r
Nosalty Logó

Bajor hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Bajor hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 539 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3234 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 539 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7493.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1612 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    3320 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    517 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 3234 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A tepsi aljára pici olajat öntünk, hogy mindenhol elfedje.
  3. Egy tányérban összekeverjük a lisztet a borssal és apaprikával. Ebben megforgatjuk a húsokat, és a tepsibe fektetjük úgy, hogy ne fedjék egymást!
  4. Ezután a tojásokat felverjük, ízlés szerintteszünk bele sót, borsot, és kakukkfüvet. Majd hozzáadjuk a tejfölt is, és összekeverjük. Ezt a masszát ráöntjük a húsra, hogy mindenhol ellepje, és letakarjuk alufóliával.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd még kb. 10 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 102 alkalommal
  • Receptkönyvben: 618
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 120771
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Párolt rizs és barackbefőtt  illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

A recept már több mint 20 éve a családunk birtokában van, és rendszeresen el is készítjük. Hallottam már több variációját is, pl. csontos csirkehússal. Persze akkor a sütési idő is módosul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek