Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor hús

Bajor hús
Bajor hús
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept már több mint 20 éve a családunk birtokában van, és rendszeresen el is készítjük. Hallottam már több variációját is, pl. csontos csirkehússal. Persze akkor a sütési idő is módosul.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Párolt rizs és barackbefőtt  illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A tepsi aljára pici olajat öntünk, hogy mindenhol elfedje.
  3. Egy tányérban összekeverjük a lisztet a borssal és a paprikával.  Ebben megforgatjuk a húsokat, és a tepsibe fektetjük úgy, hogy ne fedjék egymást!
  4. Ezután a tojásokat felverjük, ízlés szerint teszünk bele sót, borsot, és kakukkfüvet. Majd hozzáadjuk a tejfölt is, és összekeverjük.  Ezt a masszát ráöntjük a húsra, hogy mindenhol ellepje, és letakarjuk alufóliával.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd még kb. 10 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 102 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 88 306
elküldve: 29
receptkönyvben: 972
elkészítve: 65/83
Facebookon megjelent: 1

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös-sajtos sertésszelet, tejfölös-sajtos karaj, sertés tejfölös-sajtos burokban, karaj csőben sütve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2012-03-05 10:02

Szió! :o)
Köszi a receptet ,nagyon fincsi volt! :) A fiamnak mondjuk nem izlett,h a lisztes része kicsit nyers ízű volt,ezért úgy döntöttem,h amikor a lisztbe mártom legközelebb,akkor egy pillanatra megpirítom,és úgy teszem a tepsire. Hátha úgy jobban fog ízleni neki! Amúgy a férjem oda meg vissza volt! :o)
Köszi szépen! Szép hetet kívánok! Szió! Anikó. :o)

Zebrabara
Zebrabara Sat, 2012-03-03 22:46

Kb. egy hónapja elkészítettük és valóban nagyon finom lett. Most újra kedvet kaptunk hozzá.
A kérdésem, hogy vajon marhahússal hogy működne (mert épp találtam a mélyhűtőben egy szép darabot)? Gondoltam ugyan úgy felszeletelném, kiklopfolnám. Kicsit talán több idő kellhet neki?

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Mon, 2012-03-05 10:01

Úgy van ahogy gondolod! Ugyanúgy készül, csak kisebb hőfokon, és tovább sütném fólia alatt.

comite
comite / comite Fri, 2011-11-04 16:28

Ez valami fenséges! Annyira egyszerűen elkészíthető. Mennyeien finom. Ajánlom mindenkinek!!! Köszönöm a fiiiiinom húsi receptet!!

Dorca
Dorca Sun, 2011-02-27 17:26

Ma elkészítettem és mondhatom,nagyon fincsi volt!Köszi!

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Sun, 2011-02-27 18:51

Kedves Dorca!

Nagyon örülök, hogy ízlett! És örülök, ha recepteket oszthatok meg másokkal, úgyhogy nincs mit.

edit1989
edit1989 Tue, 2010-10-26 13:34

Szia Mumuska! Most fogom nem sokára elkésziteni a recepted, de mivel nincs itthon kakukkfüvem, igy azt szeretném kérdezni hogy milyen fűszerrel pótolhatnám?

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Tue, 2010-10-26 19:42

Kedves Edit!
A kakukkfű opcionális, vagyis akár ki is hagyhatod.Én csináltam már tárkonnyal, lestyánnal,sőt oregánoval is. Bocsi, hogy csak most válaszolok, de eddig főztem! ;-) Remélem, így is sikerült!

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Sun, 2010-10-10 17:30

Kedves Crazygirl!
Próbáltam már másféle hússal is, és nem okozott gondot. A csirkecombot vagy csontozd ki, vagy sütésnél figyelj oda, hogy jól átsüljön. Hagyd tovább sülni a fólia alatt!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-24 16:15

 Huha,ez nagyon fincsi lehet,el fogom kesziteni!Koszi,mumuska!Udv.

Mana75
Marianna / Mana75 Thu, 2010-07-22 14:19

Ez nagyon jól hangzik, minden összetevőjét szeretjük! Tutira kipróbálom! Üdv: Mana

536
sertés rövidkaraj 80 dkg
tojás 8 db
tejföl 350 g
sajt 15 dkg
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 1 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek