12 tipp életed és otthonod rendbetételéhez!

Az újévet általában új célokkal és persze rengeteg fogadalommal kezdjük. De egy dolgot sokszor elhibázunk!

Nem konkretizáljuk a pontos célokat. Nem elég annyit megígérni, hogy jövőre többet fogunk mozogni. Ez így önmagában kevés. Szervezzük, rendszerezzük az életünket!
Ha célokat nem konkretizáljuk, így halogatásba, majd végül feledésbe merülnek!
Hogy az újrakezdés és a rendezett élet könnyebben menjen 2015-ben, készítsünk otthonukban illetve munkahelyünkön szervezett listákat, és vegyük végig a teendőket! Hogy mire gondolunk? Mutatjuk!

1. Selejtezzünk

Dobjunk ki minden olyat, ami teljesen felesleges, és csak jobbra-balra pakoljuk. Sőt, szabaduljunk meg azoktól a dolgoktól is, amik már rég nem kerültek a kezünk ügyébe – valószínűleg akkor nincs is már rájuk szükségünk!
Váljunk meg a nem használt régi törölközőktől, konyharuháktól, ruhaneműktől, lejárt gyógyszerektől és sminktermékektől, kopott, kicsorbult edényektől és csetreszektől, üres cipős- és kütyüsdobozoktól.

2. Feladatlista

Egy táblára írjuk ki a teendők listáját: célszerű post-iteket használni erre a célra, hiszen ha valamelyiket teljesítettük már, le is vehetjük a táblánkról. Készítsünk ilyen to-do listákat egy hétre vagy egy hónapra előre, és ügyeljünk a prioritásra. A legfontosabbak és legsürgetőbbek kerüljenek a lista elejére!

3. Organizáljuk a szekrényeket

Dobozoljuk be az üres vállfákat, ne lógjanak feleslegesen a szekrényben. Szerezzünk dobozokat, amik elférnek a polcokon vagy a szekrény aljában, és tegyük bele azokat a ruhadarabokat illetve tárgyakat, amelyeket ritkábban használunk, majd címkézzük fel őket, hogy később is tudjuk, mibe mit tettünk.
A ruhákat rendszerezzük típus és szín szerint, hogy ne álljunk a szekrény előtt percekig, és keresgéljük azt, amire éppen szükségünk lenne.

4. Legyen helye mindennek

Szerezzünk dobozokat és kosarakat, majd tegyük bele azt, amit amúgy a szék támlájára vagy az asztalra dobnánk.

5. Listák, kötelességek

Ha a mi listánkkal készen vagyunk, osszuk be a család többi részének is a teendőit. Jelezzük a szobatársunk vagy a gyerekek felé, hogy milyen feladatok elvégzésben számítunk a segítségükre, és mik a kötelezettségeik. Legyen ez akár a leckeírás vagy a takarítás/rendrakás és egyéb ház körüli teendő.

6. Fiókok

Rendszerezzük a fiókokat! Mindegyikbe tegyünk műanyag elválasztókat, evőeszköz-, illetve késtartókat, így mindent azonnal megtalálunk majd, sőt, elkerülhetjük a baleseteket is, amit például egy kóbor kés okozhat.

7. Naptár

Nyomtassunk ingyenesen letölthető naptárat az új évre, hogy mindig szem előtt legyen!

8. Befőttesüvegek

A polcon sorakozó üres befőttesüvegeket vagy akár konzerveket használjuk kisebb tárgyak, pl. gombok, cérnák, gémkapcsok és ceruzák tárolására. Ezeket – ha kedvünk tartja – , ki is csinosíthatjuk, némi sprayfesték, selyemszalag, üvegfesték, és máris kész a dekoratív tárolódoboz!

9. Kamra

Szervezzük a kamrában lévő ételeket csoportokba, és dobjunk ki minden olyat, ami már lejárt!

10. Kulcsok

Hogy a kulcscsomónkon is könnyedén eligazodhassunk, fessük különböző színűre őket körömlakkal.

11. Jégkockatartó

Nem is gondolnánk, mennyi mindenre jó egy jégkockatartó. Amellett hogy készíthetünk benne fűszerolajat vagy fagyaszthatunk benne alaplevet, szörpöt, tökéletes rendszerezője lehet a kisebb fülbevalóknak, gyűrűknek vagy akár varráshoz szükséges kellékeknek, tűknek, gomboknak, de még az irodai kellékeknek is.

12. Telefonszámok

A legfontosabb telefonszámokat és segélyhívókat írjuk ki egy jól látható helyre, ez valamiért megnyugvást ad, miközben meg is előzhetünk vele egy csomó idegeskedést és kapkodást egy esetleges vészhelyzetben.
(Via: Popsugar)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.