Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával recept

1 adag
782
kcal
Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával
Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Egy baráti házaspárral szoktunk időnként a kertben bográcsolni. Ők nyulakat tenyésztenek, így mindig van utánpótlás.
Náluk így mindig nyúlpaprikást eszünk - nagy örömünkre - mert mi nagyon szeretjük. A barátnőm  szokott belőle levest  is főzni.
A combjából  szeleteket vág le, mert rántva is nagyon  finom. Mi nagyon szerencsések voltunk, mert kaptunk tőlük egy egész nyulat konyhakészen. Úgy gondoltam, ha már van egy nyulam, mindent  ki próbálok belőle. Tettem el másnapra  egy pár szeletet rántani  is.  A csontos részekből úgy 4-5 db  egy kissebb  leveses  fazékba landolt. Jól bezöldségeltem és egy   nagyon finom gyenge kis húsos csontleves főtt belőle. Hát ezért adtam meg 4 főre a receptet a nyúlpaprikáshoz, mert ennyi maradt paprikásnak a nyusziból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én hasábburgonyát főztem hozzá köretnek, de bármit adhatunk hozzá,amit más paprikásoknál megszoktunk.
Lehűtött sört, vagy ízlés szerint finom bort ajánlok mellé.

 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros nyúlpaprikás, tejfölös-vörösboros nyúlpaprikás
Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés:


  1. A  vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
  2. A  füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
  3. A zöldpaprikát kettévágjuk.
  4. A  paradicsomokat negyedeljük.
  5. A  nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
  6. Hideg vízben  áztatjuk.

Elkészítés


  1. A  füstöltszalonnát kisütjük.
  2. Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
  3. Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
  4. Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek  fűszerpaprikát.
  5. Hozzáadunk 2 dl  vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
  6. Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
  7. Beleöntünk 2dl  vörösbort és vízzel felengedjük.
  8. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
  9. Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
  10. Közben az elfort levet pótóljuk.
  11. Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl  vörösbort - ha még nem ittuk meg -.
  12. Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
  13. A tejfölt kis tálkába öntjük.
  14. Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
  15. Csomómentesre elkeverjük.
  16. Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.

  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 452
elküldve: 22
receptkönyben: 239
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (15)

wkata
wkataszo, 2013-01-26 12:55

Szia Ancika!Nekünk is van egy baráti házaspár,akik nyulakat tenyésztenek.Így aztán az Ő jóvoltukból szinte mindig van itthon nyúlhús.Sok változatot kipróbáltam már,most került sor a Te általad készített paprikásra!Nem csalódtam!!Nagyon finom volt,házi vörösborral !Egy pohárral utána is jólesett természetesen.Köszi a receptet
Üdv:Kata

olaszneanci
olaszneanciv, 2013-01-27 12:10

Kedves wkata !
Nagyon örülök, hogy ízlett a nyuszi, nekünk is nagyon ízlett.Már körömmel vegyesen is kipróbáltam,
nagyon finom volt. Az a kis zsírosabb köröm kellett bele. A bort meg egészségetekre !
Mi is elfogyasztottuk ami kimaradt a főzésből. Köszönöm a dícséretet is ! Üdv: Anci

Liv
Livp, 2012-05-11 23:35

Hát ez szép, nagyon szépen köszönjük a receptet és ezt a kimért pontos leírást, sajnos mióta fent vagyok nem találtam ilyen szép leírást de külön köszönet érte :D !!!!!!!

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-05-13 13:28

Kedves Liv !
Mindent nagyon szívesen ! Ez természetes. Köszönöm szépen a dicséretet, jól esik.
További kellemes főzőcskézést kívánok !Üdv: Anci

Bodnár Sándorné
Bodnár Sándornév, 2012-03-25 19:54

Kedves Anci!
Életem első nyúlpaprikása e recept alapján nagy sikert aratott. Köszi a segítséget. A többi recept is valószínűleg kipróbálásra kerül majd. Üdv:Adri

olaszneanci
olaszneancih, 2012-03-26 05:50

Kedves Bodnár Sándorné Adri !
Nagyon szívesen és igazán szívből örülök a sikerednek.
További kellemes hangulatú főzőcskézést kívánok !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

nyanyus60
nyanyus60szo, 2012-02-18 16:30

Holnapi ebéd előkészítve.Szeretjük a nyulat,volt is a fagyasztóban.Kékfrankos van itthon-megkóstoltam,príma-remélem az ebéd is sikeres lesz:)Szép hétvégét!

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-02-19 12:02

Kedves nyanyus60 !
Akkor nekem már csak az maradt, hogy jó étvágyat kívánok az ebédhez !
Remélem, nem fogsz csalódni és jó munkát a konyhában !
Várom a beszámolót ! Üdv: Anci

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-02-19 14:18

Kedves nyanyus60 !
Ennek igazán örülök és szerintem is finom nokedlivel is !
Köszönöm a képet, nagyon guszta ! Üdv: Anci

Robág Etnel
Robág Etnelp, 2012-02-17 10:49

Kedves Olaszneanci!
Megfőztem, dicsérték a barátaim és a bor is jól csúszott utána (jófajta chardonnay).
Amivel bővítettem a receptjét, és máshol is alkalmazom: a pirospaprika utáni felöntést én nem vízzel, hanem alkoholmentes sörrel végeztem.
Több ételnél alkalmazom ezt a módszert, mert a plusz zamaton kívül, a sörben található élesztő összetett hatású.
Könnyebben puhul aminek puhulnia kell, emésztést segítő és immunrendszer erősítő.
Nálunk a csapvíz különben is irtóztató, kannában hordott artézi vízzel, vagy sörrel, borral, tejszínnel, kókuszlével főzök.
Köszönöm a kitűnő receptet, kellemes tavaszt és jó főzőcskézést kívánok.
Gábor (Robág)

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-02-19 12:08

Kedves Gábor !
Nagyon örülök, hogy önöknek is ízlett és köszönöm az ötletet, legközelebb én is kipróbálom !
Elhiszem, hogy a finom bor jól csúszott utána, ha ott lettem volna, elfogadtam volna egy pohárkával !A receptet szívesen és én is szép tavaszt kívánok önnek !Üdvözlöm: Olaszné Anci

olaszneanci
olaszneanciv, 2011-04-10 16:18

Valóban nagyon finom volt. Ha egyszer lesz nyulad, próbáld ki! Köszönöm a kedves szavaidat.
Puszi : Anci

gregoreva
gregorevav, 2011-04-10 13:24

Kedves olaszneanci!

Tálalás csodás, az étel fantasztikus:-)))
Kár, hogy ebédelés után nézegetem, és hogy nem tudom a képernyőről levenni azt a guszta alkotást:-)))) Azért még elfogyna:-))))
Szép hétvégét délutánra:-)))
Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
782