A legjobb lecsó

Túl vagyunk az első megmérettetésen, szombaton Esztáron jártunk és megkóstoltuk a lecsók legjavát, amit a versenyzők saját, jól bevált receptjeik alapján készítettek el.

Szombat reggel ízHuszárral és Livivel útra keltünk és meg sem álltunk a II. Esztári Lecsófesztiválig. Azért az nem a szomszédban van ám! Debrecenig is eltart az út akár három órát is Lipóciából, Budapest XIII. kerületéből. Onnan pedig még egy kicsit tovább kell autózni szépen, toronyiránt. Odaérve már volt is helye az ebédnek, de tudtuk, pánikra semmi ok. Ha mást nem, lecsót biztosan kapunk. Az nekünk pedig éppen elég. És hogy miért mentünk lecsóért pont oda? Annak igen egyszerű oka van. A Prímagáz receptversenyének első helyszínéül Esztárt választotta, hogy megmérettesse hazánk lecsóit. Mi pedig zsűriztünk.

Minden világos, semmi keveredés-kavarodás

A falu főutcáján akkor már hömpölygő tömeg vonult, jobbról-balról árusok kínálták portékáikat, kicsit messzebb a színpadról pedig csak úgy szállt a faforgács. Akkor éppen a favágók mutatták be tudományukat, mielőtt átadták volna a helyszínt a többi fellépőnek. Rajtuk kívül mindenki más tánccal és zenével igyekezett szórakoztatni a közönséget, de bevallom, nekem ez a rendhagyó előadás is tetszett. Igazi fesztiválhangulat volt, pont olyan, mint amilyennek ilyenkor lennie kell. Ennek ellenére nem volt nehéz megtalálni a Prímagáz sátrát sem abban nagy forgatagban. Olyan jó illatok terjengtek abból az irányból, hogy elég volt csupán az orrunkra bízni magunkat.

Pont amilyennek lennie kell, vásárfia nélkül nem marad senki

A versenyzők az utolsó kavarásokkal voltak elfoglalva, igaz, akadt olyan is, aki ekkor már vidáman poharazgatott a csapat többi tagjával, és a fedő már rég rákerült a lábasra, azzal a lecsó készen is volt, már csak a bírákra várt.

Ekkor még nem sejtették, hogy mi lesz a vége

A hangulat egyre csak fokozódott, úgy éreztük, épp ideje van a zsűrizésnek. Még tettünk egy utolsó kört, megnéztük, ki miben főzött. Ebben is pont annyira voltak eltérőek, mint ízekben. Bogrács, cserépedény, lábas. Mindenki a magáéra esküdött, és ez így volt jó.

A zsűrit elnézve, ők pedig már igen

A verseny szoros volt, de abban mindenki egyetértett, hogy rossz lecsót nem kóstoltunk. Hamar megszületett a győztes. A legtöbb pontot Gy.Zsuzsi szakácsunk tojásos lecsója virslivel kapta, és ezzel övé lett Esztár legjobb lecsója, vagyis a Prímagáz receptverseny győztesének járó első helyezés.

És tényleg, Gy.Zsuzsi a győztes!

Szívből gratulálunk!

A receptet itt tölthetitek le >>>

A következő állomás Szeged lesz, a Tiszai Halfesztivál, ahol halételeket versenyeztetünk. Aki teheti, az látogasson el szombaton, szeptember 7-én a Tisza partjára, mert garantáltan jó élményekben lesz része.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...