Kreatívabb, színesebb lesz a Desszert.Neked kínálata - Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna tulajdonosokkal beszélgettünk

Korponai Péter távozik a Desszert.Neked csapatából. Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna tulajdonosokkal beszélgettünk a cukrászda jövőjéről.

Fontos változással indítja az évet az újhullámos belvárosi cukrászda, a Desszert.Neked. Korponai Péter, aki a cég életében tulajdonosként és kreatív cukrászként is részt vett, távozik a csapatból és saját úton indul tovább. Pálfi Zsuzsanna tulajdonossal és Borszéki-Ékes Beatrix alapító-tulajdonossal beszélgetve kiderült, az elválás békés volt. "Péter talán kevésbé találta meg már nálunk a feladatait, új kihívásokra vágyott. A termelés, a napi munka gördülékenyen megy nálunk egy ilyen kaliberű szakember folyamatos jelenléte nélkül is." - mondta Zsuzsanna.

Péter távozása nem csupán a cukrásznak, de a Desszert.Neked csapatának is megadta az újrakezdés lehetőségét. "Hiába volt ez az üzlet hármunk közös gyermeke, a váltás jókor jött mindenkinek. Így meg tudunk valósítani egy olyan projektet, amiről már régóta gondolkoztunk" - mondta Zsuzsanna. Beatrix megosztotta velem az Desszert.Neked új koncepcióját: "Egy olyan cukrászdát képzeltünk el, ahol meg tudják mutatni magukat olyan fiatal tehetséges cukrászok, akik még nem tudtak megjelenni cukrászdai közegben. Ők leginkább éttermi cukrászok. Nagyon sok kreatív ember dolgozik a szakmában, de nem feltétlenül ismerjük őket. Aki nem megy el abba az étterembe vagy szállodába, ahol dolgoznak, nem is találkozik a munkájukkal. Ráadásul mostanság a séfek személyét ismertetik meg a közönséggel az éttermek, a cukrászok a háttérben dolgoznak".

Zsuzsanna hozzátette, nem csupán a vendégcukrászoknak teremt lehetőségeket az új rendszer, de a Desszert.Neked szakmai közössége számára is inspiráló, motiváló lesz a rendszeres megújulás. Az egymást váltó kreatív cukrászok új impulzusokkal fogják gazdagítani a sütiműhely mindennapi munkáját.

Beatrix elmesélte, hogy a legtöbb, éttermi közegből érkező résztvevő számára izgalmas kihívás lesz a cukrászdai munka. Amíg a tányérdesszert műfaja a textúrákról, különböző állagokról szól, addig a Desszert.Neked pultjába kerülő süteményeknek kompakt, sűrített módon kell összetett, izgalmas és esztétikailag is maradandó élményt nyújtó hatásokat produkálniuk. A cukrászdai termékek esetében ráadásul az eltarthatóság is fontos szempont.

Beatrix és Zsuzsanna elképzelése szerint negyedévente váltják majd egymást a kreatív cukrászok a Desszert.Nekedben. Minden résztvevő 3-4 desszertből álló kollekciót dolgoz majd ki a cukrászda számára, megbízásos alapon. Nem csupán kifejlesztik az újdonságokat, de be is tanítják a belvárosi cukrászda szakembereit a sütemények elkészítésére. A Desszert.Neked erős brand, ami megfelelő hátteret biztosít a fiatal tehetségeknek, hogy megmutassák magukat a közönségnek. A projekt résztvevőinek kiléte egyelőre nem publikus, a tárgyalások folyamatosak. Beatrix annyit elárult, "kicsit erősödni fognak a női energiák".

Az első kollekció február-március környékére várható. "Már a megbeszélések során is hihetetlenül izgalmas ötletekkel találkoztunk, így nagyon izgatottan várjuk a kezdést" - tette hozzá Zsuzsanna.

Az új struktúrát már kiterjesztették a cukrászda kurzusaira is, ugyanis sok vendégoktatóval működik együtt a Desszert.Neked. 2018-ban gyakrabban és változatosabb tematikában sajátíthatnak el cukrászati mesterfogásokat az érdeklődők. Többek között a tükörmázas tortadíszítés technikáját, töltött pralinék, cukorvirágok és tarte-ok elkészítésének trükkjeit is meg lehet majd tanulni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek az apró szobrocskák nem üvegből készültek!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?