Őzpörkölt recept

1 adag
786
kcal
Őzpörkölt
Őzpörkölt
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi ebédre készült. Köretnek krokettet sütöttem hozzá. Áfonyadzsemmel különösen finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Burgonyakrokett és áfonyadzsem illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadpörkölt, vörösboros őzpörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk és olajon 1 evőkanál cukorral üvegesre dinszteljük.
  2. Beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük és hozzáadjuk a húst.
  3. Vadfűszerrel fűszerezzük. Sózni csak a végén kell!
  4. Ha megpuhult a hús, hozzáöntjük a vörösbort, sózzuk és  elfőzzük az alkoholtartalmát.
  5. A maradék 1 evőkanál cukrot karamellizáljuk, egy kevés vízzel felöntjük és a pörkölthöz adjuk.

  • költség: 8000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 84 833
elküldve: 22
receptkönyben: 265
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (11)

Henrietta1983
Henrietta1983v, 2013-04-14 17:17

Sokadjára elkészítve kis változtatással: tettem bele sárga és fehérépát is. Majd a legvégén összeturmixoltam és visszatettem. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

Hawk07
Hawk07p, 2012-01-13 16:27

Már többször elkészítettem így! Nagyon finom, és nem a megszokott "ízvilág", mindenkinek bejött nálunk. :)
Köszi a receptet!
Üdv

illesera
illeserav, 2010-12-12 20:45

Kedves Kiki !
Ezt az ételt szeretném karácsonykor elkészíteni! Jól gondolom, hogy inkább édeskés, pikáns ízű lesz a végeredmény,(vadashoz hasonló), mintsem sima sós, pörköltszerű ízvilágú?
Köszi
Era

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-12-13 08:41

Szia! Igen jól gondolod, az őzpörkölt egy kicsit édeskés, pikáns. (nem nagyon hasonlít a marhapörire)
üdv kiki

leomax
leomaxv, 2010-07-18 16:59

sziasztok. elkeszitettem én is,nagyon finom lett .Annyit változtattam,hogy bor helyett 2 ek.mustárt tettem ...pont 3 liter vizet tettet hozzá és 150perc

Yvette
Yvettecs, 2010-02-11 21:32

Szia Kiki!
Az őzet szoktad sütni is? Azt hogyan ajánlanád? Milyen fűszerekkel, és milyen hőfokon? Köszi a segítséget, még nem csináltam vadat, és biztosan vannak praktikák, amikkel nagyon finomak lesznek! A választ előre is köszi!

blogmustra
blogmustrasze, 2009-01-07 15:15

Némely szakácsok szerint a hús finomabb ha előtte pácolva van, illetve vadhúsoknál mindenképpen ki szokták áztatni a vért.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2009-01-08 09:17

Nem írtam külön az áztatást, mert mire az összes szőrt leszedjük a húsról gyönyörűen kiázik a vér is belőle. Szoktam néha pácolni is, de bevallom, hogy nem igen érzek különbséget. Finom így is úgy is.

Legfrissebb cikkek

Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
786