Meggyleves recept

1 adag
197
kcal
Meggyleves
Meggyleves
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igaz, hogy a gyümölcslevesek szezonja nyáron van, de néha más évszakban is megkívánhatunk egy kis könnyű levest, csak a mélyhűtőből kell elővenni a nyáron lefagyasztott gyümölcsöt és pár perc alatt kész.
Ilyenkor nem jégbehűtve, hanem langymelegen a legjobb.
Én magozatlan meggyet használok, mert nem fő úgy szét, de aki nem szeret evés közben a magjával bajlódni, csinálhatja fejtett meggyből is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet a vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. Az utóbbit teatojásba helyezzük, hogy amikor kész a leves, el tudjuk távolítani a fahéjjal együtt.
  3. Kb. 15-20 perc múlva behabarjuk a levest: a tejfölben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel hígítjuk és szűrőn keresztül hozzáöntjük a leveshez, jól elkeverjük és összeforraljuk.

  • költség: 290 Ft
  • elkészítettem: 65 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 202 875
elküldve: 26
receptkönyben: 1 407
elkészítve: 56/90
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (35)

Luca333
Luca333sze, 2014-07-09 23:23

nekem sajna nem lett édes,hanem kicsit keserű lett. ez vajon miért lehet? nektek is ez volt? kérlek válaszoljatok! köszi:)

Muci
Mucip, 2014-07-11 19:23

Kedves Luca333 !
Szerintem az alapanyaggal lehetett a baj. Arra gondolok, hogy esetleg keserű lehetett a tejföl, amivel behabartad. Az édessége ízlés kérdése, aki édesebben szereti , kóstolás után tehet még bele egy kis cukrot.
Üdv.: Muci

llevix
llevixv, 2013-07-07 13:03

Próbáljátok ki úgy is, hogy egy kevés apróra vágott ecetes tárkonyt kevertek hozzá. Isteni ízt ad hozzá.

Szaboliv
Szabolivv, 2013-06-30 20:20

Isteni finom, köszönöm a receptet.
Egy kicsit összetörtem a meggyet botmixerrel.
Már 2x is megcsináltam, mégegyeszer köszönöm.

ulviol
ulviolszo, 2012-12-29 08:31

Fincsi lett, köszi a receptet! A család egy részének xilittel készült, másiknak cukorral:)

envagyokv
envagyokvcs, 2012-07-26 11:17

Szia Muci,

koszi a receptert,mi is felturboztuk egy kicsit vaniliaval es citromhejjal es nagyon fincsi lett!

Varga Erzsébet
Varga Erzsébetv, 2012-07-01 13:46

Sziasztok! Én liszt helyett vanília pudingport, tejföl helyett főző tejszínnel készítem, és 1 egész citromot (karikába) beleszeletelek. Fahéjat rúdba, szegfűszeget őrölve teszem a levesbe. A só is kimaradhatatlan. Ha van befőtt levem, akkor azt is beleöntöm. Család szereti , télen is viszonylag gyakran főzöm a "gyümilevit". :)

Sütiszörny74
Sütiszörny74v, 2012-07-01 13:04

Sziasztok!
Igazából én is szegfűszeget,fahéjat,cukrot,kevés sót,tejfölt+lisztet rakok a levesbe,de kerül bele még vanília,és citromhéj is.Még anyukámtól tanultam,nagyon finom íze lesz tőle.:)

zöldárviz
zöldárvizv, 2012-07-01 12:08

Én a gyümölcsleveseket nem lisztes habarással készitem,hanem liszt helyett pudingport használok,abbol is a tejszinest.Érdemes kipróbálni.

manócska2010
manócska2010k, 2012-06-19 12:25

Szia! Elkészítettem, friss meggyből. Nagyon finom lett! Köszi a receptet! Üdv Manó

rapne
rapnecs, 2012-06-14 14:39

Kedves Muci! Ismét a Te receptjeid között találtam meg, amit kerestem! Ha anyukám főztjére vágyom és nem emlékszem rá, hogy ő hogyan készítette, csak nálad fogok keresgélni! :)
Köszönöm! Andi

Muci
Mucics, 2012-06-14 19:35

Szia Andi !
Örülök, hogy segítségedre lehetek a régi kedves ízek felidézésében.
Üdv.: Muci

Muci
Mucisze, 2011-08-24 16:45

Szia "bettylolo " !
Szerintem nem kell a liszt mennyiségén változtatni.
Üdv.: Muci

bettylolo
bettylolosze, 2011-08-24 14:39

Sziasztok! Ha főzőtejszínnel csinálom, akkor mennyi liszt kell hozzá?

partaim
partaimv, 2011-04-03 16:44

köszi a receptet. Egészen kiváló lett a végeredmény. :-)

tetej
tetejh, 2011-03-28 15:37

Én minden gyümölcslevesbe vagy mártásba teszek vaníliát .

tetej
tetejv, 2011-03-06 20:47

Üdvözöllek benneteket, én már nagyon sokszor megcsináltam,tejföllel is főző tejszínnel is ha finomat akartok enni akkor csináljátok tejszínhabbal,nem kell felverni a tejszínt csak simán és amilyen gyümölcsből csinálom olyan színű pudinggal sűrítem. tetej

fancsali.csilla
fancsali.csillap, 2010-07-23 17:28

keszitsd el a neked megfelelo izesirest; en fozotejszinnel szeretem...es tegy hozza egy gomboc vaniliafagyit a tanyerodba - a gyerekeid imadni fogjak ...."fagyi leves" (a fiam csak igy hajlando megenni pl. a malnat - paszirozom., a levet ugyanigy megkeszitem levesnek)
Csilla

torkika
torkikap, 2010-07-16 22:22

Köszi a receptet ma megcsináltam, igaz csak fahéjjal fűszereztem, de ez valami isteni hidegen!
Köszi: Torkika

Muci
Muciszo, 2010-07-03 15:47

Kedves Tóthné Illés Tünde !
Örülök a sikerednek. Bátran keresgélj az oldalon és próbálj ki minél több neked tetsző receptet.
Jó sütés-főzést kívánok : Muci

Tóthné Illlés Tünde
Tóthné Illlés Tündeszo, 2010-07-03 07:24

Örülök, hogy felfedeztem ezt az oldalt! Már vagy 20 féle szakácskönyv gyümölcsleveseivel próbálkoztam mindhiába! Egyik sem sikerült a recepteket követve! Ezt a levest elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy friss meggyet tettem bele és nem főztem annyi ideig. Isteni finom lett! Végre páromtól és a gyerkőcöktől is elismerést kaptam! Imádom ezt az oldalt! Köszönöm a receptet!

Hajdú Sándorné
Hajdú Sándornésze, 2010-06-23 14:44

Sziasztok meggyleves evők! Én viszont a végén a főtt meggy egy részét turmixolom össze.
Ezzel lesz sürűbb. Kóstold meg! Jó étvágyat!

agibaby
agibabyszo, 2010-06-19 19:45

Sziasztok! Én meg puncs pudinggal! Ki a következő??? :)

Zsebenci
Zsebenciv, 2010-05-23 09:59

Szia Ani38,

a vanília pudingporos sűrítésnél így jársz el: kis tejben két csomag pudingport és cukrot elkeversz, csomómentesre, majd a forró levest besűríted vele, kicsit hagyod rotyogni, és kész is.?

Ani38
Ani38h, 2010-04-05 09:58

Én kevés vanilia pudingal szoktam besűriteni.Sokkal ízletesebb lesz.

barnamargo
barnamargok, 2010-05-25 14:28

Szia Ani és mindenki, aki szereti a gyümölcslevest! Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki főzőtejszínnel elkészíteni a levest. Még istenibb, mint tejjel vagy pudinggal. Így sem csomósodik össze, minimális liszt kell hozzá, de olvad a szádban mint egy joghurtkrém.

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.
Heti menü: az ősz kincseiből
Heti menü: az ősz kincseiből
Menthetetlenül őszire fordult az időjárás, a konyha melegében azonban az évszak legkedveltebb zöldségeivel és gyümölcseivel dobhatjuk fel az elkövetkező hét fogásait.
Ajakápoló házilag - pofonegyszerűen
Ajakápoló házilag - pofonegyszerűen
Ajkaink hidratálása nem csak télvíz idején fontos. Mivel itt a legvékonyabb a bőrünk, erre a területre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
197