r
Nosalty Logó

Tejben sült zsályás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejben sült zsályás karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3926 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 655 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.9 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3926 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, és a karaj minden oldalát szép aranyszínűre sütjük, közben, a zsiradékba dobjuk a felnégyelt hagymát és feldarabolt fokhagymát (kb. 15-20 percig tart a sütés).
  2. A megbarnult húst egy cserépedénybe, vagy tűzálló tálba tesszük, a hagymás vajat rálocsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a borókabogyót és a zsályát.
  3. Lefedve másfél-két óra alatt 200 fokon (alsó-felső sütés) puhára pároljuk. Időnként a szafttal locsolgassuk meg.
  4. A húst felszeletelve tálaljuk, és a leszűrt szafttal locsoljuk meg. A leszűrt szaftot külön is tálalhatjuk a húshoz.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 71078
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégét a barátnőimmel töltöttem, akiknek egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és egyben különleges vacsorát szerettem volna készíteni. Mivel nem töltöttem sok időt a konyhában, a lányos csacsogásból sem maradtam ki. A fogás Váncsa István Ezeregy recept gyűjteménye alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek