Kiosztották a díjakat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen, ahol a vendéglátóhelyeket arculat és design szempontból értékelték. A versenyt a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap rendezte, a vendéglátóhelyeket pedig Street Food, étlap- és itallapdesign, logó- és grafikusarculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet (külön zárt és nyitott tér) kategóriákban értékelték – írja a Turizmus Online.
A vendéglátóipari szakemberekből és dizájnerekből álló zsűrinek fontos volt az eredetiség, a kreativitás, az érthetőség, az átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja is. Minden kategóriában arany, ezüst és bronz díjat is kiosztottak.
Street Food kategóriában a Low Cost Gourmet Trailer nyert, második a Padthai Wokbar lett, a harmadik pedig a BaoBox Ázsiai Street Food Étterem.
Étel- és itallapdesign kategóriában a 40 fő alatti éttermek között a Minden ízben Prémium és a polányi Babérliget Kúria ért el eredményt.
A logó és grafikus arculat kategóriájában 40 fő alatti vendéglátóipari egységek versenyében az V. kerületi kiSSBende contact dining bisztro lett az első, a második a Zing burger arculata, a harmadik pedig itt is a BaoBox lett.
A 40 fő feletti éttermek között a Padthai Wokbar nyerte az aranyérmet, a Buddha Bar Hotelben lévő Baalbek Libanoni étterem az ezüstöt, és a veszprémi Nosztalgia Garden a bronzot.
Ami a vendéglátóipari kiegészítőket illeti, a 40 fő alatti versenyben itt is a kiSSBende nyert, a második a Jókai téri Hisztéria Cremeria fagylaltozó lett. A 40 fő feletti kategóriában nem volt eredményes pályázat.
A zárt térben a berendezések és a belsőépítészeti kialakítás kategóriáját szintén a polányi Babérliget Kúria nyerte, de a zebegényi Natura Hill is jó eredményt ért el. A Margit körúti Monofu cukrászda itt különdíjat kapott.
A 40 fő feletti helyiségek versenyében díjazták a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa éttermét, a Hilton Budapestét, a Fenyves Yacht Club Perlaki Pubját, és az alsóörsi Marina Éttermet.
A nyitott terek esetében a Gázlámpa Kioszkot díjazták az óbudai Fő téri gázfogadó épület felújításáért és újrahasznosításáért.
Ez is érdekelhet!
Ezeket olvastad már?
Ezek a legjobb magyar éttermek
A már az előző években is többször díjazott Michelin-csillagos budapesti Onyx étterem nyerte a 2015-ös az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.
NosaltyAlaptalan tévhiteket oszlattak el a magyar konyhával kapcsolatban
A magyar gasztronómiáról élő tévhiteket igyekeztek eloszlatni a magyar résztvevők a spanyolországi San Sebastiánban, a Gastronomika konferencián tartott előadásaikban.
NosaltyVálása miatt került veszélybe a sármos séf éttermének Michelin-csillaga
Veszélybe került egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga, de nem az ott felszolgált fogások minőségének hirtelen romlása, hanem személyes okok miatt: válik a séf.
NosaltyÖnkiszolgáló étterem: lehet jól választani?
Gabi új életének negyedik hetében az önkiszolgáló éttermi kínálat adta fel a leckét. Van vajon olyan alternatíva, amit nyugodt szívvel beilleszthet étrendjébe?
Bodon Judit dietetikus