Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagettiropogós

Spagettiropogós
Spagettiropogós
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű módja ez a maradék tészta felhasználásának, de persze főzhetünk ki tésztát direkt e célra is (ahogy most én is tettem).
Jamie Oliver Olasz kaják c. könyvében fellelhető ötletet pár hete Huppancs juttatta eszembe (tudjátok, ő Angéla a Mesterszakácsból), aki elkészítette a műsorban. Bíró Lajosnak olyannyira elnyerte tetszését a tésztamaradék hasznosításának e módja, hogy ő is alkalmazni fogja éttermében:-). Legalábbis ezt mondta.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ropogtathatjuk magában, bor mellé vagy salátával kínálva akár egy gyors ebédnek/ vacsorának is felér.
 

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz

egyéb elnevezések

ropogós spagettitallérok, sült spagettitallérok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
  3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat.
  5. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  6. Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 474
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 502
elkészítve: 32/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amme
amme Mon, 2015-06-22 19:05

finom! főleg a fiúknak ízlett a családban. Talán kicsit túl sokat hagytam sülni, de még így is jó volt. mi magában ettük. ( eléggé laktató )

kicsisas
kicsisas / kicsisas Tue, 2013-07-30 12:08

Kedves Petra!
Azt szeretném kérdezni, hogy mindenhol ropogós lesz, vagy a kupacok közepe puha marad? Vagy szétlapítod őket, hogy középen se maradjanak puhák?
Köszi
Juli

ren1016
Zsivike / ren1016 Sat, 2013-06-08 15:24

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez ilyen nasi féleség?:) valamilyen mártogatós vagy rá tejfölt tenni? ötlet van?köszi Reni

petra
Petra / petra Mon, 2013-06-10 09:09

Kedves Reni,
Ropogtathatjuk magában, bor mellé vagy salátával kínálva, de ha úgy esik jól, persze mártogatni is lehet valami finom dipbe.
Üdv
Petra

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2012-02-13 15:16

Ez megint egy nagyon jó recept tőled! Kipróbáltam, nekem nagyon ízlett! Legközelebb is több tésztát fogok kifőzni, mint amennyi kellene, hogy maradjon!
Köszi a receptet!

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-08-18 20:32

De örülök, hogy megláttam!! Láttam amikor a tvben csinálták, és annyira ki akartam próbálni, köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-12-04 07:51

Én ezt a Majd a Buday adásban úgy láttam, hogy muffinformába tekergeti és úgy süti.

501
spagetti tészta 10 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 ek
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek