hozzászólások

leírás

A mungóbab Dél-Ázsiából származik, leginkább az indiai konyhában találkozhatunk vele. Csírája, mint a hüvelyesek csírái általában, rendkívül egészséges. Magas a vas-, illetve fehérjetartama, ezen kívül ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. Fogyasztása jó hatással van a bélműködésre, méregtelenít, tisztítja a vért, segíti a máj működését, továbbá immunerősítő, illetve fájdalomcsillapító hatása is ismert. Magas rosttartalmának köszönhetően szabályozza a vércukorszintet is. Könnyen emészthető. Fogyasztása kiemelten ajánlott diétázók számára. Elsősorban indiai, thai, illetve kínai ételek elkészítéséhez használják, de dúsíthatunk vele szinte bármilyen zöldséges ragut, vagy elrágcsálhatjuk a csírákat akár magában is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

Mungóbabcsíra alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!