A hét bloggere: Vikki

Vikki a mediterrán hangulatú Pécs városából küldi csodás fotókkal illusztrált receptjeit hozzánk, sőt, blogot is készített. Most egy különleges epres sütivel jelentkezik.

Igen-igen, végre ismét itt az eperszezon! Én minden évben nagyon várom, de nem csak azért, mert tele vannak a piacok a szebbnél szebb illatos eperfajtákkal, hanem mert ez egyet jelent azzal, hogy itt van végre a jó idő is!

Epres kókuszkocka recept

Olyankor pedig nincs is jobb szabadtéri program egy gasztrománnak, mint ha saját maga szedi valahol a legújabb ételkölteményhez valót. Városi lányoknak/fiúknak se lehet most már kifogás, ugyanis szerencsére egyre több helyen hirdetnek szedd magad akciót, így szinte biztos, hogy találtok majd a környéketeken lehetőséget az eperszedésre. Nem egy könnyű munka ez sem, de nincs is jobb érzés, mint a saját magunk által gyűjtött gyümölcsből egy mennyei sütit készíteni.

Epres kókuszkocka recept

A cikkhez tartozó Epres kókuszkocka receptje is ilyen igazi, saját kézzel szedett, zamatos földieperből készült. De az se keseredjen el, akinek nincs ilyesmire ideje, hiszen a piacokon kapható mézédes eprek is tökéletesek lesznek a recepthez.

Bizony, ez a süti a csokis változat tavaszi kiadása eperrel. A tészta légiesebb, nem a megszokott, tömör mézes, hanem egy lágy, enyhén citromos piskóta, amit édes eperlekvár és ropogós, fehér csokival „fűszerezett” kókuszréteg ölel körbe. Az elkészítési ideje pedig nem haladja meg a 30 percet. Jól hangzik, ugye?

Vikki Sütidoboz blogját itt találjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?