Így készíts 7 rétegű szendvicset!

A szendvics elvileg egy gyors műfaj - nos, ez a réteges csoda egyáltalán nem az. 5 órát kell rá várni, de valószínűleg megéri - a látvány alapján egész biztosan!

Jó, persze szendvics és szendvics között is van különbség - lehet hogy egy retro szalámis szendvics csemegeubival meg sajttal percek alatt elkészül, de aki készített már házi hamburgert saját bucival és házi húspogácsával, az tudja, hogy a szendvics néha időigényes tud lenni. Az ezen a videón bemutatott szendvics sem alkalmas arra, hogy pár perc alatt csillapítsa az éhségüket, de jó előre gondolkozva ínycsiklandó vacsora vagy partifalat válhat belőle. Nézzétek!

Ha kedvet kaptatok hozzá, először szükségetek lesz két szép szelet marhabélszínre, egyenként olyan 30 dekásra. Sózás és borsozás után olajon először kérgesre kell sütni, majd vajat hozzáadva oldalanként még 2 percig sütni. Vegyétek ki, és a maradék olajon pároljatok meg egy fej hagymát és 10 deka csiperkegombát szeletekre vágva, jó 20 percig, amíg szép karamellszínű lesz. Egy kisebb kenyérnek vágjátok le a kalapját, belezzétek ki, és tegyétek bele az egyik szelet húst, majd fedjétek be 6 szelet cheddar sajttal. Egyengessétek el rajta a gombás hagymát, majd helyezzetek rá egy jó marék spenótlevelet, és fedjétek be sült baconszeletekkel. Jöhet rá 6 szelet sajt, majd a második szelet hús, és végül a kenyér levágott kalapja. Csomagoljátok be fóliába, tegyétek hűtőbe, és pakoljatok rá bőven súlyt. 5 óra múlva vegyétek ki, tegyétek 120 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, és már vághatjátok is!

Ez is érdekelni fog!

Piadina, a villámgyors olasz lepény!

Via: Buzzfeed

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk