Rakott spárga recept

Rakott spárga
Rakott spárga
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
  2. A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
  5. 180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 238
elküldve: 11
receptkönyben: 430
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

szépróza
széprózasze, 2013-09-04 13:03

hatalmas ötlet a zöldség főzővízének felhasználása. ezentúl minden rakott zöldséget így csinálok! köszi!

jen jon
jen joncs, 2010-05-20 00:10

Aki a zöldséget igazán szereti, annak nem hiányzik belőle a hús- Az én általam kéászített zöld színű rakott spárgában csak a megtisztított nyers spárga, reszelt sajt és tojással összekevert tejföl van, só nélkül.

mignon
mignonk, 2009-05-19 22:14

Petra!
Az isteni sült bébi spárga után annyira fellelkesedtem, hogy ezt a receptet is kipróbáltam vacsira! :)Fincsi lett nagyon!!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
435