Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejben sült zsályás karaj

Tejben sült zsályás karaj
Tejben sült zsályás karaj
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégét a barátnőimmel töltöttem, akiknek egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és egyben különleges vacsorát szerettem volna készíteni. Mivel nem töltöttem sok időt a konyhában, a lányos csacsogásból sem maradtam ki. A fogás Váncsa István Ezeregy recept gyűjteménye alapján készült.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, és a karaj minden oldalát szép aranyszínűre sütjük, közben, a zsiradékba dobjuk a felnégyelt hagymát és feldarabolt fokhagymát (kb. 15-20 percig tart a sütés).
  2. A megbarnult húst egy cserépedénybe, vagy tűzálló tálba tesszük, a hagymás vajat rálocsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a borókabogyót és a zsályát.
  3. Lefedve másfél-két óra alatt 200 fokon (alsó-felső sütés) puhára pároljuk. Időnként a szafttal locsolgassuk meg.
  4. A húst felszeletelve tálaljuk, és a leszűrt szafttal locsoljuk meg. A leszűrt szaftot külön is tálalhatjuk a húshoz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 63 922
elküldve: 8
receptkönyvben: 645
elkészítve: 37/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

karaj tejben sütve zsályával, sertéskaraj zsályával, tejes karaj

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pasman
pasman Sat, 2016-08-27 14:54

Megcsináltam, és nagy sikert aratott, még a lányoknak is ízlett a hús és a szaft is! Köszönjük a receptet!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2014-03-05 15:30

Kedves Beácska! Nagyon finom lett a recepted alapján készített ebéd, bőrös malackarajból csináltam, omlott szét a hús a számban. A szószt összeturmixoltam, és egy kis keményítővel besürítettem.Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

feher.eva
feher.eva Sun, 2014-01-05 12:04

Szia,
Elkészítettem és nagyon finom lett.A szósz különösen ízlett (én botmixerrel összepürésítettem)a férjemnek :)
Köszi

DragAndi
DragAndi / DragAndi Thu, 2014-01-02 19:43

Kedves Beácska!
Ezt a receptet már több alkalommal elkészítettem, mert imádom. Mondjuk a könnyített verzióját, mert az első lépést mindig kihagyom, de semmit nem veszít az értékéből. Mindenkinek ajánlom, mert annyira finom és egyszerű. Köszönjük a receptet. :)

cjey
cjey Fri, 2013-02-22 13:12

Sziasztok,
mint kezdo haziasszony irok nektek,a recept nagyon erdekesnek es finomnak hangzik feltetlenul ki szeretnem probalni,de meg sohasem hasznalttam sem borokat es sem zsalyat,azt szeretnem megkerdezni, hogy mennyire markans vagy eros fuszerek ezek es ha tul sok kerul beloluk a husra nem lesz e nagy ' baj '...?
koszonom a segitseget

Isilya
Isilya Sat, 2014-05-10 08:29

Nem tudom, hogy időközben kaptál-e már választ. De azért megírom az én véleményem. Mind a két fűszer igen markáns. Így óvatosan kell vele bánni. A boróka bogyóból sokszor elég 4-5 db. A zályából is egy nagy csípetnyi. De az a legjobb, ha főzés közben többször megkóstolod az ételt, így nem ronthatod el. :) És ez minden fűszernél érvényes. ;)

Cuthbert
Cuthbert Fri, 2012-11-23 16:47

Most lett kész, és elmondhatatlanul fiiinoooom! Köszönöm a receptet!

pancsi
pancsi Wed, 2011-09-21 20:47

Sziasztok!
Én ma megcsináltam, isteni finom lett, a hús nagyon omlósra sikerült, pedig nem is locsolgattam menet közben, jól megvolt magában cserépedényben lefedve 2 órán át a sütőben! 6 dl tejet, 3 fej vöröshagymát raktam bele 2 helyett, az "1 vaj"-at pedig egy kis csomag, azaz 10 dkg vajnak értelmeztem, szerintem ennyi pont elég volt hozzá! :)
Köszi a receptet!!

iverson3
Iverson3 / iverson3 Mon, 2011-03-28 16:28

Szia!
Nagyon jó az előttem lévő hozzászólás! Mennyi az az 1 vaj??? Mert maga a recept nagyon ínycsiklandó, de mivel nem vagyok egy jártas nagy szakács, nekem is szükségem lenne a vaj mértékegységére! 1 doboz? 1 evőkanálnyi? Vagy 1*20dkg? :D
Köszi

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-06-24 23:26

Sya!
Azt szeretném kérdezni, hogy hány deka az 1 vaj? :) én kimérőset szoktam használni,és abból az egy bármennyi lehet :)
Köszi előre is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-07 02:04

Milyen köret illik a legjobban ehhez a finomsághoz?

Beacska
Beácska / Beacska Thu, 2010-02-04 16:01

szia,
szerintem jó lehet, csak lehet, hogy több szaftot tennék bele, hogy ki ne száradjon. Bea

villers
villers Thu, 2010-02-04 16:44

Köszi. Jövő héten ki is próbálom, mert erre a hétre már megvan a menü.
Majd beszámolok, hogy milyen lett. Bár rossz nem lehet :o)

ublincs
ublincs Tue, 2013-01-29 11:51

Szia,

kipróbáltad pulykamellel végül e receptet? Milyen lett?

villers
villers Tue, 2013-01-29 14:14

Szia!
Végül nem, mert mindenki azt mondta, száraz lesz, mint a fene :). Meg igazából meg is feledkeztem róla :)

655
vaj 10 dkg
olívaolaj 1.5 dl
sertés rövidkaraj 1 kg
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 2 db
tej 6 dl
0 ízlés szerint
borókabogyó 10 db
zsálya 4 db