Urban Tiger - egy falat dögös Ázsia a Kecskeméti utcában

2 hete nyitott meg Budapest legújabb ázsiai étterme – az Urban Tiger a kifinomult, fúziós ázsiai ízek mellett remek italszortimenttel is várja a vendégeket.

A séf az elmúlt 15 évben élt Ázsiában, dolgozott New York-ban és Londonban. Az ázsiai illetve fúziós konyha területén szerzett tapasztalatait most egy olyan helyen kamatoztathatja, amely az étel mellett a budapesti átlaghoz képest komoly bárkinálattal is rendelkezik – tudtuk meg Szűcs Ádámtól, az Urban Tiger vezetőjétől.

Az étterem másik újdonsága, hogy az eredeti dél-kelet ázsiai street food árusok által kínált ízket adja vissza, de technikában, tálalásban inkább a nyugati ízlésnek felel meg. A tradicionális, kevesek által használt alapanyagok megmaradtak, de inas hús helyett prémium steak-et, egész szálkás hak lelyett filét használnak. A maláj, vietnámi, khmer és thai ízeket vegyítő étlaphoz illő italkínálat is van – a hely megálmodóinak célja az volt, hogy mind alapanyagban, mind technikában illeszkedjen az itallap a menühöz.

Lazac curry

A hely egyik célja, hogy a sharing concept valósuljon meg – mindenki csipegethet a közösből. Az ételek is erre lettek hangolva.

Az Urben Tiger délben és este van nyitva – délben az ázsiában népszerű, négy ízből összeállított, úgynevezett bento boxokkal, este pedig a la carte menüvel várja a vendégeket. Mi két különböző bento boxot kóstoltunk – mindkettőben volt leves, előétel, főétel, desszert és egy kis ropogtatni való. Minkét menühöz kacsa erőleves járt – mégpedig tökéletes, sűrű esszencia némi shitakee gombával és kacsahússal.

A bento box egy része: kacsaleves, saláta, és rákszirom

A csészében felszolgált levest nem feltétlenül az étkezés kezdetén kell elfogyasztani, nyugodtan elkortyolgathatjuk a főétel, vagy éppen a ropogós rákszirom mellé. Az egyik előétel egy ázsiai ízvilággal felturbózott, kicsit pikáns coleslaw, a másik pedig egy kimchi-re emlékeztető, fermentált zöldségekből álló saláta volt. Főételként a lazac curry-t és a gyömbéres-szójás csülköt választottuk. A curry egészen mesebeli volt, minden másodpercben új ízekkel rukkolt elő, érezhetően saját készítésű, és nem kész szószt kaptunk. A lazac is tökéletes állagú volt, pedig ezt a halat nagyon sok helyen kiszárítják.

A desszert: kókuszpite gyümölcsökkel

A gyömbéres csülök is kiválóan sikerült, bár még egy pár kanál extra szószt szívesen fogyasztottunk volna a rizs mellé. A kísérőként kapott koktél valóban illett az ételekhez – a mézvízzel és vodkával készült ital harsanóan friss volt, mintha csak a egy thai spa utáni fenyérfüves frissítőt kaptunk volna, mindenféle erős vagy tolakodó alkoholos íz nélkül.

Összességében nagyon elégedettek voltunk – a 3000 Ft-os fix ebédár ugyan nem tartozik a legolcsóbb választások közé, viszont garantáltan laktató, és minőségi ételt kapunk. Az enteriőr pedig kiválóan illik egy elegáns, modern vacsorával egybekötött italozáshoz – biztosan ki fogjuk próbálni egy későbbi órán is!

Ez is érdekelhet!

Pörköltmennyország a város közepén

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?