezzük.
  5. Kettőbe beletöltjük a csirkemelles tölteléket, rakunk rá 5-5 db mozzarella sajtot és összehajtjuk.
  6. Kettőbe belerakjuk a csirkemájas tölteléket és szintén összehajtjuk.
  7. Négybe elosztjuk a tonhalas tölteléket, aprítunk bele 5-5- db olívabogyót és összehajtogatjuk őket.
  8. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket, megkenjük a tetejüket tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon 15 percet sütjük, majd 170 fokon szintén 15 percet. (A maradék tésztából készítettünk mákos kiflit.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 65199
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Ajánló

Spenótos-túrós, kolbászos-lecsós töltelék is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött leveles tészták
Ramonika 32 recept

Egy unalmas tavaszi délután jött az öltet.

Hozzávalók

A tésztához

A csirkemelles töltelékhez

A csirkemájas töltelékhez

A tonhalas töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!