Meggyleves recept

Meggyleves
Meggyleves
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igaz, hogy a gyümölcslevesek szezonja nyáron van, de néha más évszakban is megkívánhatunk egy kis könnyű levest, csak a mélyhűtőből kell elővenni a nyáron lefagyasztott gyümölcsöt és pár perc alatt kész.
Ilyenkor nem jégbehűtve, hanem langymelegen a legjobb.
Én magozatlan meggyet használok, mert nem fő úgy szét, de aki nem szeret evés közben a magjával bajlódni, csinálhatja fejtett meggyből is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

elkészítés

  1. A meggyet a vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. Az utóbbit teatojásba helyezzük, hogy amikor kész a leves, el tudjuk távolítani a fahéjjal együtt.
  3. Kb. 15-20 perc múlva behabarjuk a levest: a tejfölben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel hígítjuk és szűrőn keresztül hozzáöntjük a leveshez, jól elkeverjük és összeforraljuk.

  • költség: 290 Ft
  • elkészítettem: 65 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 165 627
elküldve: 25
receptkönyben: 1 270
elkészítve: 31/65
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (33)

llevix
llevixv, 2013-07-07 13:03

Próbáljátok ki úgy is, hogy egy kevés apróra vágott ecetes tárkonyt kevertek hozzá. Isteni ízt ad hozzá.

Szaboliv
Szabolivv, 2013-06-30 20:20

Isteni finom, köszönöm a receptet.
Egy kicsit összetörtem a meggyet botmixerrel.
Már 2x is megcsináltam, mégegyeszer köszönöm.

ulviol
ulviolszo, 2012-12-29 08:31

Fincsi lett, köszi a receptet! A család egy részének xilittel készült, másiknak cukorral:)

envagyokv
envagyokvcs, 2012-07-26 11:17

Szia Muci,

koszi a receptert,mi is felturboztuk egy kicsit vaniliaval es citromhejjal es nagyon fincsi lett!

Varga Erzsébet
Varga Erzsébetv, 2012-07-01 13:46

Sziasztok! Én liszt helyett vanília pudingport, tejföl helyett főző tejszínnel készítem, és 1 egész citromot (karikába) beleszeletelek. Fahéjat rúdba, szegfűszeget őrölve teszem a levesbe. A só is kimaradhatatlan. Ha van befőtt levem, akkor azt is beleöntöm. Család szereti , télen is viszonylag gyakran főzöm a "gyümilevit". :)

Sütiszörny74
Sütiszörny74v, 2012-07-01 13:04

Sziasztok!
Igazából én is szegfűszeget,fahéjat,cukrot,kevés sót,tejfölt+lisztet rakok a levesbe,de kerül bele még vanília,és citromhéj is.Még anyukámtól tanultam,nagyon finom íze lesz tőle.:)

zöldárviz
zöldárvizv, 2012-07-01 12:08

Én a gyümölcsleveseket nem lisztes habarással készitem,hanem liszt helyett pudingport használok,abbol is a tejszinest.Érdemes kipróbálni.

manócska2010
manócska2010k, 2012-06-19 12:25

Szia! Elkészítettem, friss meggyből. Nagyon finom lett! Köszi a receptet! Üdv Manó

rapne
rapnecs, 2012-06-14 14:39

Kedves Muci! Ismét a Te receptjeid között találtam meg, amit kerestem! Ha anyukám főztjére vágyom és nem emlékszem rá, hogy ő hogyan készítette, csak nálad fogok keresgélni! :)
Köszönöm! Andi

Muci
Mucics, 2012-06-14 19:35

Szia Andi !
Örülök, hogy segítségedre lehetek a régi kedves ízek felidézésében.
Üdv.: Muci

Muci
Mucisze, 2011-08-24 16:45

Szia "bettylolo " !
Szerintem nem kell a liszt mennyiségén változtatni.
Üdv.: Muci

bettylolo
bettylolosze, 2011-08-24 14:39

Sziasztok! Ha főzőtejszínnel csinálom, akkor mennyi liszt kell hozzá?

partaim
partaimv, 2011-04-03 16:44

köszi a receptet. Egészen kiváló lett a végeredmény. :-)

tetej
tetejh, 2011-03-28 15:37

Én minden gyümölcslevesbe vagy mártásba teszek vaníliát .

tetej
tetejv, 2011-03-06 20:47

Üdvözöllek benneteket, én már nagyon sokszor megcsináltam,tejföllel is főző tejszínnel is ha finomat akartok enni akkor csináljátok tejszínhabbal,nem kell felverni a tejszínt csak simán és amilyen gyümölcsből csinálom olyan színű pudinggal sűrítem. tetej

fancsali.csilla
fancsali.csillap, 2010-07-23 17:28

keszitsd el a neked megfelelo izesirest; en fozotejszinnel szeretem...es tegy hozza egy gomboc vaniliafagyit a tanyerodba - a gyerekeid imadni fogjak ...."fagyi leves" (a fiam csak igy hajlando megenni pl. a malnat - paszirozom., a levet ugyanigy megkeszitem levesnek)
Csilla

torkika
torkikap, 2010-07-16 22:22

Köszi a receptet ma megcsináltam, igaz csak fahéjjal fűszereztem, de ez valami isteni hidegen!
Köszi: Torkika

Muci
Muciszo, 2010-07-03 15:47

Kedves Tóthné Illés Tünde !
Örülök a sikerednek. Bátran keresgélj az oldalon és próbálj ki minél több neked tetsző receptet.
Jó sütés-főzést kívánok : Muci

Tóthné Illlés Tünde
Tóthné Illlés Tündeszo, 2010-07-03 07:24

Örülök, hogy felfedeztem ezt az oldalt! Már vagy 20 féle szakácskönyv gyümölcsleveseivel próbálkoztam mindhiába! Egyik sem sikerült a recepteket követve! Ezt a levest elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy friss meggyet tettem bele és nem főztem annyi ideig. Isteni finom lett! Végre páromtól és a gyerkőcöktől is elismerést kaptam! Imádom ezt az oldalt! Köszönöm a receptet!

Hajdú Sándorné
Hajdú Sándornésze, 2010-06-23 14:44

Sziasztok meggyleves evők! Én viszont a végén a főtt meggy egy részét turmixolom össze.
Ezzel lesz sürűbb. Kóstold meg! Jó étvágyat!

agibaby
agibabyszo, 2010-06-19 19:45

Sziasztok! Én meg puncs pudinggal! Ki a következő??? :)

Zsebenci
Zsebenciv, 2010-05-23 09:59

Szia Ani38,

a vanília pudingporos sűrítésnél így jársz el: kis tejben két csomag pudingport és cukrot elkeversz, csomómentesre, majd a forró levest besűríted vele, kicsit hagyod rotyogni, és kész is.?

Ani38
Ani38h, 2010-04-05 09:58

Én kevés vanilia pudingal szoktam besűriteni.Sokkal ízletesebb lesz.

barnamargo
barnamargok, 2010-05-25 14:28

Szia Ani és mindenki, aki szereti a gyümölcslevest! Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki főzőtejszínnel elkészíteni a levest. Még istenibb, mint tejjel vagy pudinggal. Így sem csomósodik össze, minimális liszt kell hozzá, de olvad a szádban mint egy joghurtkrém.

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
197