Olasz séfek alkottak a Nobuban

Nyolcfogásos menüt kóstoltunk a Nobuban - nézd meg, milyen ínyencségeket készítettek a vendégeskedő olasz séfek!

A NoSalty is meghívást kapott a város egyik legjobb éttermébe nemrégiben: a Nobuban ebédeltünk, és nem mindennapi gasztroélménnyel gyarapodtunk.A világszerte ismert étteremlánc ezúttal is érdekeset talált ki: az olasz Armani Nobu séfjeit hívta meg Budapestre, akik az itáliai konyha jellegzetességeivel házasították a japán konyha ételeit. Elképesztő kombinációk születtek: kedvencünk a bébispenót saláta volt, amit parmezánnal, apró, sült hagymadarabkákkal és szárított misoval kínáltak, de a nyolcfogásos menü végén felszolgált zöld teás tiramisut sem tudjuk feledni. A kacsamell carpacciot wasabival készítették, de nem ám akárhogyan! A hozzá feltálalt salsa wasabival lett felspécizve - a spenót mellett ez volt a másik kedvenc. Természetesen a sushi sem maradt el: milánói néven kaptuk meg a kis tekercseket, a legkülönlegesebb fogás címét pedig a tésztabatyuba csomagolt wagyu nyelv érdemelte ki - ezt édesburgonya pürével szervírozták. Az ebéd során Szatmári Laura, a Nobu PR-osa kérdésünkre elárulta, hogy a Nobuban az alapanyagok annyira frissek, hogy a kifogott halak másnap már az étterem konyhájában sorakoznak sütésre készen. A csapatban a szakácsok egy része külön csak a halakkal, megint mások kizárólag a salátákkal foglalkoznak. A budapesti Nobuban megfordult már többek között Bruce Willis, Brad Pitt és Angelina Jolie is.

Mutatjuk sorban, hogy mi is volt a nyolc fogás, amivel a milánói Armani Nobu séfjei tényleg elkápráztattak minket!

Itt találod a Nobu Budapest honlapját

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!