Rakott spárga recept

1 adag
434
kcal
Rakott spárga
Rakott spárga
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
  2. A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
  5. 180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 391
elküldve: 11
receptkönyben: 469
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

szépróza
széprózasze, 2013-09-04 13:03

hatalmas ötlet a zöldség főzővízének felhasználása. ezentúl minden rakott zöldséget így csinálok! köszi!

jen jon
jen joncs, 2010-05-20 00:10

Aki a zöldséget igazán szereti, annak nem hiányzik belőle a hús- Az én általam kéászített zöld színű rakott spárgában csak a megtisztított nyers spárga, reszelt sajt és tojással összekevert tejföl van, só nélkül.

mignon
mignonk, 2009-05-19 22:14

Petra!
Az isteni sült bébi spárga után annyira fellelkesedtem, hogy ezt a receptet is kipróbáltam vacsira! :)Fincsi lett nagyon!!

Legfrissebb cikkek

Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
435