r
Nosalty Logó

Spagettiropogós

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Spagettiropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 999 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 501 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 999 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
  3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat.
  5. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  6. Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 857
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 40106
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 03.

Ajánló

Ropogtathatjuk magában, bor mellé vagy salátával kínálva akár egy gyors ebédnek/ vacsorának is felér.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszerű módja ez a maradék tészta felhasználásának, de persze főzhetünk ki tésztát direkt e célra is (ahogy most én is tettem). Jamie Oliver Olasz kaják c. könyvében fellelhető ötletet pár hete Huppancs juttatta eszembe (tudjátok, ő Angéla a Mesterszakácsból), aki elkészítette a műsorban. Bíró Lajosnak olyannyira elnyerte tetszését a tésztamaradék hasznosításának e módja, hogy ő is alkalmazni fogja éttermében:-). Legalábbis ezt mondta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek