Csokoládé fagylalt

Leírás

Az egyik legnépszerűbb jeges nyalánkság. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), cukor, csokoládé és/vagy kakaópor. A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A krémesebb állag elérése érdekében gyakran tojással főzik fel a tejterméket. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.

Csokoládé fagylalt
200
Kalória
4g
Fehérje
29g
Szénhidrát
8g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
2g
Élelmi rost
27g
Cukor

100 g Csokoládé fagylalt

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

6 g

szénhidráttartalom

29 g

víztartalom

0 g

gramm csokoládé fagylalt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

telített zsírsav

6 g

ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

27 g

vitaminok

14 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...