Rakott spárga recept

1 adag
435
kcal
Rakott spárga
Rakott spárga
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
  2. A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
  5. 180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 499
elküldve: 11
receptkönyben: 471
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

szépróza
széprózasze, 2013-09-04 12:03

hatalmas ötlet a zöldség főzővízének felhasználása. ezentúl minden rakott zöldséget így csinálok! köszi!

jen jon
jen jonsze, 2010-05-19 23:10

Aki a zöldséget igazán szereti, annak nem hiányzik belőle a hús- Az én általam kéászített zöld színű rakott spárgában csak a megtisztított nyers spárga, reszelt sajt és tojással összekevert tejföl van, só nélkül.

mignon
mignonk, 2009-05-19 21:14

Petra!
Az isteni sült bébi spárga után annyira fellelkesedtem, hogy ezt a receptet is kipróbáltam vacsira! :)Fincsi lett nagyon!!

Legfrissebb cikkek

Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
435