Őzpörkölt recept

Őzpörkölt
Őzpörkölt
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi ebédre készült. Köretnek krokettet sütöttem hozzá. Áfonyadzsemmel különösen finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Burgonyakrokett és áfonyadzsem illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadpörkölt, vörösboros őzpörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk és olajon 1 evőkanál cukorral üvegesre dinszteljük.
  2. Beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük és hozzáadjuk a húst.
  3. Vadfűszerrel fűszerezzük. Sózni csak a végén kell!
  4. Ha megpuhult a hús, hozzáöntjük a vörösbort, sózzuk és  elfőzzük az alkoholtartalmát.
  5. A maradék 1 evőkanál cukrot karamellizáljuk, egy kevés vízzel felöntjük és a pörkölthöz adjuk.

  • költség: 8000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 82 653
elküldve: 22
receptkönyben: 264
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (11)

Henrietta1983
Henrietta1983v, 2013-04-14 17:17

Sokadjára elkészítve kis változtatással: tettem bele sárga és fehérépát is. Majd a legvégén összeturmixoltam és visszatettem. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

Hawk07
Hawk07p, 2012-01-13 16:27

Már többször elkészítettem így! Nagyon finom, és nem a megszokott "ízvilág", mindenkinek bejött nálunk. :)
Köszi a receptet!
Üdv

illesera
illeserav, 2010-12-12 20:45

Kedves Kiki !
Ezt az ételt szeretném karácsonykor elkészíteni! Jól gondolom, hogy inkább édeskés, pikáns ízű lesz a végeredmény,(vadashoz hasonló), mintsem sima sós, pörköltszerű ízvilágú?
Köszi
Era

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-12-13 08:41

Szia! Igen jól gondolod, az őzpörkölt egy kicsit édeskés, pikáns. (nem nagyon hasonlít a marhapörire)
üdv kiki

leomax
leomaxv, 2010-07-18 16:59

sziasztok. elkeszitettem én is,nagyon finom lett .Annyit változtattam,hogy bor helyett 2 ek.mustárt tettem ...pont 3 liter vizet tettet hozzá és 150perc

Yvette
Yvettecs, 2010-02-11 21:32

Szia Kiki!
Az őzet szoktad sütni is? Azt hogyan ajánlanád? Milyen fűszerekkel, és milyen hőfokon? Köszi a segítséget, még nem csináltam vadat, és biztosan vannak praktikák, amikkel nagyon finomak lesznek! A választ előre is köszi!

blogmustra
blogmustrasze, 2009-01-07 15:15

Némely szakácsok szerint a hús finomabb ha előtte pácolva van, illetve vadhúsoknál mindenképpen ki szokták áztatni a vért.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2009-01-08 09:17

Nem írtam külön az áztatást, mert mire az összes szőrt leszedjük a húsról gyönyörűen kiázik a vér is belőle. Szoktam néha pácolni is, de bevallom, hogy nem igen érzek különbséget. Finom így is úgy is.

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
792