Tearoommal készül a nagyi islerje

Tearoom: Idén karácsonykor számos ehető ajándékötletet és klasszikus vagy éppen újszerű karácsonyi süteményt készítettünk és osztottunk meg veletek. Meglepetésként kis ajándékkártyákkal és dobozokkal is készültünk, melyet bárki letölthet és könnyedén szuper karácsonyi köntösbe öltöztetheti ajándékát.
Szerettük volna igazán autentikus finomságokkal is meglepni Titeket, ezért úgy gondoltuk, ellátogatunk egyikőnk nagymamájához, hogy első kézből tudhassuk meg: mitől olyan isteni a nagyi sütije. Így aztán egy egész hétvégére megszálltuk Eszti nagymamájának konyháját és csak termeltük a jobbnál-jobb finomságokat.
A több doboznyi süteményből végül szorgos tesztelés után, egyértelműen az isler bizonyult a legjobbnak. A titok a tésztában rejlő mandulában rejlik, melytől ez az isler igazán utánozhatatlan lesz! Most szeretnénk Veletek a receptet megosztani és egyben a lehetőséget is biztosítani, hogy karácsonyeste ezzel kápráztassátok el szeretteiteket.
Kellemes ünnepeket és nagyon boldog, finomabbnál-finomabb receptekkel teli új évet kívánunk Nektek!
Nagyi islerjéhez a hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
18 dkg cukor
5 dkg őrölt mandula
1 ½ csomag vaníliacukor
2 evőkanál rum
lekvár
étcsoki
Nagy islerjének elkészítése lépésről - lépésre
Elkészítés:
A margarint a lisztet, a sütőport és a cukrot jól eldolgozunk, majd hozzáadjuk a mandulát, vaníliáscukrot és a rumot.Kb. 4 mm nyújtjuk. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Sütés után a korongokból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és gőzön olvasztott csokoládéval leöntjük.
Jó sütést-főzést kívánunk!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...